enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Diyarbakır’da bölünmüş kara yolu uzunluğu 448 kilometreye çıkarıldı

Diyarbakır’da bölünmüş kara yolu uzunluğu 448 kilometreye çıkarıldı
REKLAM ALANI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Son 18 yılda hükümetlerimizin, Dicle Nehri üzerinde kurulu peygamber ve sahabeler şehri Diyarbakır’ın kaderini değiştiren büyük yatırımlara imza attığını görüyoruz. Diyarbakır’ın bölünmüş kara yolu uzunluğunu 10 kat artırarak 44 kilometreden 448 kilometreye çıkardık.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Diyarbakır Valiliğini ziyaret ederek, Vali Münir Karaloğlu ile görüştü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katılacağı Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları açılış Törenine iştirak eden Karaismailoğlu, yaptığı konuşmada, Güneydoğu’nun kara yolları ulaşımında büyük önem taşıyan projelerinden birinin Devegeçidi Köprüsü ve bağlantı yollarının olduğunu söyledi.

Karaismailoğlu, 18 yıldır aşkla bağlı oldukları güzel vatanın, doğusu ile batısı, dağı ile ovası, kenti ile köyü arasında gelişmişlik açısından farkları ortadan kaldıracak projeleri bir bir tamamladıklarını vurgulayarak, yolların, akarsu gibi geçtiği her yere medeniyet, iş, AŞ getirdiğine hep birlikte gururla şahit olduklarını belirtti.

İnsanların hayatına dokunan ulaştırma ve haberleşme projeleriyle tarıma, sanayiye, ihracata omuz verdiklerini kaydeden Karaismailoğlu, açılışını yaptıkları projenin bütünsel kalkınma açısından bölge için büyük bir kazanıma dönüşecek adımlardan biri olduğunu aktardı.

Diyarbakır’ı, Elazığ’a bağlayan Diyarbakır-Ergani yolu üzerindeki Devegeçidi Vadisi üzerinde yaptıkları köprünün bölünmüş yol standardında ve 1142 metre uzunluğunda olduğunu bildiren Karaismailoğlu, bağlantı yollarıyla projenin 3 bin metreye ulaştığını anlattı. Vadideki mevcut tarihi köprüleri de koruyarak inşa ettikleri yapı ile Devegeçidi Vadisi’ni köprülü kavşak ile geçip, Eğil yoluna bağlandıklarını ifade eden Karaismailoğlu, bağlantı yollarının tamamlanmasıyla, Eğil Kavşağı’ndaki trafiğin daha güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağlanacağını bildirdi.

Projeyle Diyarbakır’ın kuzeye açılan kapısı olan Ergani-Elazığ yolunda artık güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebileceğini ifade eden Karaismailoğlu, şöyle devam etti: “Köprüyle vadideki yüksek eğimler iyileştirildi. Zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlarken, bakım onarım maliyetleri ile birlikte, egzoz gazı salımı da azalmış oldu. Sayın Cumhurbaşkanım, son 18 yılda hükümetlerimizin, Dicle Nehri üzerinde kurulu peygamber ve sahabeler şehri Diyarbakır’ın kaderini değiştiren büyük yatırımlara imza attığını görüyoruz. Diyarbakır’ın bölünmüş kara yolu uzunluğunu 10 kat artırarak 44 kilometreden 448 kilometreye çıkardık. İl genelinde devam eden 10 karayolu projesi ile 214 kilometrenin üzerinde yol daha yapmış olacağız.”

Bakan Karaismailoğlu, insan, yük ve veri ulaştırmada geldikleri aşama, sanayiyi, tarımı, turizmi, kültürel gelişimi destekleyerek, gelecek nesilleri daha parlak bir geleceğe taşıyacağına işaret ederek, “Şanlı bayrağımız altında, yerli ve milli kaynaklardan beslenen güçlü bir ekonomi, bağımsızlığımızın ve toplumsal huzurumuzun ilelebet teminatı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Törene, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da katıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme