enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’da 4 ay önce şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Otobüslerin bilet fiyatlarına ikinci zam geldi. 200 ile 400 TL arasında yapılan zam 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak. Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Başkanı Aydın Özgen, Artış gösteren akaryakıt fiyatlarından dolayı 1 Nisandan itibaren Diyarbakır otobüs firmalarının yeni fiyat tarifesini almak zorunda kaldığını söyledi....
29.03.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehirleşmeye yenik düşen tarihi çeşmeleri restore ederek tekrar su akmasını sağladı. DİYARBAKIR GAZETE- İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile şehirdeki tarihi çeşmeler özgün yapıları korunarak yenileniyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescil güncellemesi ve gruplandırma...
29.03.2024
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024

Diyarbakır gül kokacak

Diyarbakır gül kokacak
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan ve meydanlara tamamı kendi tesislerinde ürettiği farklı türlerde 1 milyon 629 bin 52 mevsimlik yazlık ve kışlık çiçek dikti.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kentin daha estetik bir görünüme kavuşması için park, meydan, yeşil alanlar ve kavşaklarda peyzaj çalışmalarını 17 ilçede planlı bir şekilde sürdürüyor.

Belediye ekipleri, kentin ilk görünen yüzü olan uluslararası havaalanın yer aldığı Kamışlo Bulvarı ve tarihi Sur ilçesine açılan Elazığ Bulvarı’nı bölgeye özgü “ağlayan gelin” olarak bilinen ters lale, gül, çiçek ve farklı türde ağaçlarla süsledi.

FATİH PAŞA CAMİİ MUHAMMEDİ GÜLLERLE SÜSLENDİ

Sur ilçesinde turistlerin ve vatandaşların uğrak yeri olan tarihi mekânların bulunduğu alanlara da büyük önem veren ekipler, özellikle Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii, İçkale ve Keçi Burcu çevre düzenlemesinde estetik bir görünüm elde etmek için yüzlerce ağaç, binlerce mevsimlik çiçek ve çalı dikti.

Büyükşehir Belediyesi, yeşillendirme çalışmalarında kentin mevsim ve doğasına uyum gösteren farklı türde ve renkte gül fideleriyle kavşak, park ile refüjleri süsledi. Ekiplerin diktiği 22 bin 965, kurum ve vatandaşlara dağıttığı 4 bin gül sayesinde Diyarbakır, caddeleri Mayıs itibariyle gül kokacak. Muhammedi türündeki gülleri daha çok Fatih Paşa Camii çevresine diken ekipler, meylan güllerini ise kentin farklı meydan, kavşak, refüj ve bulvarlarında değerlendirdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN YEREL ÜRETİCİYE DESTEK

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır ile Şanlıurfa arasında yer alan Karacadağ’a özgü ağlayan gelin olarak bilinen 80 bin ters lale satın alarak yerel üreticiye ekonomik anlamda destekte bulundu. Ters laleler dışında 150 bin diğer türde laleler, Kamışlo Bulvarı, Tekel Caddesi ve Elazığ Bulvarı’na dikildi.

1 MİLYON 629 BİN 52 MEVSİMLİK YAZLIK VE KIŞLIK ÇİÇEK DİKİLDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Haziran 2020-1 Mart 2021 tarihleri arasında, kavşak, refüj, yeşil alan ve meydanlara farklı renk ile türlerde 306 bin 528 adet kadife, 131 bin 350 zinnia, 67 bin 600 petuntya, 229 bin 100 lale soğanı, 660 bin 40 süs lahanası ve 234 bin 434 menekşe olmak üzere toplam 1 milyon 629 bin 52 adet mevsimlik yazlık ve kışlık çiçek dikti.

2 MİLYON ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞACAK

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yaz aylarında farklı renk ile türlerde kendi tesislerinde ürettimine başladığı 2 milyon mevsimlik çiçeği toprakla buluşturacak. Ekipler, üretilen mevsimlik, yazlık çiçekleri merkez ve kırsal ilçelerde ihtiyaç duyulan alanlara dikecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, aynı zaman diliminde bitkilerin ve ağaçların bulunduğu alanların daha estetik bir görünüme kavuşması için farklı türlerde 34 bin 84 çalı dikti. Kentte daha yeşil bir görünüm kazandırmak için 69 farklı türde toplam 21 bin 93 ağaç dikti. Vatandaşlar ve kurumlara da 11 bin 877 ağaç dağıtıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme