enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Diyarbakır’da vakalar 4 ay sonra düşüşe geçti

Diyarbakır’da vakalar 4 ay sonra düşüşe geçti
REKLAM ALANI

Normalleşme sonrası vaka artışında Pik yaşayan kentte az da olsa düşüş yaşanıyor. Bir hafta öncesine kadar günde 500 ila 600 arasında pozitif vaka çıkarken,  son bir haftada ise vaka oranı 300-350’e kadar düştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da yaptığı açıklama ile Diyarbakır’da hasta sayısını yüzde 49’lara kadar çekildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nu, “covid19.saglik.gov.tr” adresinden dün açıkladı. Tabloya göre; Türkiye’de son 24 saatte 1596 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 45 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 273 bin 301, can kaybı 6 bin 462 oldu. Türkiye’deki vaka artışında ilk 5’te yer alan Diyarbakır’da ise, normalleşme sonrası ilk kez vaka oranında düşüşe geçildi.

ÖNLEMLER VE UYARILAR SONUÇ VERMEYE BAŞLADI

Vaka artışı ve ölümlerin yoğun olarak yaşandığı Diyarbakır’da önlem ve uyarılar sonuç vermeye başladı. Günde ortalama 1200 testin yapıldığı Diyarbakır’da bir hafta öncesine kadar bu testlerin ortalama 500 ile 600’ü pozitif çıkarken, son bir haftada yapılan testlerin 300 ile 350 arasında kadar geriledi. Vaka sayısındaki düşüşe rağmen Diyarbakır Valiliği, vaka artışının önüne geçmek için yeni önemler duyurdu. Buna göre sünnet, kına, nişan gibi etkinlikler yasaklanırken, düğünler de bir saatle sınırlandırmıştı. Ayrıca düğünlerde polis veya zabıta bulunması zorunluluğu getirilirken, kentteki STK’lar da ev ve işyerlerini gezerek vatandaşı bilinçlendirmeye devam ediyor.

Independent Türkçe olarak alarm zillerinin çalındığı Diyarbakır’da, vakalardaki azalmaya ilişkin Sağlık Müdürlüğü yetkilisi ile görüştük.

TESTLERİN YÜZDE 35’İ POZİTİF ÇIKIYOR

Testlerin daha hızlı çıkması için Diyarbakır’da 3. Laboratuarın kurulduğunu belirten Sağlık Müdürlüğü yetkilisi, “Kurduğumuz bu laboratuarla hem yoğunluğun önüne geçilecek, hem de testler artık hızlı çıkacak. Amacımız daha önce 1 günde çıkan test sonuçlarını 6 ile 8 saat arasında çıkarmak. Bunun yanı sıra 80 olan filasyon ekibini ise 120’ye çıkardık. Diyarbakır Valiliği, İl Hıfzıssıhha ve Pandemi Kurullarımızda alınan karar ve önerilerin sonuç verdiğini söyleyebilirim. Geçen hafta yapılan testlerin yüzde 40 ile 50’si pozitif çıkıyordu. Ancak şuan yapılan testlerin yüzde 25 ile 30’u pozitif çıkıyor. Tabi bunlar yeterli mi bize göre değil. Salgın sadece devletin alacağı tedbir ve uyarılarla kontrol altına alınamaz. Vatandaşlarımızın desteği olmazsa başarı elde edemeyiz. Dolayısıyla insanlarımızın bilinçlenmesi lazım. Maske, mesafe ve hijyen kurullarına uyması lazım. Maske takan kimsenin daa öldüğünü duymadık, ama maske nedeniyle onlarca kişinin virüse yakalandığını ve yaşamını yitirdiğini biliyoruz. Bu uyarı ve kurallara uyarsak kent olarak daha az zararla bu süreci atlatabiliriz” dedi.

ŞUAN SALGIN KONTROL EDİLEBİLİNİR SEVİYEDE

Hastanelerdeki doluluk oranın normale seviyelere geldiğini kaydeden yetkili, “Servislerin büyük bir bölümünde hastaları tek kişilik odalarda yatırıyoruz. Şuan salgın kontrol edilebilir bir seviyede. Sahra hastanesinin kurulmasıyla ilgili duruma gelince bunu salgının seyri belirler. Şuan için buna gerek yok. Ama ileride ne olur bilemem” dedi.

DURUMA GÖRE RADİKAL KARAR ALABİLİRİZ

İl Pandemi Kurulunda salgınla alakalı her türlü konunun masaya yatırıldığını belirten yetkili, “Haziran öncesi kısıtlamalardan tutun, sokağa çıkma yasağına kadar birçok konu ele alınıyor. Vatandaşlarımızın tedbirlere uyması durumunda umarım bu kararları almak zorunda kalmayız. Her şey bizim elimizde. Belirlenen kurallara uyarsak bu tedbirlerin hiçbirini almaya gerek kalmayacak. Ancak bu hususlara dikkat edilmezse halk sağlığını tehlikeye atan bazı vatandaşlar yüzünden genel ve radikal kararlar almaya mecbur kalırız” şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR YÜZDE 49’LARA GERİLEDİ

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Kayseri halen yüksek riskli illerimiz arasında. Hasta sayısını Gaziantep’te yüzde 52, Şanlıurfa’da yüzde 59, Diyarbakır’da yüzde 49, Mardin’de yüzde 61 aşağı çekmeyi başardık. HES kodu başarıyla devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Independent Türkçe

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme