enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Diyarbakırlı STK’lar Yardım Kampanyası Başlattı

Diyarbakırlı STK’lar Yardım Kampanyası Başlattı
REKLAM ALANI

Diyarbakır iş dünyası ve STK’lar, koronavirüs günlerinde toplumsal dayanışma ağını örmek için yardım kampanyası başlattı.

DTSO, DTB, DESOB ve DİSİAD başta olmak üzere iş dünyası ve STK’lardan birçok kurum ve Oda’nın destek verdiği yardım kampanyasına toplumun tüm kesimlerinden herkesin gücü oranında katkı sunması istendi.

Kurumlar adına yapılan ortak açıklama ile startı verilen yardım kampanyası için ihtiyaç sahiplerine gıda yardımının yanı sıra mülk sahiplerinin ise kiracılardan 3 ay kira almaması talebi dile getirildi.

GÜN EKMEĞİMİZİ, AŞIMIZI PAYLAŞMA GÜNÜDÜR

Zor günleri dayanışma içinde geride bırakma çağrısının yapıldığı açıklmada paylaşmanın önemine vurgu yapılarak Diyarbakır halkına destek çağrısında bulunularak, “Bugünden itibaren başlatacağımız yardım kampanyasına tüm Diyarbakır halkını destek vermeye, birlikte güzel yarınlara ulaşmak için el ele vermeye davet ediyoruz. Gün ekmeğimizi, aşımızı paylaşma günüdür. Gün eş, dost, akraba ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerine el uzatma günüdür. Paylaşmak güzeldir, bugün değilse ne zaman? Evimizde kalalım, sağlıklı kalalım.” denildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB), Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (DSMMMO), Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED), Diyarbakır Diş Hekimleri Odası, TEB 11. Bölge Diyarbakır Eczacılar Odası, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD), Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD), Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği (DİGİKAD), Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), Diyarbakır Organize Sanayi İş Adamları Derneği (DOSİAD), Diyarbakır Mermerciler Madenciler Derneği (DMMD), Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD), Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği (GÜNGİAD), Ortadoğu Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği (OSGİAD), TÜMSİAD Diyarbakır Şubesi, HAKSİAD Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisi, TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu ve Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi Derneği (DİTAM) koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında toplumsal dayanışma için yardım kampanyası başlattı.

VİRÜS SALGININA KARŞI ALINAN ÖNLEMLER

Yardım kampanyasında ilişkin yapılan ortak açıklamada, koronavirüs pandemisine ilişkin şu ifadelere yer verildi: “Dünya Sağlık Örgütünün Pandemi/Salgın olarak ilan etmiş olduğu Kovid-19 salgını dünya genelinde hızla yayılırken alınan tedbirler de giderek artmaktadır. Türkiye de ilk günden itibaren gerekli tedbirleri almaya başlamış, bu çerçevede alınan tedbirlerden biri ve de en önemlisi insanların birbirleriyle olan temaslarını minimize etmek, bu anlamda evden çıkmamaktır. Salgının etkisini asgari seviyeye çekmek, olası can kayıplarının önüne geçmek amacıyla hem kamu, hem de özel sektör çalışanlarının çalışma süreleri azaltılmış, özel sektördeki birçok işletme ise üretimine ara vererek çalışanlarını ücretiz izine sevk etmiştir. Bu durum doğal olarak hem işsizliği, hem de üretimi olumsuz etkilemektedir. Bir taraftan işyerini kapatmak zorunda küçük esnafın karşılaştığı ekonomik kriz, öte yandan zorunlu olarak ücretsiz izine sevk edilen çalışanlar ekonomik anlamda çok zor bir süreci yaşamak zorunda kalacaklardır.”

ZOR GÜNDE DAYANIŞMAK İÇİN

Koronavirüs pandemsine ilişkin alınan tedbirler kapsamında mal ve hizmet üretiminde gerçekleşen daralmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ekonomik-sosyal sorunlarla baş edebilmek için toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekilen açıklamada, “Bu büyük felaket insanlar arasında gıda, barınma ve sosyal konularında yardımlaşmayı zorunlu hale getirtmiştir. Bu zorlu süreçte toplum olarak birbirimize daha çok ihtiyacımız olacaktır. Dolayısıyla insanlığımızı ön plana çıkarmak için önemli bir fırsat önümüzde durmaktadır. Bu günler dayanışma ve sahiplenme duygusunu toplumun tüm katmanları arasında yayma günüdür. Diyarbakır halkının bu zor günlerde büyük bir dayanışmanın içinde olacağından hiçbir kuşkumuz yok. Evet, gün mutluluk ve kardeşlik sevgisini yayma günüdür. “Komşusu Aç İken Tok Yatan Bizden Değildir” şiarıyla yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmak bu kentin kültüründe var. Bizler içerisinde bulunduğumuz bu zor günleri dayanışmayla çok daha kısa sürede atlatacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte her bir bireyin yapacağı en küçük fedakârlığın toplumsal dayanışmaya katkısı çok büyük olacaktır. Unutmayalım en büyük yangınları bir kıvılcım, en büyük nehirler bir damla su ile başlar” denildi.

‘PAYLAŞMAK GÜZELDİR, BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN?’

Diyarbakır iş dünyası ve STK’ları olarak başlatılan yardım kampanyasının startının verildiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bizler Diyarbakır iş camiası olarak bu ilk kıvılcımı çakmak, ilk damlayı nehir yatağına bırakmak için yola çıkıyor, yardımlaşma ve dayanışma kampanyası başlatıyoruz. Hep birlikte yürüteceğimiz bu kampanyada ihtiyaç sahiplerine gıda yardımının yanı sıra evini ve/veya işyerini kiraya vermiş olan mülk sahiplerinden 3 ay için kiracılarından kira almayarak fedakârlık göstermelerini bekliyoruz. Bugünden itibaren başlatacağımız yardım kampanyasına tüm Diyarbakır halkını destek vermeye, birlikte güzel yarınlara ulaşmak için el ele vermeye davet ediyoruz. Gün ekmeğimizi, aşımızı paylaşma günüdür. Gün eş, dost, akraba ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerine el uzatma günüdür. Paylaşmak güzeldir, bugün değilse ne zaman? Evimizde kalalım, sağlıklı kalalım.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Diyarbakırlı STK’lar Yardım Kampanyası Başlattı

Diyarbakırlı STK’lar Yardım Kampanyası Başlattı
REKLAM ALANI
31.03.2020
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme