enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
ALTIN
2.439,53
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Diyarbakır Kadın Kooperatifleri İşbirliği Platformu kuruldu

Diyarbakır Kadın Kooperatifleri İşbirliği Platformu kuruldu
REKLAM ALANI

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca desteklenen Diyarbakır Yenişehir Belediyesince yürütülen ve Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje ortağı olduğu “Üretimin Gücü Birleşiyor” projesi kapsamındaki eğitimlere ve faaliyetlere katılan kadın kooperatifleri, Diyarbakır Kadın Kooperatifleri İşbirliği Platformu kuruldu.

Diyarbakır merkezde ve ilçelerinde faaliyet gösteren 11 kadın kooperatifi; ortak sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözmek, dayanışma ile ortak hedeflerini gerçekleştirmek üzere bir işbirliği platformu kurdu.

Çermik, Çüngüş, Eğil, Hani, Kayapınar, Lice, Sur, Yeşilli Kadın Kooperatifleri, Amidi Kadınları Ahşap Sanatları, Kayapınar Topraktan Toprağa ve Hevsel kadın kooperatiflerinden oluşan Platform yaptığı toplantılarda 5 kişilik bir yürütme kurulu ve 2 kişilik dönem sözcülerini belirledi.

 

Hevsel Kadın Kooperatifi, Çüngüş Kadın Kooperatifi, Hani Kadın Kooperatifi, Kayapınar Topraktan Toprağa Kadın Kooperatifi ve İzmir Eğitim Kooperatifi ve Kooperatif Danışma Geliştirme Merkezinin yer aldığı Platform yürütme kurulunca yapılan açıklamada, Platformun amacının; kooperatif ortağı olan ve çoğunluğunun kadınlardan oluştuğu birçok kadın üreticinin sürdürülebilir gelir elde edebileceği bir işletme modeli geliştirmek olduğu ifade edilerek, bunun için eğitim-planlama ihtiyaçlarını tamamladıkları belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca desteklenen Diyarbakır Yenişehir Belediyesince yürütülen ve Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje ortağı olduğu “Üretimin Gücü Birleşiyor” projesi kapsamındaki eğitimlere ve faaliyetlere katıldık. Yine aynı proje kapsamında düzenlenen teknik geziye katılarak İzmir ve Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren ve sürdürülebilir gelir elde eden kadın kooperatifleri ile tanıştık ve birlikte işbirliği yapmaya karar verdik. Eğitim, danışmanlık ve teknik gezilerden çok olumlu faydalar sağladık. Buradan yola çıkarak birçok ortak soruna, ihtiyaca ve benzer hedeflere sahip olduğumuzu görüp işbirliği yaptığımız takdirde sorunlarımızı daha kolay çözebileceğimizin ve hedeflerimize daha hızlı ve kolay ulaşabileceğimizin farkına vardık.

“ÜRETİMİN GÜCÜ BİRLEŞİYOR” PROJESİ

“Üretimin Gücü Birleşiyor” projesi kapsamında eğitim ve danışmanlık aldığımız uzmanlar mentörlüğünde, Diyarbakır Kadın Kooperatifleri İşbirliği Platformu’nu kurduk. Platformumuz öncelikle “Üretimin Gücü Birleşiyor” projesinin sürdürülebilirliğini sağlayacak. Bu kapsamda hazırlanan raporlar ve planlar doğrultusunda faaliyetleri gerçekleştirerek projenin devamlılığını ve etkisinin artmasını sağlayacağız”

Açıklamada, Proje kapsamında geliştirilen “ortak markalaşma” stratejisi doğrultusunda oluşturulan “Diyar’ı-Kadın” markası ile hızla gelir getirici faaliyetlere başlandığının altı çizilerek, yaptıkları faaliyetler ve çalışmalar şöyle dile getirildi:

“Kooperatifçiliğin 7 Evrensel İlke ve Değerlerine bağlı işletmecilik anlayışı ile binlerce üretici kadının gelir elde etmesini ve yerelde sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı ana hedefimiz olarak belirledik.

Ortak ve tek “marka” ile tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülerek, marka yatırım maliyetlerimizi düşürmek amacıyla 11 kadın kooperatifimizi tek çatı altında toplayarak Diyar-ı Kadın markamızı kurduk.

Üretilen ürünler için dolum, ambalajlama, paketleme, depolama ve lojistik hizmetlerini verecek ortak tesis açmak ve işletmek için ilk adımlarımızı attık.

Diyarbakır lezzetlerinin daha ulaşabilir hale gelmesi adına gıda alanında gastronomi, gıda mühendisliği, tarım, ziraat ve veterinerlik alanlarında uzmanlar ile bir araya gelerek katma değerli, ambalajlı gıda ürünleri üretmek üzere ortak çalışmalara başladık.

Tekstil, el sanatları, ahşabın sanat ile buluştuğu özel tasarımlar, hediyelik ve takı alanlarında tasarımcılar, modacılar ve ilgili uzmanlar (tekstil mühendisliği, güzel sanatlar bölümleri, vs.) ile geleneksel sanat ürünlerimizi modernize ederek katma değeri yüksek ürünler üretmek amacıyla bir araya gelmeye başladık.

Kooperatif işletmelerinde üretim dışındaki pazarlama, idari işler, muhasebe, satış, finansman, satın alma, vb. işletme fonksiyonları için ihtiyaç duyulan ilgili uzmanlar ve potansiyel ortaklar ve üniversiteler ile görüşmelere başladık.

Turistik mekânlarda satış noktaları oluşturmak için başvurular yapmaya başladık.

Dijital pazar yerlerinde ortak marka üzerinden mağaza açarak e-ticaret satışı gerçekleştirmek üzere ürünlerimizi hazırlamak için ocak ayı sonunda bir çalıştay planladık.

Avrupa, Amerika ve Ortadoğu pazarına yönelik e-ihracat ve ihracat faaliyeti gerçekleştirmek üzere bilgi ve donanım eksiklerimizi gidermek üzere araştırmalar yapmaktayız”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme