enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Eker: “AK Parti kadroları güçleniyor”

Eker: “AK Parti kadroları güçleniyor”
REKLAM ALANI

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Teşkilatı’ndan istifa ederek, AK Parti’ye geçen 200 kişinin katılım töreninde konuşan Eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Dr. Mehmet Mehdi Eker, Bugün Partiye katılanlarla birlikte AK parti kadrolarının daha bir güçlendiğini ifade ederek, “Biz birlik ve beraberlikten, kardeşlikten yanayız. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan 84 milyon insan bizim kardeşimizdir, başımızın tacıdır” dedi.

Geçtiğimiz gün Gelecek Partisi’nden istifa eden Diyarbakır İl Kurucu Teşkilat Başkanı ve İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Elbey’in de aralarında bulunduğu 200’ye yakın kişi düzenlenen bir tören ile AK Parti’ye katıldı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasında düzenlenen katılım törenine, Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, AK Parti İl Başkanı Şerif Aydın, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, AK Parti ilçe başkanları, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

“20 YILDIR TÜRKİYE BİR REFORM SÜRECİ YAŞIYOR”
Eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır milletvekili Dr. Mehmet Mehdi Eker, katılım töreninde yaptığı konuşmada, Her şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade ederek, “Ve 20 yıldır Türk Siyasi hayatında Ak Parti var. 20 yıldır Türkiye bir reform süreci yaşıyor. Ak Parti’den önce 80 yıl içinde birikmiş olan sorunların çözümü gerek yatırım ve alt yapı gerekse de devletin yapılanması, gerekse demokrasi insan hakları hukuk reformları ve daha birçok alanda bütün sektörlerde sanayide, tarımda, enerjide, sağlıkta, eğitimde, adalette, ulaştırmada bütün bunlarda Türkiye’de AK Parti çok büyük bir mesafe kat etti. Çok büyük bir dönüşüm gerçekleştirdi. Hayat diriliktir, canlı olmaktır. Ve canlı bünye yaşadığı sürece o varlığını devam ettirdiği sürece o bünyede zaman zaman bir takım sorunlar meydana gelebilir. Sürekli yenilenme hali, sürekli yeni adımlar atma ihtiyacı ortaya çıkabilir. Dolayısıyla dinamik bir süreçtir, statik bir süreç değildir. Durağan bir süreç değildir. İşte AK Pati hükümetleri ve tabi cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki hükümetleri bu süreç içerisinde ortaya çıkan sorunları sürekli çözme konusunda milletimizin dayandığı, yaslandığı bir siyasi mekanizma olmuştur. Ak parti böyle bir partidir. Bugün de umuttur, umut olmaya devam ediyor” diye konuştu.

“AK PARTİ KADROLARI GÜÇLENİYOR, DAHA DA GÜÇLENECEK”

Bugün yapılan katılımlarla AK Parti kadrolarının güçlendiğini, daha da güçleneceğinin altını çizen Eker, “Bugün aramıza katılan kardeşlerimizle AK parti kadroları daha bir güçleniyor, daha bir güçlenecek. Türkiye’nin uluslararası konumda Ortadoğu’ya dönük küresel meselelerin, küresel hesapların odağında bir hedefinde bir ülke oldu. Ve bu bizi süreç içerisinde bu geçen 20 yıl içerisinde sorunlarla karşı karşıya bıraktı. AK partinin varlığına, reformcu kişiliğine, niteliğine izin vermek istemeyen zihniyet bazen bu bürokratik oligarşi olarak bazen başka mahfillerde bir takım oyunların, senaryoların tezahürü olarak bazen parti kapatma bazen sıcak asgari darbeye varan birçok engellerle AK Parti karşılaştı. Ama AK Parti inandığı yolda cesur kararlı, inancı ve inatçı bir tutumlu dimdik durarak, yoluna devam etti” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE, AK PARTİ İKTİDARIYLA ÇOK FARKLI BİR NOKTAYA GELDİ”
Eker, Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla birlikte alt yapısından üst yapısına kadar yatırımdan, adaletine, eğitimden sağlığa kadar çok farklı bir noktaya geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Çünkü biz bir medeniyet tasavvuruna sahibiz. Ve bu medeniyet tasavvurunda hepimizin inançlarıyla, değerleriyle onlara saygı duyarak, onlara yaslanıp, onlardan beslenerek biz bu yolu yürüyoruz. Bundan sonra da devam edecek. AK parti Aleladede herhangi bir siyasi parti değildir. Kökleri yüzlerce yıla dayanan bir mefkûrenin siyasi parti programına dönmüş halidir. Yani 20 yıllık siyasi hayatının 19 yıllık iktidarında Türkiye’yi yönetme sürecinde Türkiye çok farklı bir noktaya geldi. Yatırımlarıyla, Diyarbakır’ı ve Türkiye’yi bilenler bu farklılığı ve değişimi açık bir şekilde görürler. Alt yapısı. Üst yapısı ve bütün hizmetleriyle ilgili ortaya konan projeler ve yatırımlar gerçekleşen birçok hizmet ve yatırım bize bunun canlı örnekleri ve kanıtlarıdır. İnşallah bundan sonra da mevcut sorunları aşar, istihdamı, yatırımı daha çok artırır refah düzeyini daha iyi bir noktaya taşırız. Türkiye geçen süreç içerisinde bunu kanıtladı. Dünyanın hedefi haline gelmesinde de esasen bu ortaya koyduğu bu başarıları yatıyor. Biz birlik ve beraberlikten, kardeşlikten yanayız. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan 84 milyon insan bizim kardeşimizdir, başımızın tacıdır. Hatırlayın bu topraklarda yaşayan insanların kendi ana dilleriyle ilgili bir tek cümle kuramadıkları günler vardı. Bugün her birimiz, ister Kürt, İster zaza ister Boşnak olalım Türkmen olalım, etkin mensubiyetimiz ne olursa olsun onunla iftihar ettiğimiz ama aynı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla da iftihar ettiğimiz bir zeminde eğer alnımız açık, başımız dik yaşıyorsak bunu Adalet ve Kalkınma Partisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu tutum ve yaptığı reformlara borçluyuz”

Eker, konuşmasının ardından Gelecek Partisi eski Kurucu İl Teşkilat Başkanı ve İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Elbey’e Ak Parti rozetini taktı. Katılım töreni, yeni katılımlarla toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme