enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5410
EURO
34,9121
ALTIN
2.423,55
BIST
9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Diyarbakır’da Newroz kutlandı

Diyarbakır’da Newroz kutlandı
REKLAM ALANI

Diyarbakır Newroz’u pandemi koşullarına rağmen yapıldı. Newroz Park alanında toplanan vatandaşlar coşkulu bir şekilde 2021 Newroz’unu kutladı. Diyarbakır’da Newroz’unda yüz bine yakın vatandaş bir araya gelerek halaylar çekti.

Diyarbakır’da “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla gerçekleştirilen kutlama Newroz Park alanında yapıldı. Newroz alanına gelen kitle birçok rama noktasından geçerek alana girdi. Arama noktalarında HES kodu sorgulaması yapıldı. Newroz Park alanı çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Alana girişte yapılan aramalarda çakmak, kalem makyaj malzemesi vb. eşyalar alıkonuldu.  Arama noktasında flamalardan dolayı gözaltına alınan vatandaşlar oldu. Sabah erken saatlerde alana girişler başlarken, öğle saatinde kitlenin alanda toplanmasıyla Newroz ateşi yakıldı. Newroz alanındaki kitlenin maske ve mesafe kurallarına çoğunlukla uymadığı görüldü.

 ‘KÜRTLERİ YOK SAYANLAR BU MEYDANA BAKSINLAR’

Newroz açılış konuşmasını yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, “Newroz direnişi getiriyor, direniş yaşamı getiriyor. Halkımız her şeye rağmen meydanlarda, köylerde, yaylalarda, gençlerin ve kadınların öncülüğünde Newroz ateşi harlanıyor. Kürtleri yok sayanlar bu meydana baksınlar. Kürtler bu direniş meydanındadır. Hangi iktidar bu gerçekliği yok edebilir” ifadelerini kullandı.

Güzel’in konuşmasının ardından Newroz ateşi yakıldı ve kutlama alanındaki vatandaşlar Şilan Dora’nın şarkılarıyla halay çekti. Daha sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Newroz alanındaki kitleyi selamladı.

 ‘AMED ÖZGÜRLÜK İSTİYOR’

Alandaki yüz bin kişilik kitleye seslenen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, şöyle konuştu: “Bugün Amed Newroz meydanını doldurdunuz, inancınız, coşkunuzdan dolayı başımız dik. Newroz özgürlük, barış ve eşitlik günüdür. Newroz Dehakların zulmüne karşı Kawaların zafer günüdür. Amed özgürlük istiyor, yıllardır özgürlük için mücadele ediyor. Newroz sadece bir gün değil, mevsimdir, bahardır. Hoş geldin Newroz. Coşkunuz, inancınız, direnişiniz daim olsun. Türkiye ve Ortadoğu halklarının kadim bayramı olan Newroz’u yürekten kutluyorum. Newroz kutlu olsun.”

‘BÜTÜN SİYASİ REHİNE ARKADAŞLARIMIZ HEPSİ ONURUMUZDUR’

Konuşmasında Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Selçuk Mızraklı, Leyla Güven’i ve Gültan Kışanak’ı selamlayan Sancar,  sözlerine şöyle devam etti: “Sevgili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na da buradan bin selam gönderiyoruz. Desteğimiz onunladır. Bütün siyasi rehine arkadaşlarımız hepsi onurumuzdur. Hepsi gururumuzdur. Onların mücadelesi ve mirası, mesajı, sesi, nefesi bizim sorumluluğumuzdur.”

‘BU ÜLKEYE KÖTÜLÜK YAPIYORLAR’

İktidarın HDP’ye yönelik baskıcı politikalarına değinen Sancar, şunları söyledi: “Partimize yönelen baskılar, zulümler durmuyor. Zalimler kendi işlerini yapıyorlar. En iyi bildiklerini yapıyorlar. Zulümdür, baskıdır, kötülüktür… Ama biz de direnmeyi biliyoruz. Mücadeleyi biliyoruz ve bizler de başaracağımıza olan inancımızı her daim sağlam tutuyoruz. Yürüyüşümüz sizlerin kararlılığıyla devam ediyor, devam edecek. Bu iktidar baskı uyguluyor, yasak koyuyor, buna doymuyor. Kötülük yapmadan duramıyor. Baskı yasak, zulüm, onların işidir ama bunlar bir de kötülük yapıyorlar durmadan. Bu halka kötülük yapıyorlar. Bu ülkeye kötülük yapıyorlar. Bu ülkenin ezilen insanlarına, emekçilerine, kadınlarına durmadan kötülük yapıyorlar. Bir gece ‘İstanbul Sözleşmesi’nden bir kararla çıktık’ diyorlar. Nedir İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddeti önlemek için kabul edilmiş bir sözleşmedir. Kadına düşman bunlar. Bir gecede anayasaya darbe yapıyorlar. Her gün yeni bir darbe. Bu iktidar darbecidir. Bu iktidar kötülüğün sembolüdür.”

‘ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRASİYİ, BARIŞI HEP BİRLİKTE GETİRECEĞİZ’

Vekilliği düşürülen HDP Milletvekillerine değinen Sancar, şöyle konuştu: “Sevgili kardeşlerim, sizin iradenizle parlamentoya gönderdiğiniz vekillerimizin vekilliklerini haksız ve hukuksuzca düşürüyorlar. Bundan önce bu dönem Leyla Güven’in, Musa Farisoğılları’nın vekilliğini düşürdüler. Amed halkının iradesine saldırdılar. Şimdi de Ömer Faruk Gergerlioğlu kardeşimizin vekilliğini düşürdüler. Haksız ve hukuksuzca vekilliğini gasp ettiler. Sizin iradenizi gasp ettiler. Ama bununla da yetinmiyorlar. Bu sabaha karşı Gergerlioğlu vekilimizi sabah namazına kalktığında, abdest için lavabodayken, baskın yapıp gözaltına aldılar. İşte bu kadar kötüler. İşte bu kadar saygısızlar. İnanca saygısızlar, ibadete saygısızlar, halkın iradesine saygısızlar. Ama burada milyonlar var. Bütün Newroz meydanlarını dolduran milyonlar diyor ki; biz size boyun eğmeyeceğiz. Kötülüğüne geçit vermeyeceğiz. Bu ülkeye özgürlüğü, demokrasiyi, barışı hep birlikte getireceğiz. Söz olsun, mutlaka başaracağız. Mutlaka kazanacağız.”

Salih YEŞİL’in Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme