enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024

“Diyarbakır İstasyon”, Facebook, TOBB, Habitat DTSO İşbirliğiyle Açılıyor

“Diyarbakır İstasyon”, Facebook, TOBB, Habitat DTSO İşbirliğiyle Açılıyor
REKLAM ALANI

Bugün gerçekleşen bir protokol imza töreniyle, 2019 Eylül ayında Facebook, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Habitat Derneği’nin (Habitat) İstanbul’da faaliyete geçirdikleri topluluk merkezi “Facebook İstasyon”un uydu merkezlerinden biri Diyarbakır’da açılıyor.

Online olarak gerçekleştirilen protokol imza töreni, Facebook Türkiye Kamu Politikaları Programları Müdürü Ece Başay ile birlikte Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, DTSO Bilim Eğitim Vakfı Başkanı Faruk KORKMAZ ve TOBB Diyarbakır İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Şerif SAYAR’ın katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul’daki Facebook İstasyon’dan sonra Samsun, Denizli, Kırklareli, Adana, Mersin, Van, Trabzon, Bursa, Ankara, İzmir, Çanakkale ve Antalya’da protokolleri imzalanan ve Facebook’un Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olarak görülen topluluk merkezlerinin sonuncusu olan Diyarbakır İstasyon, Türkiye’deki insanları, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirmeye ve ülke ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.

 “FACEBOOK İSTASYON’U ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDA HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Facebook Orta Doğu ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Azzam Alameddin Diyarbakır’da açılacak topluluk merkeziyle ilgili şöyle konuştu: “İçinde bulunduğumuz pandemi koşulları, bireylerin, işletmelerin, toplulukların ve STK’ların dijital dünyada kendilerini geliştirebilmelerinin ülke ekonomisi açısından ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Geçtiğimiz 2019 yılının Eylül ayında İstanbul’da açtığımız Türkiye’deki ilk topluluk merkezimiz Facebook İstasyon, bu doğrultuda yaptığımız en büyük yatırımlardan biri. Bugün protokolünü imzaladığımız Diyarbakır uydu merkeziyle, Facebook İstasyon’u ülkenin dört bir yanında hayata geçirme hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Tüm topluluk merkezlerimizde online ihracat, dijital pazarlama, online güvenlik ve dijital iletişim gibi bir dizi farklı konuya odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz.”

HAZIR: “BÖLGEDE GİRİŞİMCİLİĞİN DESTEKLENMESİNİ HEDEFLİYORUZ”

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, “Bir iyi niyet sözleşmesi olarak gördüğümüz bu protokol ile temelde bölgedeki girişimciliğin desteklenmesini hedefliyoruz. Eğitim, Ortak Çalışma Alanı ve Ön Kuluçka olmak üzere üç ana fonksiyonun aktif olarak işletilmesini planladığımız bu merkezler, yerelde üniversite, öğrenci, özel sektör, yerel yönetimler ve kamuyu bir araya getiren networking etkinliklerine de ev sahipliği yapacaktır ” ifadelerini kullandı.

KAYA: “GENÇLERİMİZİN NİTELİKLİ İŞLERİ ERİŞİMİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da, “Türkiye ortalamasının üzerinde bir genç nüfusa sahibiz. Gençlerimizin nitelikli işlere erişimi, geleceğe yönelik yetkinlikler kazanması ve girişimciliklerinin desteklenmesi için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Yaklaşık 1 yıldır faaliyetlerine başlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın proje desteği ile açtığımız Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde nitelikli eğitim hizmetleri veriyoruz. Bugüne kadar 1.000 kişiye farklı alanlarda eğitimler verdik. Dijital pazarlama, sosyal medya uzmanlığı, e-ticaret, sosyal girişimcilik, animasyon, photoshop gibi farklı alanlarda gençlerin ilgi ve becerilerini geliştirebilecek eğitimler düzenledik. Girişimci Destek Merkezi’mizin inşaatını tamamlandık, eğitim programlarımızı başlattık. Eylül 2021’de kuluçka merkezlerimiz ve gençlerimizin iş fikirlerini olgunlaştırabilecekleri atölye alanlarımız hizmet vermeye başlayacak. Bugün imzaladığımız bu protokol Sanayi Mektebi ve Girişimci Destek Merkezi ile başlattığımız bu çalışmaları, Facebook, TOBB ve Habitat Derneği işbirliğinde bir üst düzeye taşıyoruz. Sağladığımız ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile gençler, kadınlar, KOBİ’ler gibi farklı hedef gruplarına yönelik daha nitelikli hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Facebook İstasyonu önce Sanayi Mektebimiz sonra da Girişimci Destek Merkezimiz bünyesinde hizmet vermeye başlayacak ” ifadelerini kullandı.

YEŞİL: “DİJİTALLEŞEN ÇAĞIMIZDA DÜNYA BİR KÖY HALİNE GELMİŞTİR”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil ise, “Dijitalleşen çağımızda dünya bir köy haline gelmiştir. Dijital araçları etkin kullanarak dünya pazarlarına açılabilen, ekonomik değişkenleri takip eden ve en önemlisi riskleri iyi yöneten girişimciler rekabet üstünlüğünü kazanabilirler. Bu alanda girişimcilerimize eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek çok önemlidir. Protokolün taraflarını kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Son olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ise, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Ajansımız Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve gençlerin dijital beceriler kazanması konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Pandemi döneminde önemi daha da artan dijitalleşmeye bireylerin ve kurumların hızlı bir şekilde adapte olması artık bir zorunluluk haline geldi. Ajansımız bu noktada yürüttüğü önemli projelerle dijital becerilerin geliştirilmesi ve bu alandaki yetkinlik havuzunun büyümesine katkı sunuyor. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında tamamlanan Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezi Projesi ve yakın zamanda açılışını yapacağımız Girişimci Destek Merkezi Projeleri ilin girişimcilik ekosistemini yeni bir boyuta taşımış olacak. Bu çalışmalara ilaveten Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki ilk ve Ülkemizdeki 11. Melek Yatırım Ağı olan GAP Melek Yatırım Ağı da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından akredite edilerek faaliyetlerine başladı. Melek Yatırım Ağı aracılığıyla başta yeni teknolojiler olmak üzere bir çok alanda girişimcilerimizin iş fikirlerinin kısa sürede ticarileşmesi sağlanacak. Yakın zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK önümüzdeki aylarda Diyarbakır ilinde 2 tane Deneyap atölyesi kurulacağının müjdesini verdi. Çocuk ve Gençlerin dijital yetkinliklerinin geliştirilmesine çok büyük katkıları olacak bu atölyelerle Facebook İstasyon Projesi kapsamında Diyarbakır’da faaliyete geçecek topluluk merkezinin faaliyetleri entegre olarak düşünüldüğünde sistemdeki tüm ayaklar sağlam bir zemine oturmuş olacaktır.” dedi.

Diyarbakır İstasyon, farklı sosyal gruplara ve topluluklara bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunarken, aynı zamanda şehirdeki işletmelere küresel pazarlara ulaşmaları ve iş arayışında olan bireylere iş bulmaları için de destek olmayı hedefliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

“Diyarbakır İstasyon”, Facebook, TOBB, Habitat DTSO İşbirliğiyle Açılıyor

“Diyarbakır İstasyon”, Facebook, TOBB, Habitat DTSO İşbirliğiyle Açılıyor
REKLAM ALANI
14.06.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme