enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Eski Bakan Eker: “Diyarbakır’ın geleceği umut vaat ediyor”

Eski Bakan Eker: “Diyarbakır’ın geleceği umut vaat ediyor”
REKLAM ALANI

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır merkez, ilçe ve köylerinde yaşanan sorunları tespit etmek, vatandaşlarla birebir görüşerek, talep ve önerilerini dinleyen Eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır’ın geleceğinin umut verici olduğunun altını çizerek, “Merkez İlçe, ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanındaki yerler oldukça temiz. İnsanın içi açılıyor. Sonuçta bu şehirde yaşayan herkesin istifade ettiği hizmetler yapılıyor. O yüzden biz Diyarbakır’a umutla bakıyoruz” dedi.

“KAYYUM ATAMALARI DİYARBAKIR’A BİRÇOK PROJENİN GERÇEKLEŞMESİNDE ÖN AYAK OLDU”

Belediyelere yapılan kayyum atamalarının Diyarbakır’ın alt yapı sorunlarının giderilmesinde, şehircilik ve kentleşme gibi bir çok projenin hayata geçmesine ön ayak olduğunu ifade eden Eker, “Maalesef HDP kısmen ideolojik saikler eliyle, kısmen başka sebeplerle kaynakları şehrin güzelleşmesine, tanıtılmasına ayırmak yerine başka şeyler yapıyordu” diye konuştu.

Eker, Burada bir süreklilikle bu hizmetlerin devam etmesi Türkiye’nin siyasi istikrarının devamına bağlı olduğunu belirterek, “Siyasi istikrar olmadığı zaman bütün bunlar olumsuz etkilenir. Hepsi zarar eder. O nedenle bizim Diyarbakır’da yakalanan huzur ve güven ortamı Diyarbakır’ın istihdamına, yatırımına, refahına, turizmine, kültürüne, sanatına pozitif etki sağlıyor” ifadelerini kullandı.

EDİTÖRÜMÜZ BAYRAM SORDU, ESKİ BAKAN EKER YANITLADI

Eski Bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ile yaptığımız çarpıcı röportajın detayı şöyle:

 “ŞEHİR BULUŞMALARI KAPSAMINDA DİYARBAKIR’DA TEMASLARDA BULUNDUK”

Eski Bakan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programı doğrultusunda 81 İl’de Genel Başkan Yardımcıları, Bakan, MYK ve MKYK üyeleri ile Milletvekillerinin katıldığı sokağa inme, vatandaşlarla buluşma programı yapıldığının altını çizerek, “Bu program Cuma günü Diyarbakır’da yapıldı. Diyarbakır’ın bütün ilçelerinde birer Milletvekili ve MKYK üyesi heyet halinde gitti. Tabi il ve ilçelerinde bir format dahilinde yapılan vatandaşlarla birebir görüşme, Ana kademe toplantısı yani Ana kademe, Gençlik ve Kadın Kollarının yöneticilerinin katıldığı bir toplantı gidilen ilçelerde yapılıyor. Kanaat önderleri ve STK Temsilcileriyle görüşme şeklinde her ilçede dolu dolu programlar yapıldı” dedi.

“OSB’Yİ ZİYARET ETTİK, STK TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettiklerini ifade eden Eker, şöyle dedi:

“OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin katılımıyla bir toplantı yaptık. Onlar kendi bir takım taleplerini, sorunlarını dile getirdiler. Onlarla ilgili bazı çalışmalar yapıldı. Akabinde de bir fabrikadaki işçilerle birlikte yemek yedik, sohbet ettik. Daha sonra STK başkanlarıyla, temsilcileri yaklaşık 50 kişilik grup ile yaklaşık 3 saat süren bir toplantı yapıldı. Orada 15’in üzerinde STK Temsilcisi söz aldı. Düşüncelerini, kanaatlerini, siyasi ve diğer meselelerle ilgili görüşlerini dile getirdiler.

“VEFA PROGRAMINDA ESKİ PARTİLİLERLE BULUŞTUK”

Daha sonra bir Vefa yemeği adı altında bir buluşma gerçekleştirildi. Bu buluşmada da Partimizde daha önce görev yapmış İl, İlçe, Kadın ve Gençlik kolları Başkanlığı yapmış, İl Genel ve belediye Meclis üyeleri ile bir araya geldik. Yani partide son 21 yılda görev almış eski milletvekilleri ve mevcut partinin yöneticileri halen görevdeki belediye başkanlarımız onlar katıldı. Onlarla birlikte sohbet edildi. Düşüncelerini dile getirdiler. Bu şekilde aslında AK Parti toplumla iç içe vatandaşlarla sokağın nabzını dinliyor. Hem sorunlarını dinliyor ve bunlar tabi bir rapora dönüştürülüp, bunların merkezi hükümet tarafından yapılması gerekenler vardır. Bir de mahallinde çözülecek sorunlar vardır.

“BİZ SEÇİM YOK İKEN BİLE ZİYARETLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Bizim Cuma günkü programın dışında Salı, Çarşamba ve Perşembe ve Bugün ayrı bir programımız vardı. Buradaki mesele şu Bir kere birincisi vatandaş ile diyalog halindeyiz, o diyalogu sıcak tutmak dolayısıyla yani sadece seçim döneminde vatandaşların ziyaretine gidiliyor, görüşülüyor, böyle bir algı oluşturulmaması lazım. Seçim yokken bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.

Mesela en son köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe yaptığımız temasları ve ziyaretlerinde bize iletilen talep dosyasını Vali Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine ilettim. Tabi bu arada yapılan ve yapılmayan çalışmalar var. Yapılmayanları takip ediyoruz. Neden yapılmadıkları ile görüş alıyoruz. Yapılanların ağırlıkta olduğunu söyleyebilirim”

VATANDAŞIN TALEBİ DEĞİŞTİ: “ALT YAPI TALEPLERİ ARTTI”

Eker, Kırsalda daha çok alt yapı taleplerinin geldiğini işaret ederek, “Eskiden alt yapıyla ilgili talepler yoktu. Kırsalda kanalizasyon ve alt yapı talebi var artık. Eskiden sadece yol ve su sorunu idi. Şimdi artık kanalizasyon, köy içinde kilitli parke taşı yapılması talebi var. Taziye evlerinin içinde sedir yapılması, Meyvecilik yapıyoruz, damla sulama sistemleri kurulmasını istiyor. Refah düzeyi ve yaşam kalitesi artırmaya dönük talepler daha çok ağırlıkta. Bu da aslında memnuniyet verici. Bu da demek oluyor ki, artık temel sorunlarla ilgili sıkıntı kalmadı, şimdi artık yaşam kalitesini artırmaya dayalı talepler artıyor. Yine köylerde cep telefonu ve internet iyi çekmiyor gibi talepler gelmeye başladı. Ergani’nin Ahmetli köyünü ziyaret ettiğimizde, diyaliz hastası bir vatandaşımız kendi imkânlarıyla Diyaliz Merkezine gittiklerini söyledi. Bunun üzerine konuyu İl Sağlık Müdürü ile görüştük ve köyde 4 diyaliz hastasının ilçe merkezine götürülmesi için girişimlerde bulunduk” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZIN BİZE YÖNELİK TEVECCÜHÜ HER ZAMAN OLMUŞTUR”

Vatandaşın kendilerine ve AK Parti’ye uzun yıllardır bir teveccühü olduğunun altını çizen Eski Bakan Eker, “Bizimle ilgili öteden beri bir teveccüh var. Biz vatandaşla iyiyiz. Sonuçta biz vatandaş da kendi işinde gücünde varsa toplumsal sorununun çözülmesini istiyor. Yol genişletme, alt yapı, kanalizasyon, içme su, hayvanlar için su göleti istiyor. Biz bunların hepsini Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize veya ilgili idarelere aktarıyoruz. Bir önceki seyahatimizde bize dile getirilen talepleri, bu haftaki seyahatlerimizde çözüm aşamalarını söylüyoruz. Taleplerin takibini yapıyoruz. Bu hafta oldukça verimli ziyaret ve temaslarımız oldu. Bu temaslarımız devam edecektir. Bu temasları ve ziyaretlerimizi vatandaşlarımız bir seçim yatırımı olarak görmelerini istemiyoruz. Bu İlin milletvekili olarak yaptığımız temaslardır. Onların vekili olarak işlerini ve sorunlarını takip etmek için sahadayız. Bunlar rutin siyasi faaliyetlerimizdir” dedi.

“DİYARBAKIR’IN GELECEĞİ PARLAK VE UMUT VERİCİDİR”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eker, Diyarbakır’ın geleceği parlak ve umut verici olduğuna değinerek, “Neden? Çünkü üretim ve istihdam artıyor. 2023 yılı sonuna kadar Organize Sanayi Bölgesi’nde 25 bin kişi istihdam edilecek. Bu çok sevindirici bir gelişmedir. Diyarbakır’da bir mevcut OSB’nin 4 etabı doldu, 5. Etabı için genişlemesi yapılıyor. Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi hayata geçirilecek. Besi OSB Faal durumda, aktif çalışıyor. Tekstil OSB’de yıl sonuna kadar fabrika sayısı 60’a çıkacak.  Daha önemlisi şu; Buralarda artık entegre fabrikalar kuruluyor. Fabrikalar Diyarbakır’da yetişen ham pamuğu alıyor onu ipliğe ve kumaşa çeviriyor. Boyuyor, tekstil yapıyor. Bu yönde entegre fabrikalar var artık.

“BU YIL İLK DEFA DİCLE KRAL BARAJININ 220 KİLOMETRELİK ANA KANALA SU VERİLDİ”

Yine bu yıl ilk defa Dicle Kral kızı barajının 220 kilometrelik ana kanalına su verildi. Girişimlerimiz sayesinde bunu gerçekleştirdik. Bu yıl Dicle Kralkızı barajından 16 bin hektar arazi ilk defa sulamaya açıldı. Silvan Barajının yapımı devam ediyor. Dolayısıyla Diyarbakır’ın geleceği çok parlaktır dememizin sebebi bu iki büyük sulama projesi hızla bitiyor” ifadelerini kullandı.

“HİZMETLERİN DEVAM ETMESİ TÜRKİYE’NİN SİYASİ İSTİKRARININ DEVAMINA BAĞLIDIR”

Eker, Burada bir süreklilikle bu hizmetlerin devam etmesi Türkiye’nin siyasi istikrarının devamına bağlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:  “Siyasi istikrar olmadığı zaman bütün bunlar olumsuz etkilenir. Hepsi zarar eder. O nedenle bizim Diyarbakır’da yakalanan huzur ve güven ortamı Diyarbakır’ın istihdamına, yatırımına, refahına, turizmine, kültürüne, sanatına pozitif etki sağlıyor. Önümüzdeki ay içerisinde Sur Kültür Yolu festivali yapılacak. İstanbul, Ankara ve Diyarbakır. Bu kadar önemli. Bu Diyarbakır’ın kültürünün tanıtılması, kültürel ve sanatsal anlamda kentte dikkat çekilmesinde Diyarbakır’ın değerlerinin gündeme getirilmesinde çok önemli bir fırsat. Bunların hepsi umut verici. Yakın gelecekte Diyarbakır’ın istihdam sorunun çözülmesi önemli, diğer sektörlerde imalatta, üretimde, alt yapı da şehir güzelleşiyor. Kime ne derse desin”

“KAYYUM ATAMALARI DİYARBAKIR’I GÜZELLEŞTİRDİ”

Kayyum atamaları belediyelerde Diyarbakır’ın alt yapı sorunlarının giderilmesinde, şehircilik ve kentleşme gibi birçok projenin hayata geçirilmesinde ön ayak olduğunu vurgulayan Eker, sözlerini şöyle tamamladı:

“Maalesef HDP kısmen ideolojik saikler eliyle, kısmen başka sebeplerle kaynakları şehrin güzelleşmesine, tanıtılmasına ayırmak yerine başka şeyler yapıyordu. Bağlar Belediyesi 92 bin metrekare Millet Bahçesi yapıldı. Diğer Millet Bahçesi yıl sonuna kadar bitecek. Eski Stadyumun yerinin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, Millet Bahçesi yapılması için ön ayak oldum. TOKİ orayı ihale etmişti. Bina yapılacaktı. Ben onu durdurdum. Sayın Cumhurbaşkanımıza gittim, konuyu anlattım. Ondan sonra Elazığ Yolundan başlayan Karayolları, Anıtpark, Eski Sümer Park’ın yerinin aradaki bölgenin tamamı Yeşil Kuşak haline getirdik. Okul ve Valilik konağı da yıkılacak. Merkez Camisinden Şehitliğe kadar olan bölgenin tamamı Millet Bahçesi olacak. Bu da çok önemli bir şey. Bunlar Diyarbakır’ın şehirleşme açısından çok önemli girişimler. Ve ilçe belediyeleri, merkez ilçe belediyeleri Büyükşehir’in görev alanındaki yerlerde belediyecilik açısından şehir temiz. İnsanın içi açılıyor. Sonuçta bu şehirde yaşayan herkesin istifade ettiği hizmetler yapılıyor. O yüzden biz Diyarbakır’a umutla bakıyoruz. İnşallah gelecekte de hem kalkınma, alt yapı hem üst yapı, çevre, şehircilik, hem kültür ve sanat açısından Diyarbakır umut veriyor”

Sait BAYRAM’ın Özel Röportajı

Foto: Mansur KAPLAN

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme