enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5435
EURO
34,8563
ALTIN
2.436,22
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Durmaz: ‘İthal değil, Çınar’lıyım!’

Durmaz: ‘İthal değil, Çınar’lıyım!’
REKLAM ALANI

Bugün Çınar İlçesi’nde düzenlenen ‘ithal aday’ tepkisine maruz kalan AK Parti Çınar Belediye Başkan Adayı Vaiz Yusuf Durmaz, ithal aday iddialarına sert tepki göstererek, kendisini protesto eden vatandaşlarında oylarına talip olduğunu söyledi. Çınar Belediyesi’ni kazanacağını bildikleri için bazı çevrelerin rahatsızlık duyduğunu ileri süren Durmaz, “İthal aday yakıştırmalarını doğru bulmuyorum. Bu incitici davranışın son bularak, AK Parti çatısı altında birlikte hareket etmek istiyorum. Ben uzlaştırıcı bir insanım. Çınarlı hemşerilerim beni zamanla tanıdıkça doğru bir aday olduğumun farkına varacaklardır. Gün birlik olma günüdür” diye konuştu.

31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimlerde AK Parti’den Çınar’da Belediye Başkan adayı gösterilen Bölgenin en kalabalık aşireti olan Metine Aşireti üyesi, Kanaat Önderi ve Din adamı Yusuf Durmaz, bugün Çınar ilçesinde hakkında yapılan ‘İthal aday’ iddialarına yanıt verdi.

“İTHAL ADAY DEĞİLİM”

İthal aday protestolarını diyarbakirgazete.com’a değerlendiren AK Parti Adayı Yusuf Durmaz, ithal kelimesini ret etti. İthal demek, ithalat demek, dış ülkelerden bir mal getirmek demek olduğunu hatırlatan Başkan adayı Durmaz, “Ben asla bu kelimeyi kabul etmiyorum. Bir kere ben bu bölgenin insanıyım. Ve ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu gibi partileri uygun gördüğü zaman her yerde de aday gösterilme özgürlüğüne sahiptir. Dolayısıyla benim partim de beni aday göstermiştir. Bizde yola çıktık. Bundan sonra Allah’ın izni ile Değerli AK Parti Çınar Teşkilatımızla birlikte gerek İlçe Başkanımız Mehmet Ali Arzu Bey olmak üzere Gençlik ve Kadın kollarımızla birlikte el ele vererek, Allah’ın izni ile Belediyeyi, kaç zamandır Çınar halkını mağdur eden, çamura mahkum eden, hizmetten mahrum eden bu yönetimden alarak, emin ellere teslim alacağız” diye konuştu.

“PROTESTO EDEN VATANDAŞLARIN OYLARINA TALİBİM”

İthal aday protestosuna katılan bütün vatandaşların oylarına talip olduğunun altını çizen Durmaz, “Beni araştırsalar böyle düşünmezlerdi. Ben uzlaşmacı, halka hizmet etmeye susamış bir insan, şimdiye kadar bütün varlığını bütün gençliğini insanlara hizmete adayan bir insan olarak beni görecekler” şeklinde konuştu.

“AİLE OLARAK ÇINAR’LIYIZ”

Başkan adayı Durmaz, Aile olarak, 1980 yılında Çınar bölgesindeki 2 köyü satın aldıklarına değinerek, “O günden bu yana Çınar’da ikamet ediyoruz. Babamın öz dayıları ve köylülerimiz 1975 yılından itibaren Çınar’da ikamet etmektedirler. Çınar’da üyesi bulunduğum Metine Aşeritine bağlı 22 köyü var. O köylerde ikamet etmememin sebebi ise, ben Devlet memuruyum. Devlet memurluğumdan beri Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Kengerli Köyü’nde imamdım. İmamlıktan sonra 4 yıl boyunca Sur’da Vaizlik yaptım, akabinde Çınar’a Vaiz olarak atandım. Çınar Vaizliğinden sonra da Çınar Belediye Başkanlığına talip olacağım inşallah” ifadelerini kullandı.

“ADAY GÖSTERİLMEM BAZI KESİMLERİ RAHATSIZ ETTİ”

Çınar’ı AK Parti Belediyeciliği ile tanıştıracaklarını bildikleri için bazı kesimlerin bundan rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Durmaz, “Aday tanıtım toplantısından sonra karış karış Çınar’ı ve köylerini geziyoruz. Bu gezilerimizde vatandaşlarımızın büyük bir ilgisi ve teveccühü var. Belediyeyi kazanacaklarımı bildikleri için bazı kesimler rahatsızlık duyuyor. Allah’ın izni ile bu halkın hakkını kimseye yedirmeyeceğimizi bildikleri için ithal aday yaftasını asıyorlar. Çamur at izi kalsın’ mantığı ile bizleri karalayamayacaklar. Bunlara gereken cevabı 31 Mart günü halkımızın verecektir” dedi.

“TEK AMACIM ÇINAR HALKINI AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE TANIŞTIRMAK”

Durmaz, Tek hedef ve amacının, Çınar halkını hizmetle tanıştırmak olduğunu ifade ederek, “Sadece ve ama sadece amacımız budur. Belediye imkanlarını seferber edip Çınar’ı çamurdan kurtarmak ve bütün köyleri hizmet ile tanıştırmak istiyorum. Ama gerçek anlamda bir hizmet ile tanıştırmak. Çınar’ı güneydoğunun incisi yapacağız. Hizmetleri mezra ve köylere kadar götüreceğiz” dedi.

DAĞHAN: “İTHAL ADAY YAKIŞTIRMALARINI DOĞRU BULMUYORUM”

AK Parti’den Çınar Belediye Başkan aday adayı olan Ahmet Dağhan da, Yusuf Durmaz’a ilk günden itibaren destek verdiğini ifade ederek, “Durmaz’a yönelik ithal aday yakıştırmalarını doğru bulmuyor, yanlış olduğunu savunuyorum. Yusuf Hocamızı yıllardan beridir tanıyoruz. Kendisi Çınar’lıdır. Müftülük bünyesinde çeşitli kademelerde görev alan biridir. Seçim çalışmalarını birlikte yürütüyoruz. Protestocuların tümü minibüs şoförleri ve İş Kur personelleri idiler. İlçe Başkanımızın bunların arkasında saf tutması gerçekten çok üzüldüm. Bu Çınar için utanç verici bir durumdur” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme