enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
ALTIN
2.514,18
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024

Eker: ‘AK Parti kazansaydı, Sur yıkılmayacaktı’

Eker: ‘AK Parti kazansaydı, Sur yıkılmayacaktı’
REKLAM ALANI

AK Parti Sur Belediye Başkan adayı Şafak Yontürk’ün seçim irtibat bürolarının açılışında konuşan Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, “2014 yılında AK Parti kazansaydı, Sur yıkılmayacaktı. Yanlış kişilere oy verirsek, dağdan talimat alan kişilere oy verirsek, bilin ki Dağ’dan gelen talimatın gereğini yapacaklar. Sizin ihtiyaçlarınızı dikkate almayacaklar” dedi.

AK Parti Sur Belediye Başkan adayı Şafak Yontürk’ün Büyükakören ve Özerkli Mahallelerindeki seçim irtibat bürolarının açılışı yapıldı.

İlk açılış Büyükakören Mahallesi’nde yapıldı. Açılış törenine, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker ve Ebubekir Bal, eski Milletvekili Kutbettin Arzu, AK Parti Hani Belediye Başkan adayı İbrahim Lale, Lice Belediye Başkan adayı Ethem Bahri Anlı, Belediye Meclis üyesi adayları, Sur İlçe Başkanı Rojver Mecitoğlu, Sur Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve üyeleri ile Büyükakören mahallesi sakinleri katıldı.

Sur Belediye Başkan adayı Şafak Yontürk’ün açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Diyarbakır Milletvekili ve eski Gıda Tarım Bakanı Mehdi Eker, partililere hitap etti.

“ARTIK YIKANLARIN DEĞİL, YAPANLARIN DÖNEMİ OLSUN”

Artık Sur İçini yıkanların, mayın döşeyenlerin, bomba atanların değil, Sur içinin evlatlarının idaresinde Belediye başkanlığında bir devir görülmesi gerektiğini ifade eden Eker, “Belediye seçimleri yapacağız. Muhtarları seçeceğiz. Belediye Başkanları seçeceğiz. Meclis üyelerini seçeceğiz. Dolayısıyla kim ülkeye hizmet edecekse onu seçeceğiz. AK Parti Belediye başkan adaylarını seçeceğiz ki bize hizmet etsinler.

“KANDİLİN DEĞİL, HALKIN SESİNE KULAK VERME DÖNEMİ!”

Belediye başkanı adayı Sur içinin, mahallelerinin, köylerinin sesini duymalı. Onlar ne söylüyor, ona kulak vermeli. Kandil ne söylüyor ona kulak verecek kişileri eğer tekrar seçerseniz, bilin ki size hizmet gelmez. Onlar çünkü başkalarının emrinde çalışır. Biz sizin sesinize, Büyükakören ne söylüyor? Onun sesine kulak vereceğiz. Sur ne söylüyor? Onun sesine kulak vereceğiz. Diyarbakır ne söylüyor? Onların seslerine kulak vereceğiz. Yoksa Kandilin ne söylediğine değil” diye konuştu.

BU SEÇİM HİZMET EDECENİ SEÇMENİN SEÇİMİ OLACAK

Eker, Bu seçimin vatandaşa hizmet edeceklerin seçimi olacağına değinerek, “Bize AK Parti kadroları hizmet edecek, alt ve üst yapımızı diğer belediyecilik hizmetlerimizi AK Belediyecilik anlayışıyla seçeceğimiz AK Partili belediye başkanı yani Sur için Şafak Yontürk olacak. Bu defa eğer biz bir yanlış yaparak, bu fırsatı kaçırırsak Sur 5 yıl kaybeder. 5 yıl kaybetmeye tahammülümüz yok. Bakın eğer, 2014 yılında AK Parti kazansaydı, Sur yıkılmayacaktı. Yanlış kişilere oy verirsek, dağdan talimat alan kişilere oy verirsek, bilin ki Dağ’dan gelen talimatın gereğini yapacaklar. Sizin ihtiyaçlarınızı dikkate almayacaklar, Sur’un yeniden inşaa edilmeye ve imar edilmeye ihtiyacı var. Sur Mahallelerinin aynı şekilde alt yapısının tamamlanmasına, sosyal belediyecilik projelerine ihtiyacı var. Gelin bu fırsatı kaçırmayalım. Şafak Yontürk’ü Belediye başkanı yapalım. Onları seçelim ki Sur’un her tarafına hizmet gelsin” dedi.

“18 YILDA YAPILMAYANLAR 2 YILDA YAPILDI”

18 yılda yapılanlardan birkaç daha fazlası 2 yıl içerisinde yapıldığını ifade eden Eker, şöyle dedi:

“Demek ki isteyince oluyor. Şimdi AK Parti hükümeti adil bir şekilde Türkiye’nin bütün belediyelerine olduğu gibi Sur belediyesine de para gönderdi. Ama Sur Belediyesi bu parayı doğru yerde kullanmadı, yanlış işlerde kullandı. Sur’a gönderilen parayı Sur halkı için değil. Başka işler için kullandı. Sonuçta kim zarar gördü? Bizim kadim şehrimiz Diyarbakır zarar gördü.

“SUR DİYARBAKIR’IN KALBİDİR”

Sur Diyarbakır’ın Barışın kalbidir. Sur’da herkes barış içinde yaşadı. Ama biliyorsunuz PKK terör örgütü Sur’da mayınlar döşedi, orayı işgal etmeye kalktı, çukurlar hendekler kazdı. Ve oralarda tarumar ettiler, yakıp yıktılar. Camiyi de Kiliseyi de onlar yıktı. Dolayısıyla bunlar yapmak için, bunlar yıkmak için var. Bunlar gözyaşı için, kan dökmek için var. Onlara bu fırsatı bir daha vermeyelim. PKK’dan talimat alacaklara, onların emrinden çıkamayacaklara, onlara hayır diyemeyeceklere biz oy verirsek biz zarar görürüz. Diyarbakır, Sur zarar görür. Onun için gelin bu fırsatı değerlendirelim. Şafak Yontürk’ü Belediye Başkanı yapalım.

“EV EV, MAHALLE MAHALLE, KÖY KÖY DOLAŞACAĞIZ”

Şimdi ben bugün sizinle bir sözleşme yapmaya bir ahitleşmeye geldim. 31 Mart günü Şafak Yontürk’ü Belediye Başkanı yapmaya hazır mısınız? İrade bu, kararlılık bu. Biz bugün Allah’ın izni ile 27 gün çalışacağız. Ev ev, mahalle mahalle, köy köy dolaşacağız. Hep birlikte insanlara neden bizim 31 Mart’ta neden bizim AK Parti Belediye Başkan adaylarına oy vermemiz gerektiğini anlatacağız”

Açılışın ardından Eker ve beraberindekiler, Büyükakören Mahallesi sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Büyükakören Mahallesindeki seçim irtibat bürosunun açılışının ardından Sur’un en büyük mahallesi olan Özerkli Mahallesi’ndeki Sur Belediye Başkan adayı Şafak Yontürk’ün Seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı. Büyük bir coşku ile açılışı yapılan Özerkli Seçim bürosunun ardından Küçükakören’de vatandaşlarla buluşma etkinliği düzenlendi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme