enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5687
EURO
34,9734
ALTIN
2.424,93
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Diyarbakır’da Gençlik Merkezi, sağlık çalışanları için üretiyor

Diyarbakır’da Gençlik Merkezi, sağlık çalışanları için üretiyor
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da gençlik merkezi çalışanları ile gençlik liderleri, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleye katkı için büyük özveriyle yüz koruyucu siperlik üretiyor.

Kayapınar Gençlik Merkezi Müdürü İnamullah Önal, koronavirüs ile mücadelede üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

“BUGÜNE KADAR 4500 SİPERLİK ÜRETTİK”

Salgın sürecinde sağlık çalışanları başta olmak üzere kamu personeline destek olmak için yüz koruyucu siperlik ürettiklerini ifade eden Önal,”Bugüne kadar 4500 siperlik ürettik. Çalışanlar ile gönüllüler koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına dikkat ederek siperlik yapıyor. Gençlik liderlerimiz ve gönüllülerimiz evlerinde de siperlik yaptı.” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Gençlik liderlerinden Nida Çelik, sağlık çalışanlarının bu süreçte yaptığı fedakarlığın kendisini çok etkilediğini söyledi.

Dayanışmanın önemine işaret eden Çelik, şöyle konuştu: “Sağlık çalışanlarına destek olmanın gururunu yaşıyoruz. İlk başta bunları kullanan olacak mı? diye düşündük ama zaman içerisinde ne kadar önemli bir iş yaptığımızın farkına vardık. Babamın böbrek rahatsızlığı olduğu için diyalize giriyor. Diyaliz merkezinde çalışan sağlık personelinin siperlik taktığını görünce çok mutlu olmuş. ‘Benim kızım bunları yapıyor’ demiş. Eve gelince de ‘Kızım onları görünce seninle gurur duydum Ne kadar önemli bir iş yaptığını daha iyi anladım’ dedi, ben de çok mutlu oldum.”

“EN GÜZEL DAYANIŞMA ÖRNEKLERİNDEN BİRİNİ ORTAYA KOYDUK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Biz Bize Yeteriz Türkiyem sloganı ile başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’nın önemine değinen Çelik, “Biz de bu geniş ailenin bir parçasıyız. Bu süreçte boş durmayı istemedik. Ne yapabiliriz? diye düşündük. Sağlık çalışanları için siperlik yaptık. Birbirimize destek olmamız gerektiğinin en güzel dayanışma örneklerinden birini ortaya koyduk.” ifadelerini kullandı.

Gençlik merkezi liderlerinden Emrah Özboyacı da zorlu süreçte sağlık çalışanları için bir şey yapabilmenin kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, şunları aktardı:

“Sağlık çalışanlarımız canlarını ortaya koyarak bu süreçte mücadele ediyor. Biz de siperlik yaparak onlara destek olmak istedik. Yaptığımız siperlikleri ambulans çalışanlarında görmüştüm. Görünce çok mutlu oldum. Sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde de her gün gelip bu siperlik üretimine devam ettik. Bazen de evde yaptık.”

Özboyacı, ülke olarak bu süreçte herkesin elinden geleni yapmaya çalışmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Türkiye olarak bu süreçte birlik olduk. Diyarbakır’dan Türkiye’deki bu mücadeleye katkı sunduğumuz için çok mutlu olduk.” diye konuştu.

Kaynak: AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme