enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024

Diyarbakır’da ‘Geçinemiyoruz’ mitingi

Diyarbakır’da ‘Geçinemiyoruz’ mitingi
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da, KESK’in ‘Geçinemiyoruz’ çağrısıyla düzenlenen mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Temel ihtiyaç malzemelerine artık ulaşamayan insanlar var. İşsizler ordusu almış başını gidiyor. Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, ülkenin mutlu azınlığı, rantçıları servetlerine servet katıyor” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Diyarbakır’da ‘Geçinemiyoruz! İnsanca Yaşam, Emekten ve Halktan Yana Bütçe İçin Omuz Omuza’ sloganıyla miting düzenledi.

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitinge Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt gibi çevre illerden sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin de bulunduğu binlerce kişi katıldı. Mitinge HDP, CHP, TİP, TKP, EMEP, ESP gibi çok sayıda siyasi parti de destek verdi.

Miting alanı girişinde kortej halinde toplanan kalabalık, üç ayrı noktada kurulan polis kontrol noktasından geçtikten sonra alana girdi. Miting alanında ‘Barış için, emekçiler için alanlardayız’, ‘Krizin bedelini halk değil krizi yaratanlar ödesin’, ‘Ülke zengin, halk fakir, yandaş mutlu’ ve ‘Biz üretiyoruz biz yöneteceğiz’ pankartları dikkat çekti.

DEMİRKIRAN: “YAŞAM KOŞULLARI DAYANILAMAZ BİR HALE GELDİ”

Saygı duruşunun ardından başlayan mitingde konuşan KESK Dönem Eş Sözcüsü Nasır Demirkıran, geçtiğimiz günlerde Eğitim Sen üyelerinin ihraç edilmesine tepki gösterdi. Ülkede ekonominin yanı sıra hukuk ve adalet krizlerinin olduğunu söyleyen Demirkıran, iktidarın tüm bu krizler karşısında özellikle salgın sürecinde algıyla ‘bir şeyler yapıyormuş’ gibi davrandığını ifade etti. “Geçinemiyoruz” diyen Demirkıran, ekonomi politikalarıyla emeği ucuzlatıldığını söyledi. Demirkıran “Yaşam koşulları dayanılamaz bir hale geldi” dedi.

YEŞİL: ‘BİZLERİN SABRI TÜKENDİ’

Ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Bugün buraya daha güçlü şekilde bağırmaya geldik. Bizlerin sabrı tükendi. Onlar lüks ve şatafat içinde yaşıyor. Ahlaksız olanlar, bu ülkeyi yıllardır soyup soğana çevirenlerdir. Yurtdışına şirketler kuranlardır. Faize kaynak aktaranlardır. Ahlaksız olanlar, bu ülkede aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır, Saray’ın ta kendisidir. İktidarlarını bu baskıyla uzatabileceklerini zannediyorlar. İşte buradayız, bütün zorlukları, barikatları, engelleri aşarak geldik” şeklinde konuştu.

‘TEMEL İHTİYAÇ MALZEMELERİNE ARTIK ULAŞAMAYAN İNSANLAR VAR’

“Bu ülkede artık temel ihtiyaç malzemelerine artık ulaşamayan insanlar var” diyen Kablan şöyle devam etti: “İşsizler ordusu almış başını gidiyor. Bizler her gün biraz daha yoksullaşırken, borçlarımızı borçla kapatıyoruz. Bu ülkenin mutlu azınlığı, rantçıları servetlerine servet katıyor. Hükümet istifa sloganları atıldıkça müziğe müdahale ediliyor. Bizler hükümeti istifaya çağırıyoruz. Biz burada geçinmek için bütçedeki payımızı istiyoruz’ dedik. Özelleştirme soygununa son vermek için buradayız. Kadından, ekolojiden bir çevre için buradayız. Sırtımıza yüklenen vergi dilimleriyle, yılın ortasına varmadan eriyen maaşlarla geçinemiyoruz. Biz kadınlar olarak bu sokaklardan, meydanlardan, yaşadığımız şiddete, tacize, ayrımcılığa, yaşamını bütün alanlarında toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir bütçe için alanlardayız”

‘BIÇAK KEMİKTE’

Kablan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne yaparlarsa yapsınlar, bıçak kemikte. Emekçilere düşman olan bu düzen böyle gitmez. Karanlık bulutları dağıtarak, kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak, yegane güçler olarak buradayız. Saldırı dalgalarını kıranlar yine bizleriz. Aydınlık bir gelecek için umut emekçilerdir, üretenlerdir, bu kara kışta bu meydanı dolduranlardır. Yeter ki bu meydanları dolduran bizler kol kola olalım. Dünyanın en büyük ailesi olarak bizi parçalamayı hedef alan oyunları bozalım. Özlenen baharı getirmek için birlikte mücadele edelim”

YERLİKAYA: “SAĞLIĞA, HALKA BÜTÇE AYRILSAYDI, BU KADAR BEDEL ÖDEMEYECEKTİK’

Mitingde konuşan TTB Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya da her geçen gün daha fazla yoksullaştıklarını belirterek “İşsizlik, yoksulluk aldı başını gidiyor. Sağlık sistemlerinin iflas ettiği bir dönem. Türkiye dünyada en fazla vakanın görüldüğü, en fazla ölümün yaşandığı ülkelerden biri oldu. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı nedeniyle pandemi daha katmerli bir biçimde yaşandı. Biz hekimler biliyoruz ki halkın iradesine sahip çıktığı belediye başkanları yönetimde olsaydı, bu kadar bedel ödemeyecektik. Sağlığa, halka bütçe ayrılsaydı, bu kadar bedel ödemeyecektik. Türkiye’de sağlık sistemi çöktü. Hekimler 5 dakikada bir hastanın yüzüne bile bakamaz durumdayız. İnsanların özel hastanelere mahkum edildiği bir süreci yaşıyoruz. Şehir hastaneleri adı altında yandaşlara milyarlarca para transfer edildi. Ekonomi politikalarının bedelini hayatlarımızla ödedik. Akıl dışı sağlık politikalarının bedelini canlarımızla ödüyoruz” dedi.

Miting, sanatçı Metin Kahraman verdiği müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Sertaç KAYAR’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme