enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehirleşmeye yenik düşen tarihi çeşmeleri restore ederek tekrar su akmasını sağladı. DİYARBAKIR GAZETE- İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile şehirdeki tarihi çeşmeler özgün yapıları korunarak yenileniyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescil güncellemesi ve gruplandırma...
29.03.2024
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024

Diyarbakır’da ilk online eğitim Kolej’de başladı

Diyarbakır’da ilk online eğitim Kolej’de başladı
REKLAM ALANI

Diyarbakır Yediiklim Kolejleri Türkiye’de bir ile imza attı. Koronavirüse karşı önlemler kapsamında okullarda eğitime ara verilmesi üzerine Yediiklim Kolejleri’nde pazartesi gününden itibaren online eğitime başlandı.

Yediiklim Kolejleri, anaokulundan liseye bin 400 öğrencisine kesintisiz 17 saat online eğitim veriyor. Online eğitimden okula kayıtlı öğrenciler dışında da misafir öğrenci olarak giriş yapılabiliyor.

YEDİİKLİM KOLEJLERİ’NDE ONLİNE EĞİTİM DÖNEMİ

2017 – 2018 eğitim–öğretim yılında, ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve liseden 1400 öğrenci kapasitesi ile ders başı yapan YEDİİKLİM KOLEJLERİ, koronavirüs salgını nedeniyle öngörülen online eğitim sistemini hayata geçirdi.

2004’ten bugüne eğitim sektöründe hizmet üreten Yediiklim Yayıncılık, Türkiye’de bir ilke öncülük etti. Koronavirüs salgınına karşı önlemler kapsamında okullarda ara verilen eğitimi online olarak pazartesi gününden itibaren öğrencilerinin hizmetine sundu.

Pazartesi gününden itibaren online eğitime başlayan Yediiklim Kolejleri, şuana kadar öğrencilerinin yüzde 96’sına ulaşarak uzaktan eğitme başladı. Yediiklim Kolejleri, online eğitimi kendi öğrencileriyle de sınırlamadı. Online sistemini misafir öğrencilere de açtı.

DİYARBAKIR ONLİNE EĞİTİMDE BİR İLKE İMZA ATTI

Koronavirüse karşı okullarda eğitime verilen aranın ardından Türkiye’de online eğitime başlayan Yediiklim Kolejleri, 8 bin öğrenciye uzaktan eğitim vermeye başladı. Diyarbakır Yediiklim Kolejleri Koordinatörü Sibel Bakırdere, online eğitime ilişkin Tigris Haber’e değerlendirmelerde bulundu.

‘ANA SINIFINDAN LİSE SONA KADAR BİN 400 ÖĞRENCİMİZE ONLİNE EĞİTİM VERİYORUZ’

Eğitim müfredatının aksamadan devam ettiğini belirten Bakırdere, “Şuan Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Yedi İklim KPSS- Uzman Hoca ortak platformunu kendi müfredat derslerimize uyarladık. Pazartesi gününden itibaren hızlıca sistemimize entegre oldu. Ve çocuklar müfredatta neredeyse biz oradan devam ederek, eğitimimizi hiç aksatmadan yolumuza devam ettik. Şuan okulumuzda ana sınıfından lise sona kadar bin 400 öğrencimize online eğitim veriyoruz. Şuan öğrencilerimizin yüzde 96’sı bu platformu kullanarak öğrenimine devam ediyor. Eğitim öğretim Yediiklim Kolejleri’nde hiç aksamadan devam ediyor. Koronavirüse karşı tedbirler kapsamında okullarda eğitime ara verilen süreç tamamlanıncaya kadar öğrencilerimiz hiçbir mağduriyet yaşamadan, gerek konu anlatımları gerekse de denemeler ve soru çözümleri online olarak devam edecektir. Söz konusu hizmeti sadece kendi öğrencilerimizle de sınırlı tutmadık. Misafir oturumu da açtık ve imkanımızdan herkesin faydalanmasını istedik. Yediiklim Kolejleri’ne kayıtlı olmayan öğrendiler de misafir girişi yaparak hizmetten faydalanabilir” diye konuştu.

‘ÖĞRENCİLERİMİZE KAVUŞACAĞIMIZ GÜNLERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ’

Koronavirüs salgını tehlikesi atlatılıncaya kadar online eğitimin kesintisiz devam edeceğini belirten Bakırdere, şöyle konuştu: “Koronavirüs tedbirleri devam ettiği sürece kesintisiz olarak öğrencilerimize online hizmet vereceğiz. Umarım bu süreci en az hasarla atlatırız. Tabii şimdiden öğrencilerimizi çok özledik. Okul onlarsız çok ıssız. Okul öğrencilerle sıcak. Öğrencilerimizi görmek, onlara dokunmak bizim için çok önemli ama bu tedbirler zorunlu ve hepimizin sağlığı için böyle bir süreci birlikte atlatmak zorundayız. Bu zorlu süreci hep birlikte dayanışarak atlatacağız. Öğrencilerimize kavuşacağımız günleri dört gözle bekliyoruz.”

‘ÖĞRENCİLERİMİZ KESİNTİSİZ OLARAK GÜNDE 16-17 SAAT CANLI YAYINDA DERS GÖRÜYOR’

Yediiklim Türkçe öğretmeni Mesut Atay ise online eğitime ilişkin şunları söyledi: “Önümüzdeki hafta TRT bu yayınlara başlayacak. Ama biz söz konusu online eğitimlere pazartesi itibariyle başladık. Eğitim alnında böyle bir hamlenin ilk bölgeden gelmesi anlamlıdır diye düşünüyoruz. İstanbul’da, Ankara’da henüz uzaktan eğitim söz konusu değil. Bu anlamıyla eğitim alanında bir ilke imza attığımızı söyleyebiliriz. Şuan öğrencilerimiz kesintisiz olarak günde 16-17 saat canlı yayında ders görüyor. Okulumuz bünyesindeki bin 400 öğrenciye online eğitim hizmetini sunmaya başladık ama bu hizmeti sadece öğrencilerimizle de sınırlı tutmadık. Okulumuza kayırlı öğrencilerimizin dışında binlerce öğrenciye hizmetimiz açıktır. Toplamda 8 bin öğrenci bu hizmetten yararlanabilir.”

DİYARBAKIR’DA ONLİNE EĞİTİM BAŞLADI

Diyarbakır Yediiklim Kolejleri Türkiye’de bir ile imza attı. Koronavirüse karşı önlemler kapsamında okullarda eğitime ara verilmesi üzerine Yediiklim Kolejleri’nde pazartesi gününden itibaren online eğitime başlandı.

Yediiklim Kolejleri, anaokulundan liseye bin 400 öğrencisine kesintisiz 17 saat online eğitim veriyor. Online eğitimden okula kayıtlı öğrenciler dışında da misafir öğrenci olarak giriş yapılabiliyor.

KESİNTİSİZ ONLİNE EĞİTİM

Diyarbakır Yediiklim Kolejleri Koordinatörü Sibel Bakırdere, online eğitime ilişkin şunları söyledi: “Şuan Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Şuan okulumuzda ana sınıfından lise sona kadar bin 400 öğrencimize online eğitim veriyoruz. Şuan öğrencilerimizin yüzde 96’sı bu platformu kullanarak öğrenimine devam ediyor. Eğitim öğretim Yediiklim Kolejleri’nde hiç aksamadan devam ediyor. Koronavirüse karşı tedbirler kapsamında okullarda eğitime ara verilen süreç tamamlanıncaya kadar öğrencilerimiz hiçbir mağduriyet yaşamadan, gerek konu anlatımları gerekse de denemeler ve soru çözümleri online olarak devam edecektir. Söz konusu hizmeti sadece kendi öğrencilerimizle de sınırlı tutmadık. Misafir oturumu da açtık ve imkanımızdan herkesin faydalanmasını istedik. Yediiklim Kolejleri’ne kayıtlı olmayan öğrendiler de misafir girişi yaparak hizmetten faydalanabilir” diye konuştu.

Kaynak: Tigris Haber

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme