enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Diyarbakır’da 40 bin çocuk tiyatroyla buluştu

Diyarbakır’da 40 bin çocuk tiyatroyla buluştu
REKLAM ALANI

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Gonca Coşkun, bu sezon 40 bin çocuğu tiyatroyla buluşturduklarını belirtti.

Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali kapsamında, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun Çizmeli Kedi oyununu başkentli miniklerle buluşturan Coşkun, Diyarbakırlı çocukların tiyatroya ilgisini anlattı. 

Coşkun, risk altındaki ve terör mağduru çocuklara ulaşabilmek, özellikle Sur, Bağlar ve Şehitlikteki çocukların tiyatroyla tanışmasını sağlamak amacıyla 3 yıl önce “Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın” projesini hayata geçirdiklerini söyledi. 

Tiyatronun eğitici yanından faydalanmayı hedeflediklerini ifade eden Coşkun, “Yılda nerdeyse 35-40 bin öğrenciyi servislerle tiyatroya getirip oyun izlettik, küçük hediyeler verip servislerle evlerine kadar bıraktık. Her yıl ekim ayında sezon açıldığında başladı, mayıs sonuna kadar da devam etti.” diye konuştu.

Çocuk oyunlarının, geçmişte sadece pazar günleri sergilendiğini dile getiren Coşkun, “Şimdi haftanın 4 günü çift seans çocuk oyunu oynuyoruz, yani 8 seans. Daha çok çocuklara, gençlere hitap eden bir tiyatro haline geldi Diyarbakır. Bunun geri dönüşü de çok güzel oluyor. Çocuklarda inanılmaz bir değişim meydana geldi.” ifadelerini kullandı.

“NE DEĞİŞTİ BİLMİYORUM AMA ARTIK KARDEŞLERİMİ DÖVMÜYORUM”

Coşkun, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu sanatçılarının, 2 yıl önce risk altındaki pilot okullarda drama dersleri de vermeye başladığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “Çocuklardan birine, ‘Sen drama dersi aldın, tiyatroya geldin, hayatında ne değişti?’ diye sorulduğunda, ‘Ne değişti bilmiyorum ama artık kardeşlerimi dövmüyorum’ diye cevap veriyor. Şiddeti yok ettiği, çocukların bilinç altına iyiliği aşıladığı çok açıkça görülebiliyor. Bu da çok önemli bir şey bizim için. Hem Van hem Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun birinci görevi, olabildiğince risk altındaki çocuklara ulaşıp onları doğruya, güzele yönledirmek. Ben buna inanıyor ve bu amaçla çalışıyorum. Gün geçtikçe de başarıya ulaştığımızı görüyoruz. Bu çok mutluluk verici.”

Coşkun, Diyarbakırlı çocukların tiyatro sevgisinin her geçen yıl arttığına işaret ederek, “Onların bağdaştırıldığı, buluşturulmak istendiği bazı kötü unsurlar çocuklar tarafından artık istenmez hale geliyor ve öteleniyor. Daha çok sanata yönelmeye başlıyorlar. Bu da çok önemli bir şey.” diye konuştu.

“BİLETLER SATIŞA ÇIKTIKTAN 10 DAKİKA SONRA BİTİYOR”

Diyarbakırlı minik tiyatro severlerin, bir yetişkin gibi pürdikkat oyunu izlediğini anlatan Coşkun, “Hani derler ya, ‘Büyümüş de küçülmüş’ diye, yetişkinler nasıl konuşmaz, tiyatronun ambiyansı içinde hareket ederse bizim çocuklarımız da öyle. Bazen acaba salonda çocuk yok mu diye tereddüde bile düşebilirsiniz. O kadar pürdikkat izleyip tepkilerini o kadar doğru yerlerde verirler ki hayrete kapılırsınız.” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda risk altındaki çocukların dışında, velilerinin tiyatroya getirdiği çocuk sayısında da ciddi artış olduğuna dikkati çeken Coşkun, “Biz pazartesi, salı, çarşamba günlerini projeye ayırmıştık. Pazar günü biletli tek seansımız vardı. Ama öyle bir duruma geldi ki artık pazar günü de çift seans eklemek zorunda kaldık. Çarşamba gününü de proje dışında bırakıp yine halka açtık. Biletler satışa çıktıktan 10 dakika sonra bitiyor. O hale geldi.” dedi.

Sokakta yürürken çocukların, oyunların şarkılarını söyleyerek arkalarından geldiğini anlatan Coşkun, “Mesleğimi niye yaptığımı daha iyi anlıyor ve vicdani olarak daha büyük bir tatmin yaşıyorum.” değerlendirmesinde bulundu. (AA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme