enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5385
EURO
34,8782
ALTIN
2.431,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
30°C
Diyarbakır
30°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nce, ‘Dünyayı Değiştiren Kadınlar’ adlı eTwinning projesi hazırlandı. Proje Danışmanı Nevim Kaya gözetiminde hazırlanan projede amaç, dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların tanınmasını sağlamak, hangi konularda değişim getirdiğini bilmek ve rol model oluşturmak olduğu belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Uçkuyular mevkiinde bulunan Selahaddini...
23.04.2024
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024

DTSO’nun galibi Yeşil Liste oldu

DTSO’nun galibi Yeşil Liste oldu
REKLAM ALANI

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerinin ezici bir şekilde galibi olan  iş insanı Mehmet Kaya’nın Yeşil Listesi, 16 komitede seçilen 48 Meclis üyesinin tamamını aldı. 

DTSO yeni yönetimini belirlemek için sandık başına gitti. Yoğun ilginin gösterildiği seçimlerde 16 meslek komitesi adayların yarıştığı seçimde, her meslek komitesinden 3 asil ve 4 yedek üye DTSO Meclisine girdi. Toplamda 48 kişinin DTSO Meclis’ine seçildiği seçimlerde Yeşil, Kırmızı, Mavi, Beyaz ve Sarı Liste’nin adayları yarıştı.

Yeşil Liste başkan adayı Mehmet Kaya, “Burada önemli olan seçildikten sonra seçilen kesimin tekrar bu seçime girenleri kapsayacak bir yapı oluşturarak, onları da kucaklayarak yönetime katabilir. Bizim de Yeşil Liste olarak temel hedefimiz budur. Evet, tek başımıza kazansak bile tüm grupları kapsayacak şekilde bir çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

DİYARBAKIR’I BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Kaya, seçimi kazanmasının ardından ise şunları söyledi: Biz bu yola çıkarken net olarak şunu söyledik; biz birlikte Diyarbakırız. Biz bunu yönetirken de yapacağız, birlikte Diyarbakır olacağız. Sarı, kırmızı, yeşil, beyaz tüm bu listedeki arkadaşlarla Diyarbakır’ı yöneteceğiz. Bunu seçimden önce de söylemiştik şimdi de söylüyoruz.”

Seçmenlerin saat 09.00’da, TOBB İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ali Ağaoğlu Kampüsünde sandık başına gittiği seçimde, oy kullanma işlemi saat 17.00’de sona erdi. 7 bin seçmenin bulunduğu seçimlerde, yaklaşık 7 bin seçmen sandıkta tercihini yaptı.

YEŞİL LİSTE 16 KOMİTENİN TAMAMINDA GALİP

Osmanlı döneminden Cumhuriyete geçen kurumlar arasında yer alan ve 136 yıllık geçmişi olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçim sonuçlarını, gruplar büyük bir heyecanla bekledi. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından, başlayan oy sayım işlemleri sırasında, açıklanan 16 sandığın sonuçları Yeşil Liste taraftarlarını sevindirirken diğer listelerin taraftarlarını üzdü. Kesin sonuçlar açıklandığın da ise, seçimin sevinen tarafı Yeşil Liste oldu. Yeşil Liste 16 meslek komitesinin tamamında seçimi birincilikle göğüsledi.

SEÇİMİN GALİBİ KAYA OLDU

Yeşil Listenin Mehmet Kaya, Sarı Listenin Abdulkadir Karavil, Kırmızı Listenin Mehmet Kaya, Beyaz Listenin Suat Önen, Mavi Listenin Şeyhmus Karakuş’u başkan adayı olarak deklere ettiği seçimde, İş adamı Mehmet Kaya’nın başını çektiğini Yeşil Liste DTSO Meclisi üyeliklerinin tamamını kazandı.

‘DİYARBAKIR’A YAKIŞIR BİR SEÇİM OLDU’

Seçim sonuçlarının açıklanması sonrası kısa bir açıklama yapan Yeşil Liste Başkan Adayı Mehmet Kaya, seçimlerin olgun bir ortamda tamamlanmasına “Diyarbakır’a yakışır bir seçim oldu.” sözleriyle değerlendirdi.

‘BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ ETİK BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜ’

Seçimde 5 grubun yarıştığını hatırlatan Yeşil Liste Başkan Adayı Kaya, “Seçim çalışmaları ve seçim süreci çok centilmence geçti. Diyarbakır’a yakışır bir şekilde oldu. Bunu sağlayan seçmenlere ve gruplara teşekkür ederim. Bütün gruplarda yarıştığımız arkadaşlar, bir buçuk aydır çok etik bir çalışma yürüttü. Diyarbakır’ın ruhunu yansıtan bir çalışma oldu. 16 grupta yapılan seçimlerde, seçmenler Yeşil Liste’yi seçti. Öncelikle böyle bir kadroyu seçtikleri için herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

‘BİZ BİRLİKTE DİYARBAKIR’IZ’

Sonuçlarının ardından olası gerginliklerin karşı seçmenlerden dağılmalarını isteyen Mehmet Kaya, konuşmasını, “Biz bu yola çıkarken, ‘Biz birlikte Diyarbakır’ız.’ dedik. Bunu yönetirken de, birlikte Diyarbakır olacağız. Sarı, Yeşil, Kırmızı, Beyaz, Mavi listedeki arkadaşlarımızla birlikte Diyarbakır olacağız.” sözleriyle sonlandırdı.

KAYA’NIN BAŞKANLIĞI KESİNLEŞTİ

Yapılan meslek komiteleri seçiminde DTSO Meclisi’ne girmeye hak kazanan 48 seçilmiş Meclis üyesi, 21 Nisan’daki başkan ve organ seçimlerini belirleyecek. Seçilen Meclis üyeleri, 21 Nisan’da yapacağı toplantıyla DTSO Meclisi yönetimi ile DTSO’nun yeni başkanını belirleyecek.

‘DTSO’DA İYİ BİR YÖNETİMİN OLUŞMASI KENTE BİRAZ DAHA NEFES ALDIRACAKTIR’

Seçimler sürerken Yeşil Liste Başkan adayı Mehmet Kaya, DTSO seçimlerinin önemine ilişkin şunları söyledi: “Diyarbakır’da 5 liste yarışıyor ve şuna kadar seçimler centilmence gidiyor. Tam da Diyarbakır’a yakışır bir şekilde barış içerisinde bir seçim oluyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine büyük bir ilgi olmasının altında da aslında bölgede seçilmiş insanların sayısının azığından ve şuan kentin nefes alacağı organın şuan DTSO olmasından geliyor. Geçmişe göre liste sayısının fazla olması ve katılımın yüksek olması tam da böyle okunmalı. Buradan çıkacak sonucun halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçimlerden karma bir liste de çıkabilir tek başına bir liste de çıkabilir. Sonuçta DTSO bu kentin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Kürt sorununun çözülmediği ve bölgenin ekonomik olarak bu halde olduğu bir dönemde DTSO’da iyi bir yönetimin oluşması kente biraz daha nefes aldıracaktır.”

 ‘TEK BAŞIMIZA KAZANSAK BİLE TÜM GRUPLARI KAPSAYACAK BİR ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ’

Farklı listelerin yarışıyor olmasının kent açısından bir avantaj olduğunu dile getiren Kaya, “ Çok kültürlü çok yapılı bu tür sistemlerin her kesiminin seçime katılması hem de seçim sonrası odanın yapılarına taşınması, kentin tüm tabanının temsiliyeti anlamında çok önemli. Dönüp baktığımızda hemen hemen Diyarbakır’daki tüm siyasi kesimlere yakın insanların, her ne kadar iş camiası olsa da siyasi görüş anlamında herkesin bir liste oluşturduğunu görebiliyoruz. Burada önemli olan seçildikten sonra seçilen kesimin tekrar bu seçime girenleri kapsayacak bir yapı oluşturarak, onları da kucaklayarak yönetime katabilir. Bizim de Yeşil Liste olarak temel hedefimiz budur. Evet, tek başımıza kazansak bile tüm grupları kapsayacak şekilde bir çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

‘SARI, KIRMIZI, YEŞİL, BEYAZ TÜM BU LİSTEDEKİ ARKADAŞLARLA DİYARBAKIR’I YÖNETECEĞİZ’

Kaya, seçimi kazanmasının ardından ise şunları söyledi: Biz bu yola çıkarken net olarak şunu söyledik; biz birlikte Diyarbakırız. Biz bunu yönetirken de yapacağız, birlikte Diyarbakır olacağız. Sarı, kırmızı, yeşil, beyaz tüm bu listedeki arkadaşlarla Diyarbakır’ı yöneteceğiz. Bunu seçimden önce de söylemiştik şimdi de söylüyoruz.”

Kaynak: Tigris Haber Gazetesi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme