enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
20°C
Diyarbakır
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Diyarbakır’da Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın 2’ncisi düzenlenecek

Diyarbakır’da Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın 2’ncisi düzenlenecek
REKLAM ALANI

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ( DTSO ), Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Gurme 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 13-17 Kasım 2019 tarihleri arasında 2’nci kez Diyarbakır’da düzenlenecek. Bölgenin gurme turizmine önemli katkılar sunacağına inandığımız ve Malatya’dan Aydın’a, Van’dan, Osmaniye’ye, Mersin’den Sivas’a, Kastamonu’dan Trabzon’a, Hatay’dan Kayseri’ye 45 ilden 5 gün boyunca Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergileneceği ve Malatya’nın onur konuğu olduğu fuarda, Malatya’ya ait yöresel yemekler de sahne mutfakta yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Yarışmalar ve yemek atölyeleri ile renklenecek ve 13 Kasım Çarşamba günü 21 metrelik Diyarbakır çöreği ile açılışı yapılacak olan fuar kapsamında, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulacak stantta 5 gün boyunca Diyarbakır’ın yöresel lezzetleri sergilenecek ve ziyaretçilerin tadım yapmaları sağlanacak” denildi.

50’YE YAKIN ŞEF, BLOOGER, GASTRONOMİ YAZARI VE AKADEMİSYEN KATILACAK

Açıklamada şöyle denildi:

Yarışmalar ve yemek atölyeleri ile renklenecek ve 13 Kasım Çarşamba günü 21 metrelik Diyarbakır Çöreği ile açılışı yapılacak olan Fuar kapsamında, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulacak Stand’da 5 gün boyunca Diyarbakır’ın yöresel lezzetleri sergilenecek ve ziyaretçilerin tadım yapmaları sağlanacak.

Fuara farklı illerden şef, blooger, gastronomi yazarı, akademisyen yaklaşık 50 kişi katılım sağlayacak ve yapacakları atölyeler, çalıştay ve yarışmalar ile ziyaretçiler ile buluşacak.

FUARI 15 ODA VE BORSA HEYET HALİNDE ZİYARET EDECEK

Bu yılki fuarı Ankara, Antalya, Çanakkale, Malatya, Tekirdağ, Batman, Doğubeyazıt, Van, Elazığ, Bingöl, Cizre, Nusaybin gibi farklı il ve ilçelerden yaklaşık 15 oda ve borsa heyet halinde ziyaret edecek. Kentimizin tüm dinamiklerinin katkı da bulunduğu, başta Diyarbakır Valiliği, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile Tüyap organizasyonu ile gerçekleştirilmekte olduğumuz fuar kapsamında yerel kurumlarımız da stand açarak yöresel ürünler konusunda bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapacak”

İŞTE GÜN GÜN FUAR ETKİNLİKLERİ

Ünlü şef, gurme, akademisyen ve bloggerların de yer alacağı yemek atölyeleri, söyleşiler ve yarışmalar ile renklenecek Fuar kapsamında,

•             13 Kasım Çarşamba günü Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Okan Üniversitesi arasında Gastronomi alanında işbirliği protokolü imzalanacak ve ortak çalışmaların startı verilecek.

•             13 Kasım Çarşamba günü Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nin organizasyonu ile Dr. Ender Saraç tarafından yapılacak atölye çalışmasında Diyarbakır a özgü baharat ve otlarla sağlıklı beslenmeye dair tüyolar verilecek.

•             13 Kasım Çarşamba günü Okan Üniversitesi tarafından Diyarbakır Bulgurlu Ekmeği’nin atölye çalışması yapılacak.

•             13 Kasım Çarşamba günü Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Diyarbakır’a özgü ürünlerin tanıtıldığı sergi düzenlenecek ve fuar boyunca açık olacak.

•             14 Kasım Perşembe günü Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Gastronomi Çalıştayı düzenlenecek.

•             Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğinde Diyarbakır 2. Ulusal Pastacılık ve Aşçılık Yarışması düzenlenecek. 5 Gün boyunca Engelsiz, Evli Çiftler, Kreş ve İlkokul Öğrencileri/ Öğretmenleri, Lise Öğrencileri, Üniversite Öğrencileri ve Ustalar kategorilerinde düzenlenecek yarışma ile ziyaretçiler hoşça vakit geçirecekler.

•             13 Kasım Çarşamba günü saat 14:30’da düzenlenecek olan Ciğer Tadım Atölyesinde Diyarbakır Ciğerinin püf noktaları ziyaretçilerle paylaşılacak.

•             Fuar boyunca her gün Sahne Mutfak’da Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisinin organizasyonuyla Diyarbakır Yöresel Yemekleri yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

•             Fuar boyunca Diyarbakır Ticaret Borsası tarafından Karacadağ pirinci ve Diyarbakır mercimeği ile yapılacak olan yemekler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

•             Fuar boyunca her gün Şeyhmus Alto tarafından kadayıf Atolyesi gerçekleştirilecek.

•             Amida’nın Sofrası kitabının yazarı Diyarbakırlı Silva Özyerli 14-15-16 Kasım tarihlerinde Fuarda yer alarak, Diyarbakır’ın unutulmuş reçetelerini ziyaretçilerle paylaşacak.

•             Geleneksel Kürt Mutfağı kitabının yazarı Ali Geyik ise Kürt Mutfağının unutulmuş lezzetlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

•             Refika’nın Mutfağı Ekibinden Diyarbakırlı Burak Arpak tarafından ise Diyarbakır Çöreği ile ilgili bir Atölye Çalışması yapılacak.

•             Öznur Arıkan Apaydın tarafından düzenlenecek peynir atölyesi ile evde peynir yapmanın püf noktaları ziyaretçilerle paylaşılacak.

•             Glütensiz şef diye tanınan Süleyman Engin ise düzenleyeceği Atölye ile Glutensiz Beslenme konusunda bilinmeyenleri ziyaretçilerle paylaşacak.

•             Fuara katılım sağlayan gastronomi yazarları, şefler, akademisyenler Karacadağ Kalkınma Ajansı organizasyonu ile kentte tarihi mekanları ziyaret edecek.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme