enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024

Diyarbakır’da sahadaki sağlıkçı sayısı artırıldı

Diyarbakır’da sahadaki sağlıkçı sayısı artırıldı
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da koronavirüs vakalarındaki yükseliş nedeniyle sahada görev yapan sağlık ekiplerinin sayısı artırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, son bir haftada vaka sayısı en çok artan ve en az bir doz aşı yapılanların oranı en düşük illerden Diyarbakır’da, 1. doz aşıda 503 bin 898, 2. doz aşıda 260 bin 550, üçüncü dozla birlikte toplam aşıda ise 799 bin 22 sayısına ulaşıldı. Kentte vaka sayısının düşürülmesi, aşılama oranının artırılması için çalışmalar hız kazandı.

İl Sağlık Müdürlüğünce bulaş riskinin düşürülmesi, hastanelerdeki iş yükünün hafifletilmesi amacıyla sahada görevli filyasyon ekibi sayısı 100’den 150’ye yükseltildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık Bakanlığının verilerine göre kentte vaka sayısının yükseldiğini, bu durumun hastanede iş yükünü ve vatandaşlara bulaş riskini de artırdığını söyledi.

“POZİTİF ÇIKANLARIN YÜZDE 90’I AŞISIZLARDAN OLUŞUYOR”

Filyasyon çalışmalarıyla kapı kapı dolaşarak pozitif çıkan vakaların takibini evinde sürdürdüklerini ifade eden Tekin, “Verilere göre aşı oranlarında da düşük seyretmekteyiz. Yüzde 44’lerde bulunmaktayız. Hastaneye yatan vakalardan elde ettiğimiz verilere göre, pozitif çıkanların yüzde 90’ı aşısızlardan oluşuyor. Hastanelerde doluluk oranı her geçen gün biraz daha artmakta. Bu da sağlık hizmetlerinin sunumu noktasında sağlık personelini zorlamakta.” dedi. Tekin, “Ekip sayısının artırılması konusunda hastanelerimize de gerekli takviyelerde bulunduk. Sahada daha fazla personelle vatandaşımıza hizmeti en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AŞI HEDEF GRUPLARININ YÜZDE 35’İ GENÇ NÜFUS

Son günlerde aşıya ilginin artmaya başladığını belirten Tekin, “Vatandaşlarımızdan özellikle ricamız, gelin aşınızı olun. Aşı olmakla hastaneye yatış ve ölümlerin yüzde 95 önüne geçmiş oluyoruz. Bu kısır döngüyü kırmanın bir seçeneği de maske, mesafe ve kişisel hijyen konusunda vatandaşların duyarlılık göstermesi.” diye konuştu.

Sahadaki çalışmalarda özellikle aşı hedef gruplarının yüzde 35’inin genç nüfus olduğuna işaret eden Tekin, özellikle 30 yaş altı kesimin “Bana bir şey olmaz.” düşüncesiyle aşıyı ötelediğini söyledi. Tekin, şöyle devam etti: “Daha sonra aşı yaparım diyorlar. Kendilerine bir şey olur mu olmaz mı, ayrı bir konu. Ancak sevdiklerimiz ve yakınlarımız var. Dolayısıyla bu sadece kişiyi ilgilendiren bir tablo değil. Toplumsal bir hadise ve her vatandaşın temel görevi toplum sağlığını koruyacak şekilde aşılarını yaptırması. Maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat etmelerini de arzuluyoruz. Bunları yapmadığımız takdirde pandemiden kurtulma şansımız yok. Biri diğerini maalesef tetikliyor. Bu böyle devam edecek. Vatandaşların duyarlılığı, tedbirlere uyması ve aşının yapılmasıyla kısa süre içerisinde kısır döngüyü kırıp normal sosyal hayatımıza dönebileceğimizi ümit ediyorum. Vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyorum.”

Tekin, “Sağlığın da bir kapasitesi var. Kapasiteyi zorlamanın yolu üzerinde çalışıyoruz. Kısır döngüyü kıramazsak belli bir noktadan sonra sağlık sektöründe de ciddi anlamda sıkıntılar yaşayabiliriz. Onun için henüz gücümüz yerindeyken, vatandaşların duyarlılık göstermesi hem sağlık sisteminin devamlılığı hem de vatandaş ile toplumun sağlığı açısından önemli diye düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Randevulu ve randevusuz aşı çalışmalarının devam ettiğini anlatan Tekin, vatandaşlara tereddüt etmeden ve ötelemeden aşılarını en kısa sürede yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme