enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’da 4 ay önce şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Otobüslerin bilet fiyatlarına ikinci zam geldi. 200 ile 400 TL arasında yapılan zam 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak. Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Başkanı Aydın Özgen, Artış gösteren akaryakıt fiyatlarından dolayı 1 Nisandan itibaren Diyarbakır otobüs firmalarının yeni fiyat tarifesini almak zorunda kaldığını söyledi....
29.03.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehirleşmeye yenik düşen tarihi çeşmeleri restore ederek tekrar su akmasını sağladı. DİYARBAKIR GAZETE- İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile şehirdeki tarihi çeşmeler özgün yapıları korunarak yenileniyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescil güncellemesi ve gruplandırma...
29.03.2024
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024

Ensarioğlu: ‘3 milyon kamu çalışanının gözü kulağı masada olacak’

Sağlık-sen Diyarbakır Şube Başkanlığı tüm Yurt genelinde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklaması çerçevesinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde sağlık hizmet koluna ait Toplu sözleşme taleplerini duyurdu.

Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Sağlık-Sen şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, 3 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon kamu emeklisinin gözünün toplu sözleşme masasında olduğunu kaydetti. Durmuş, bedel ödeyen, can kurtarmak için can veren, gecesini gündüzüne katan, yıllardan beri mali, özlük ve sosyal haklar noktasında görmezden gelinen 1 milyon sağlık ve sosyal hizmet çalışanının gözü  kulağının çok daha yüksek bir şekilde bu masada olduğunu dile getirdi.

Ensarioğlu, “Sağlık-Sen olarak, onlardan almış olduğumuz güçle, yetkili sendika olarak masadaki yerimizi alarak, sorunların çözümü, haklı taleplerin kabul görmesi için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.” dedi.

“TALEP VE BEKLENTİLERİN ACİLEN KARŞILANMASI GEREKİR”

Sağlık çalışanlarının yıllardır çözüm bekleyen ve pandemi süreciyle de adeta bellerini büken pek çok sorunu olduğunu hatırlatan Ensarioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Açıkça söylemek gerekirse, pandemi sürecinde herkesin bir defa daha farkına vardığı güçlü sağlık sistemini, çalışanlarının kangren hale gelen sorunlarıyla yarınlara taşımak mümkün değildir. Şu gerçeği başta siyasi irade olmak üzere herkesin kabul etmesi gerekir; kurumları ve sistemleri ayakta tutan ne modern binalardır ne de teknolojik donanımlardır. Kurumlara ve sistemlere vatandaşa hizmet noktasında can veren, fedakar çalışanlardır. O halde bu çalışanların sorunlarının tez elden çözülmesi gerekir. Haklı talep ve beklentilerinin acilen karşılanması gerekir. Öbür türlü fedakarlığın, adanmışlığın, kahramanlığın bir yere kadar olduğu unutulmamalıdır.

“VAKİT HAKLARI ÖDEME VAKTİ”

Hemşiresinden doktoruna, teknisyeninden 112 çalışanına kadar tüm sağlık çalışanlarının üstüne düşen görevi hakkıyla yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini dile getiren Durmuş, “O halde vakit, son iki yıldır hemen herkesin ‘hakları ödenmez’ dedikleri sağlık çalışanlarına haklarını ödeme vakti. Artık sorunlarını kökten çözme vakti. Toplu sözleşme masasını, çözümün parçasına dönüştürme vakti.” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının hakkını teslim etmek; mali, özlük ve sosyal haklarındaki sorunları ortadan kaldırmak için daha fazla beklemeye gerek olmadığını ifade eden Ensarioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Salgın tehlikesi ortadan kalkmış değil. Sağlık çalışanlarının yüklerini hafifletmek, yüzlerini güldürmek kamu idaresinin sorumluluğundadır. Çalışan memnunsa, huzur ve refah endişesi taşımıyorsa, ücret adaletsizliği yaşamıyorsa, iş güvencesi tamsa, ağır iş yükü altında ezilmiyorsa, aile bütünlüğü koruma altındaysa hem verilen hizmet çok daha sağlıklı olur hem de hizmet alanlar yani hastalar memnun olur. Tüm bu nedenlerle de pazartesi başlayacak Toplu Sözleşme görüşmelerini bir fırsat olarak görüyoruz.

Sağlık çalışanlarının takdire, teşekküre ve alkışa doyduğunu belirten Ensarioğlu, artık icraat beklendiğini ve sorunların çözüme kavuşmasının zorunluğu olduğunu kaydetti. 

81 MADDELİK TEKLİF PAKETİ SUNULDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına tekliflerini sunduklarını bildiren Ensarioğlu, tüm maddelerin kabul görmesi için masada mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

Konuşmasında, Memur-Sen olarak 2022 yılı için yüzde 21, 2023 yılı için yüzde 17 zam talebini yineleyen Ensarioğlu, her yıl için yüzde 3 refah payı, geçen yılların kayıplarını telafi edebilmek adına da 600 TL seyyanen zam ve bayram ikramiyesi tekliflerinde bulunduklarını kaydetti.

Ensarioğlu, bunlara ilave olarak sağlık çalışanlarını konu alan tekliflerinin bazılarını da şu şekilde  sıraladı:

“Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ek ödemeleri en az %40 oranında artırılmalı ya da özel hizmet tazminatları 40 puan artırılmalı.

Nöbet ücretleri en az yüzde 50 oranında arttırılmalı!

4/b süresiz sözleşmeli personeller ile vekil ebe/hemşireler ve kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanları 3+1 statüsüne geçirilmeli. 3 yılını dolduranlar kadroya alınmalı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışanların, sosyal hizmet tazminatının kapsamı genişletilerek oranı 50 puana çıkarılmalı!

Genel İdari ve Yardımcı Hizmetler sınıfı için döner sermaye tavan oranları %20 arttırılmalı!

Sabit ek ödemeler gelir vergisinden muaf tutulmalı!

Gelir vergisi ’i aşmamalı.

Tüm sağlık çalışanlarına 2022 yılı için 500 TL, 2023 yılı için 650 TL giyecek yardımı verilmeli!

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları düzenli olarak yapılmalı!

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, mevcut personel genel idari hizmetler sınıfına aktarılmalı.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları kamu sosyal tesislerinden ve toplu ulaşımdan %50 indirimli yararlanmalı!

İcap nöbeti tutanların icap nöbet ücretleri ödenmeli!

Üniversite hastanesi çalışanlarına mazeret tayini (eş durumu, sağlık, can güvenliği) ve becayiş hakkı

Geçici görev yolluk ücretleri artırılmalı.

Adli Tıp Kurumu çalışanları için adalet hizmetleri tazminatı ödenmeli!

Ebelere de hemşireler gibi aile danışmanlığı, işyeri hemşireliği gibi sertifika programlarına katılabilme hakkı verilmeli.

657 sayılı devlet memurları kanunundan “yardımcı sağlık hizmetleri” kavramı çıkartılmalı.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme