enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Eker: “Birliğimiz ve kardeşliğimizle ihanet şebekelerine karşı savaşmamız lazım”

Eker: “Birliğimiz ve kardeşliğimizle ihanet şebekelerine karşı savaşmamız lazım”
REKLAM ALANI
16.07.2022
0
A+
A-

Diyarbakır’da 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü 6. yıl dönümü nedeniyle Sur ilçesi Kurşunlu Camisinde düzenlenen etkinlikte konuşan Eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Herkesin 15 Temmuz’daki darbeden ders alması gerektiğini ifade ederek, “Bir daha hiçbir ihanet şebekesinin bu tür meselelere kalkışmaması için elimizden gelen çabayı göstermemiz lazım. Birlik, beraberliğimiz ve kardeşliğimizle ülkemizi ihanet şebekelerine karşı müdafaa etmemiz lazım” dedi.

Diyarbakır’da 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü 6. yıl dönümü nedeniyle Sur ilçesi Kurşunlu Cami olarak bilinen Fatih Paşa Cami önündeki Kurşunlu Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tüm General Yılmaz Yıldırım, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğl, Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçe kaymakamları ve belediye başkan vekilleri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz ihanet şebekesinin o faaliyeti, o uğursuz geceyi yaşatmaya kalkışanların öncülerinin 2013 Mayıs sonunda boy gösterdiklerini ifade etti.

Eker, şöyle dedi:

“Neden Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bulunduğu noktaya özel timler suikast timleri gönderip onu ailesi ile birlikte ona suikast düzenlemeye kalkıştılar? Neden 251 vatandaşımızı şehit ettiler? Neden 2500 ün üzerindeki kardeşlerimizi yaraladılar? Neden? Bu soruyu sormamız ve bu sorunun doğru cevabını bulmamız lazım. Ki bir daha asla kat ha kimse böyle bir ihanetin içerisinde bulunmasın kimse ihanet şebekeleri ile iş tutmasın. Durum çok net. Bunların öncüleri yani 15 Temmuz ihanet şebekesinin o faaliyeti, o uğursuz geceyi yaşatmaya kalkışanların öncüleri 2013 Mayıs sonunda boy gösterdiler. Gezi olayları dedikleri hadise bunun bir provasıydı. Peki, ne istiyorlardı? Gezi eylemlerini yapanlar ne istiyordu? Gönderdikleri temsilcilerde o zaman dışarıya kamuoyuna sanki bunlar ağaç için çiçek için böcek için bu eylemleri yapıyor gibi görünüyorlardı. Fakat gönderilen temsilciler o günkü hükümet temsilcilerine dediler ki, Yavuz Sultan Selim köprüsü yapılamaz, Yavuz Sultan Selim köprüsünün yapılmasını istemiyorlar.

“TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLAN HİZMETLERİNİN YAPILMASINI İSTEMEYENLER BİRİLERİNİN HESABINA ÇALIŞIYORLAR!”

Türkiye’nin ihtiyacı olan saha alanları, köprüler ve yollar yapılmasını istemeyenlerin birilerinin hesabına çalıştıklarının altını çizen Eker, “Milletimiz o Gezi tartışmasında bulunanlarla da hesaplaşarak, onlarla da ilgili gereğini yaptı. 2. Adım neydi? 6-7 Ekim 2014 olaylarıydı. Diyarbakır’da o olaylardan nasibini aldı. Yurt genelinde 50’nin üzerinde vatandaşımız masum sivil vatandaşlarımız o olaylarda katledildi. Bu meydanda şu camide yani Kurşunlu camisinde Fatihpaşa camisinin avlusu, içi, minderi dâhil olmak üzere bu bölgede bulunan 5 mahalle yanıp kül oldu. Sur’da yani o ihanet şebekelerinin bir başka versiyonu olan PKK Terör örgütü ve onların uzantıları Diyarbekir’i de yakıp yıkmaya kalktılar.

“TÜRKİYE İÇİN DEĞİLDİ!”

Kimin için elbette ki Türkiye için değildir. Elbette ki Türkiye’ye bir faydası olsun diye değil Türkiye’ye zarar vermek, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine, Türkiye’nin kardeşliğine, Türkiye’nin parlamasına, Türkiye’nin ilerlemesine, Türkiye’nin demokratikleşmesine, Türkiye’nin sivilleşmesine karşı oldukları ve Türkiye’yi çıktığı kalkınma yolunda medeniyet yolunda birlik beraberlik yolunda Türkiye’yi kesintiye uğratmak Türkiye’nin ayağını çekmek sureti ile zarar vermeye kalkışmak ama bu aziz millet yani mensubu olmak ile iftihar ettiğimiz şeref duyduğumuz aziz milletimiz bu ihanet şebekelerinin her biri ile mücadele edildi ve millet için mücadele edenlerin başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere onun yol arkadaşlarına ve onunla birlikte bu milletin değerlerini müdafaa eden savunan bütün kurum ve kuruluşlara kardeşlerimize destek verdi sahip çıktı ve hamdolsun bugün bu noktada Türkiye yoluna kaldığı yerden devam ediyor. Bizim bundan ders almamız lazım bundan ibret almamız lazım. Bir daha hiçbir ihanet şebekesinin bu tür meselelere kalkışmaması için elimizden gelen çabayı göstermemiz lazım. Birlik ve beraberliğimiz ile kardeşliğimiz ile savaşmamız lazım müdafaa etmemiz lazım” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GELİŞMESİNDEN RAHATSIZLIK DUYANLAR ZARAR VERMEK İSTEDİLER”

Eker, AK Parti ile birlikte Türkiye hiçbir döneminde olmadığı kadar güçlü bir şekilde gelişme gösterdi, kalkınma sağladı, dünyanın örnek gösterilen ülkesi haline geldiğini anımsatarak “İşte bundan rahatsızlık duyan, bunu sindiremeyen, bunu kabul etmeyen bir şekilde Türkiye’yi tökezletmeye çalışanlar terör örgütünü ve onunda kabloları arkasında bağlı bulunan PKK terör örgütünü de bunları da kullanmak sureti ile Türkiye’ye zarar vermeye kalkıştılar. Hatırlayın o tarihlerde Türkiye hem ekonomisi çok ileri bir noktada hem yatırımlarını hem istihdamını hem de birlik ve beraberliğini azami noktaya taşımış durumdayız. Bunu engellemeye çalıştılar. Bugün bizim bunlara fırsat vermememiz lazım. Bunların Tünelleri ve o tarihlerde yani 15 Temmuz hain terör örgütünün faaliyete geçtiği uçakların meclis üzerinde bomba yağdırdığı gecede ellerini ovuşturan fırsatçılara da itibar edilmemesi lazım. Onları tanımamız lazım onları da bilmemiz lazım ve onlara da demokratik yöntemlerle hadlerini bildirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“ALLAH BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMASIN”

“251 şehidimizi rahmetle anıyoruz, 2 bin 500 üzerindeki yaralı kardeşlerimize de minnetle yâd ediyoruz” diyen Eker, “Aziz milletimize ebedi saadet, ebedi mutluluk diliyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. Diyarbekir tarihte dünyanın hiçbir coğrafyasında görülmediği kadar farklılıkların barış içerisinde bir arada yaşatabilmiş en önemli en ünlü şehirlerarasındadır. Diyarbakır’ın hoşgörüsü, birlik ve beraberliği besleyen takip eden kültürü bugün de sadece Türkiye’de değil bütün Dünya’ya örnek teşkil edebilecek bir tecrübeye sahiptir.

“DİYARBAKIR’IN DEĞERLERİNİ ULUSLARARASI PLATFORMLARA TAŞIYACAĞIZ”

Biz Diyarbakır’ın bu değerlerini uluslararası platformuna taşıyacağız inşallah. Hep birlikte Diyarbakır kalkınacak bakın bu mahalleleri yakıp yıktılar şu caminin içerisinde yangın yaktılar, bomba patlattılar. Bu caminin içerisinde Fatih Paşa caminin minberini yaktılar. Onlar Diyarbakır’a fayda sağlamak için değil başkalarının hesabına Diyarbakır’ı yıkmak istediler. Diyarbakır’ın temsil ettiği değerlere savaş açtılar. PKK terör örgütü ile FETÖ terör örgütünün tabloları arkadan birbirine bağlı bunu hiç unutmayalım” diye konuştu.

GENÇLERE SESLENDİ

Gençlere de seslenen Eker, sözlerini şöyle tamamladı.

“Sevgili gençler, onlara karşı dayanıklı ve tetikte duralım ve uyanık olalım. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde nasıl o geceyi o menfur geceyi milletimizin zaferi ile taçlandırıp terör örgütü mensuplarına, ihanet şebekelerine gerekli dersi verdiysek PKK terör örgütü ile yapılan mücadelenin de bugün hamdolsun güvenlik güçlerimiz askeri anlamda çok üstün başarılar sağlıyorlar. İnşallah gelecekte tekrar birlik ve beraberliğimizi koruyacaklar. Diyarbakır’ı da Türkiye’yi de layık olduğu yüksek medeniyet düzeyine hep birlikte taşıyacağız. Bu düşünce ile hepinizi sevgi ile saygı ile hürmetten selamlıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme