enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Diyarbakır’ın yerel markası SİMDO, hedef büyüttü…

Diyarbakır’ın yerelde markası olan SİMDO, 10 şubesi ve 60 çalışanı ile 2000 yılından bu yana hijyenik ortamlarda dondurma imalatı ve satışını yapıyor. 35 dondurma çeşidi ile müşterilerine hizmet veren SİMDO, 5 yıldan bu yana da Baklava üretimine başladı. Patentlerinden dolayı sürekli çok ciddi denetimlerle üretim yapan SİMDO’nun, Diyarbakır’da bilinirliği bazı merkez ilçelerde yüzde 92 düzeyinde bulunuyor.

SİMDO Firmasının sahibi Ecz. Cengiz Erol, amaçlarının kapasitelerini arttırarak, ulusal bir marka olmayı hedeflediklerini belirterek, “Akademik bir üretim planı uyguluyoruz. Üretimimizin her aşaması devamlı Tarım İl Müdürlüğü tarafından kontrol altındadır. Patentlerimizden ötürü çok ciddi denetimlerle üretim yapıyoruz” dedi.

İMALATHANE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE TAŞINACAK

Bu yıl Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınarak, düşüncelerini hayata geçirmeye çabaladıklarının altını çizen Erol, “Asıl mesleğimden ötürü sağlığa zarar verecek her husustan kaçınarak üretimimizi her gün daha modern seviyelere yükseltmeye çalışıyoruz. Bu yıl İmalat yerimizi organize sanayiine taşıyarak, bu düşüncelerimizi hayata geçirmeye çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

SİMDO Firması sahibi Ecz. Cengiz Erol, hedeflerini, amaçlarını ve bundan sonra yapacaklarını www.diyarbakirgazete.com editörü Sait BAYRAM’a anlattı.

 “SİMDO 2000 YILINDA HAYATA GEÇİRİLDİ”

SİMDO ne zaman faaliyete başladı, SİMDO’nın açılımı ne?

SİMDO olarak Diyarbakır’da 2000 yılından beri çalışmaktayız. Önce simit yapıp satıyorduk. Daha sonra dondurma da üretmeye başlayınca Simit’ten gelen çağrışımla SİMDO markasını aldık ve tescilledik. 2004 yılından itibaren sadece dondurma imalatı ve satışını yapmaktayız.

“DİYARBAKIR’DA BİLİNİRLİLİĞİMİZ YÜZDE 92 DÜZEYİNDE”

Hedefiniz neydi? Hedeflediğiniz noktaya ulaştınız mı?

Dondurma üretimine başladığımız ilk günlerde hedefimiz önce yerelde bir marka oluşturmak daha sonra da ulusal ve uluslararası alana taşımaktı. Şimdilerde şehrimizin on ayrı noktasında ürünlerimizin satışını gerçekleştiriyoruz ve bu anlamda ilk hedefimizi gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz. Yaptığımız anketlerde de bu sonucu çok net görebiliyoruz. Şehrimizde bilinirliğimiz bazı merkez ilçelerde yüzde 92 düzeyindedir.

Diyarbakır’da kaç şubeniz var? Bu şubelerde kaç kişi istihdam ediliyor?  Şube sayısını artırmayı hedefliyor musunuz?

Şimdilerde bahsettiğim gibi 10-12 noktada satış yapıyoruz. Buralarda sezonda 60 kişiye kadar arkadaş istihdam ediyoruz. Bu sayı kışın haliyle düşmektedir.

SİMDO bünyesinde kaç çeşit dondurma çeşidi var?

“35 DONDURMA ÇEŞİDİMİZ VAR”

Dondurmada 35’e yakın çeşidimiz bulunmakta. Her an yeni ürün çalışmalarımız devam etmektedir.

“5 YIL ÖNCE BAKLAVA ÜRETİMİNE BAŞLADIK”

Beş yıl önce baklava üretimi ve satışına da başladık. Ve bunda da gayet iyi geri dönüşler almaktayız. Bu sene ise ekler çalışmamız başladı. Bu ürünümüzden de çok umutluyuz. Kış günlerinde dükkanlarımızı aktif olarak çalıştırabilmek için yeni ürünlerimize çok büyük önem veriyoruz.

SİMDO Diyarbakır’da bir marka oldu mu? Markalaşmayı tam anlamıyla yaptınız mı?

YERELDE CİDDİ BİR MARKA OLDUK; ULUSAL MARKA İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

“Yerelde bahsettiğim gibi ciddi bir marka olduğumuzu söyleyebilirim. Ama ulusal bir marka için önümüzde çalışmamız gereken bir zaman dilimi var”

Dondurma tüketicilerinin sizinle ilgili olumlu ya da olumsuz (eksik) tepki ve önerileri var mı?

“ÜRETİMİMİZİN HER AŞAMASI KONTROL ALTINDA”

Dondurma tüketilmesi çok keyif veren bir ürün. Bizler gerçekten akademik bir üretim planı uyguluyoruz. Üretimimizin her aşaması devamlı Tarım il müdürlüğü tarafından kontrol altındadır. Patentlerimizden ötürü çok ciddi denetimlerle üretim yapıyoruz. Tüketicilerimize layık olmak adına her gün çok daha kalitemizi arttırarak çalışıyoruz. Müşterilerimizin bundan emin olmasını istiyoruz.

Dondurma tüketicisine mesajınız ya da önerileriniz olacak mı?

“MÜŞTERİLERİMİZ BATI İLLERİNDE DE ŞUBE AÇMAMIZI ÖNERİYORLAR”

Bizden müşterilerimizin en büyük talebi batı illerinde de şubeler açmamız. Kapasitemizi arttırıp bu talebi yerine getirmeye ve ulusal bir marka olmaya çalışıyoruz. Bir husus da fiyat konusu. Bizim dondurma kalitemizde olan dondurma fiyatı Türkiye’nin başka firmalarında 90-200 TL bandındadır. Biz elimizden geldiğince makul bir fiyat ile satmaya çalışıyoruz.

“İMALATHANEMİZİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE TAŞIYACAĞIZ”

Asıl mesleğimden ötürü sağlığa zarar verecek her husustan kaçınarak üretimimizi her gün daha modern seviyelere yükseltmeye çalışıyoruz. Bu sene organize sanayiine taşınıp bu düşüncelerimizi hayata geçirmeye çabalıyoruz”

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme