enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5643
EURO
35,0187
ALTIN
2.435,57
BIST
9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

DTSO İftarda 1 yıllık faaliyetini anlattı

DTSO İftarda 1 yıllık faaliyetini anlattı
REKLAM ALANI

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), oda organları ve üyeleriyle birlikte iftarda bir araya gelerek, bir yıllık faaliyetini değerlendirdi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, oda organları ve üyeleriyle bir yıllık değerlendirme toplantısı yaptı. Suriçi’nde bulunan Demir Otelde düzenlenen toplantıda DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane’nin de katıldığı açılış konuşması yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya yaptı.

Kaya, yeşil liste olarak seçim sürecinde vaat ettikleri çalışmalardan, hedefledikleri çalışmaları, bugüne kadar gerçekleştirdiklerini, ve gerçekleştirecekleri projeleri odanın organları ile birlikte istişare etmek için bir araya geldiklerini belirtti. Bir yıllık faaliyet raporunu açıklayan Kaya, TCDD’den 3 bin metrekarelik alan yerine 75 metrelik yol üzerinde uygun alanlar tarandığını, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile görüşülerek seçilen 17 bin metrekarelik alanın satın alınması için gerekli başvuruların yapıldığını, Ticaret Sicil başta olmak üzere oda hizmet birimlerinde dijital arşive geçildiğini ve bunlar gibi birçok faaliyetin gerçekleştiğini belirterek dosya şeklinde üyelerinin masalarına bıraktıklarını kaydetti.

KAYA, BİRYILLIK FAALİYETLERİNİN SUNUMUNU YAPTI

Kaya DTSO’nun bir yıllık faaliyetlerinin kapsamlı bir sunumunu yaptı. Kaya’nın sunumunda yerel marketlerin tek çatı altında toplanması yönünde bir çaba harcandığını ve ulusal zincir marketlere karşı bölgede güçlü bir yerel marka çıkarılmasının önemine vurgu yaptı. Kaya , sunumunda Kadın Meclisi, Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu, Tekstil OSB, Lojistik Köy, Tarıma Dayalı Besi OSB, Tekonkent, Fuar Kongre Merkezi, Fuarcılık şirketi, Sur’un yeniden yapılandırılması, Keçiburcu’nun işlevlendirilmesi, Kamu üniversite sanayi işbirliği ve Turizm platformu projelerinde gelinen aşamaları ayrıntılı bir şekilde paylaştı.

KOÇ: “KADINLAR ÇALIŞMAK, ÜRETMEK İÇİN ÇOK İSTEKLİ”

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, kurulun amaçlarına ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Koç, şunları söyledi: “Türkiye Odalar Borsalar Birliği Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadının üretici zekasını ortaya koyarak neler başaracağını kanıtlayacağımızdan eminiz. Kadınlar çalışmak, üretmek için çok istekli. Önemli olan doğru yolu çizip üretmeleri için fırsatlar yaratmaktır. Üreten kadının teknolojinin ve dijital dünyanın içinde yer almasını sağlamak bizim işimiz ve ödevlerimizin başında gelmektedir. Anadolu’dan yükselen yıldızlar akımını başlatarak, evdeki kadınlarımıza ulaşıp üretken hale getirmek işimiz olacak. Dünya nüfusunun yarısını oluşturan Kadınlar, bir ülkede medeniyetin ilerlemesine katkı sağlayan en önemli güçtür. Şüphesiz toplumların gelişimi kadına verilen değerle ölçülür. Bu kapsamda kadın erkek eşitliğinin sağlanması, demokratik gelişmişlik, sürdürülebilir büyüme ile kalkınmanın vazgeçilmezi haline gelebilir. Kadınlarımızın yeteneğine, katkısına ve kucaklayıcı tavrına en çok ihtiyaç duyduğumuz alan kuşkusuz iş dünyasıdır. İş dünyasında kadınların sevgisine, gayretine ve vazgeçilmezliğine her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç vardır. Bizler inanıyoruz ki, özgüveni yüksek, cesur kadınlar ile birlikte olmak, yürümek çok keyifli olacak. Biz kadınlar dünyayı güzelleştirmeye devam edeceğiz.”

VURAL: “ÖNEMLİ BİR SEÇİM VAADİ OLAN KADIN MECLİSİNİ KURMANININ SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

Yıllık değerlendirme toplantısında konuşan DTSO Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Sevim Vural, Kadın Meclisi’nin Ticaret Odası meclisi açısından bir seçim vaadi olduğunu ifade ederek, “Seçim vaadinizi gerçekleştirdiğiniz için sizleri tebrik ederiz. Başından beri bu fikre sahip çıkıp, destek veren Başkan Mehmet Kaya’ya, yönetim kuruluna ve tüm meclise teşekkür ederiz. Kadın Meclisi, meclis üyesi arkadaşlarımız açısından kadının emeği ve istihdamını güçlendirme, görünür kılma, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik yapılmış çalışmaların ürünüdür. Bu anlamda kadın meclisi fikrinin ortaya çıkması, proje aşamasına getirilmesi, olgunlaşması ve sonuçlanması açısından özveri ile emeğini ortaya koyan arkadaşlarımız Nevin İl, Meral Özdemir ve Meryem Özdemir Ok’a teşekkür ederiz. Ticaret Odası Meclisi olarak sizler tarafından kabul edilip onaylanan tüzüğümüz meclisimiz ve Ticaret Odası Meclisi arasında iş ortaklığı sözleşmesi hükmündedir. Amacımız; kadın girişimciliğini desteklemek, kadınların DTSO bünyesinde daha aktif katılımını teşvik etmek, DTSO faaliyetlerinden etkin şekilde yararlanmasını ve karar organlarında kadın erkek birlikte çalışmayı sağlamaktır. Bu bağlamda birincil hedefimiz; kadınların DTSO bünyesinde temsil düzeyinin geliştirilmesi, aktif katılımının sağlanması ve kadın girişimci sayısının artmasını sağlamak olacaktır. Çalışmalarımız ekonomik alanda emek veren kadınların emeğini görünür kılıp güçlendirmenin yanı sıra karar alma mekanizmalarına katılımını destekleme eksenli olacaktır.”

“HER ALANDA KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİNE ULAŞACAĞIZ”

Kadınların yönetim kademelerinde ve çalışma yaşamının tümünde erkeklerle aynı fırsatlara sahip olmasının altını çizen Vural, şöyle konuştu: “Eğitim programları, koçluk mentörlük gibi desteklerin yanı sıra sosyal alanda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya katkı sunacağız. Kadın girişimciliği ve istihdamına yönelik çalışma yapan sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve kamu kurumları ile işbirliği içerisinde her alanda kadın erkek fırsat eşitliğine ulaşacağız. Bu bağlamda verdiğiniz ve vereceğiniz destekler için şimdiden teşekkür ederiz. Yeni başlayan yol arkadaşlığımız hepimize hayırlı olsun.”

Kaya, açıklamalarından sonra DTSO yönetim kurulu meclisi meslek komiteleri, kadın girişimciler kurulu, genç girişimciler kurulu ve yüksek istişare kurulundan oluşan 300 iş insanı ve DTSO çalışanlarıyla iftar açtı.

Toplantının, iftar yemeğinden sonra oda üyeleriyle birlikte soru cevap bölümü ise katılımcıların çoğunluğunun programdan ayrılması nedeni ile iptal edildi.

Ali Abbas YILMAZ’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme