enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’da polis, farklı tarihlerde vatandaşları tehdit edip paralarını gasbeden ve silahla yaraladığı tespit edilen 6 kişilik çeteye yönelik ‘Balistik’ operasyonu yaptı. Gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı. Polis, kollarında dövme olan bir şüpheliyi kameralardan tespit edip yakaladı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ve Gasp Büro Amirlikleri,...
20.04.2024
Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü’ne bağlı 2 kişilik ekibi İdil’e bağlı Okçu köyünde kaçak kontrolü yaparken engelleyerek rehin alan, üzerlerine kurşun sıkan ve darp ederek yaralayan saldırganların yakalanabilmesi amacıyla jandarma tarafından yapılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. Sanıklardan 4’ü ise sevk edildikleri savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. DİYARBAKIR...
20.04.2024
Kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren 77 puanla liderliğini sürdüren Amedspor, İğdır FK spor hazırlıklarını bu sabah erken saatlerde yaptığı ter antrenmanıyla tamamlayarak kampa girdi. DİYARBAKIR GAZETE- Kırmızı grup lideri Amedspor ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk yolunda emin ve sağlam adımlarla ilerleyen Yeşil Kırmızılı takım, Yarın taraftarının önünde oynayacağı Iğdır...
20.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yarın oynanacak Amedspor-Iğdırspor karşılaşması için kentin iki farklı noktasına dev ekran kurarak ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. DİYARBAKIR GAZETE- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta 77 puanla şampiyonluk mücadelesi veren lider Amedspor, 21 Nisan Pazar günü saat 15.00’da grubun üçüncü sırasındaki rakibi Iğdırspor’la Diyarbakır Stadyumu’nda karşı...
20.04.2024

Eski Bakan Eker’den seçmenlere çağrı!

Eski Bakan Eker’den seçmenlere çağrı!
REKLAM ALANI

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin önemine değinerek, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmadığı bir ülke kaosa sürükleneceğini belirterek, yarın oy kullanacak tüm seçmenlerin bunu düşünerek, oy kullanmalarını istedi.

DİYARBAKIRGAZETE- (ÖZEL)- Milletvekili adayı olmadığı halde 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için Diyarbakır’da ziyaretlerde bulunan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, seçime saatler kala diyarbakırgazete’ye değerlendirmelerde bulundu.

İşte, Eker’in röportajının detayı şöyle;

“ERDOĞAN’IN KAZANACAĞINI BEKLİYORUM”

Ben Cumhur İttifakı Sayın Recep Tayyip Erdoğan kazanacağını bekliyorum. Kazanacağını düşünüyorum. Bir kere tabii 1 turda 49.2 sayın cumhurbaşkanının aldığı oy siz de dediniz aradaki puan bir 52.5 milyonun üzerinde Yani şimdi şuna bakmak lazım neden fazla soru şu önümüzdeki 5 yıl ülkeyi kim yönetsin? Diğer Cumhurbaşkanı adaylarından biri çekildi sonra diğer adaylar. Yani oy belli. Cumhur ittifakı 323 milletvekili aldı. Dolayısıyla çoğunluk arada ne olur bu seçimi yapan seçmen parlamentoda TBMM Cumhuriyeti ittifakı fazlalığı oy verdi. Bu işin içinde ehliyet ve liyakat var.

TEK ORTAK NOKTALARI ERDOĞAN’I GÖNDERMEK

Bunlar karşıtlığı daha fazla tek ortak noktaları Erdoğan gitsin başka hedef yok diğer devletle ilgili hiçbir konuda fikirleri yok masada olmayan kişilere de ortaklar dağda olanlar var. PKK ortak. Şimdi en son ortaya birkaç kişi daha katıldı. Başka partilerle ilgili konuşmak istemem. Aslında HDP’ye oy veren kitlenin fikri sorulmuyor. Gidin oy kullanalım. Biz gerisini ayarlayacağız deniyor. Hedefi oy aldığı kitleye kadar yansıtıyor. HDP’nin iradesi alınıyor mu? Asıl akıldaki sorular bunlar olmaz kandilin talimatı belli PKK ile başları tek tek açıklama yapıyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu açık açık desteklediler. Tek hedefleri Erdoğan’ı indirmek başka herhangi bir hedefleri ve rotaları yok. Kürtlerin ideoloji bir kesimi var. Onlar da onunla hareket ediyorlar. Tamamen milletsiz davranıyorlar. Ancak bilinçli bir kesim var. O kesim bunu durduracak. Ben sokakta rahatsız olanları duyuyorum; bir kitle proje koyuyorlar.

“AK PARTİ DİYARBAKIR’DAKİ DURUMUNU KORUDU”

AK parti Diyarbakır’da durumunu korudu. Bu da tabii 21 yıllık iktidarın ardından Türkiye’ye ve uluslararası çok partilik olduğu için AK Parti’nin Diyarbakır’da aldığı oy kıymetlidir.

ÖZDAĞ VE KILIÇDAROĞLU ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL TEPKİ GÖRDÜ

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında protokol imzalaması kitleyi rahatsız ettiğini düşünüyorum. Şöyle siyaset toplumsal meselelerin çözümü için en iyi araçtır. Buranın aslında kaybedeni CHP zihniyetidir. Sosyal demokrat olduğunu kabul ediyor ama milletin karşısında öyle çıkmış değil. Uluslararası desteği arayarak buradan güç almaya çalışıyor. Oysa halk sen ne yapacaksına bakıyor. Ülke 5 ayrı sorundan geçti. AK parti bunları bertaraf edebildi. Dünyada pek çok şey değişti ve biz de bunlardan etkilendik. En son 6 Şubat’ta deprem oldu. 500 yılın afeti oldu. Şimdi bir koalisyon oluşturuluyor. 6 kişi 6’da birbirine benzemiyor. Her parti bir şey söyleyince toplumda güven olmadı. Toplum siyasetin kendi sorunlarını çözmesini bekliyor.

HALK LİDERLİK VASIFLARINA BAKAR!

Önce bir lider var mı? Bu liderin kapasitesi var mı? Örneğin lider tutarlı bir insan mıdır? Lider de öneri alır ancak kendi karar verir. Lider başkalarının lafına göre hareket etmez. Sadece toplumu dinler, toplumdan fikirler alır ancak yine son karar kendisine aittir. Bizim Kemal Kılıçdaroğlu’nda gördüğümüz liderlik vasıfları düşük! Ben milletimin basiretine inanıyorum. Kurumları ne kadar işletirseniz işletin, liderlik felsefi çok önemlidir. Bu yalnız biz Doğu toplumlarında değil Batı toplumlarında da böyledir.

Sonuçta Türkiye bilinçli seçmenlerden oluşuyor. 85 milyon seçmen yüzde 90 seçime katılmış ve kimsenin burnu kanamadan seçim gerçekleştirildi. Aynı şekilde milletvekilliğinde de öyle oldu. Onun etrafındakilerin lider olmadığını bu toplum gördü.

“ERDOĞAN’IN OLMADIĞI BİR CUMHURBAŞKANLIĞI DEVLETİ KAOSA GÖTÜRÜR”

Öncelikle toplumun 6 Şubat yaralarını sarılması gerekir. Yaraların hızla sarılmasına yönelik adımlar atılmalı. 323 ay oy mesela Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışında bir an için farklı birinin geldiğini varsayalım. Böyle olursa devlet Kaosa gider. Hiçbirinin görüşleri aynı olmadığı insanlar, “biz seçilirsek 6’ımız birlikte yöneteceğiz” diyor. Cumhuriyet İttifakının Meclis’te çoğunluğunun sağlanmasına sağladıkları için millete büyük şükran borçluyuz.

 “KENDİ İÇ MUHASEBEMİZİ YAPACAĞIZ”

Şimdi biz de oturup hepsinin muhasebesini yapacağız. Nerede ne kadar ne yapıldı? Halk da bunun bilinci de olduğu için buna uygun davranıyor genel olarak her seçimden sonra her parti oy kitlesin hiç muhasebesini yapar. Şimdi biz de oturup hepsini muhasebesini yapacağız. Nerede ne kadar oy aldık. Bunları her parti iç muhasebesini yaptığı gibi bizler de tabii ki değerlendirmeye alacağız. AK Parti ittifakla girdiği için AK Parti’ye ittifakla birlikte düşüneceğiz. Değerlendirmeyi ittifak üzerinden yapacağız. Siyaset mümkün olanların sanatıdır. Çünkü mevcut imkanlar arasında siz ne kadar başarılısınız tek motivasyon var Recep Tayyip Erdoğan gitsin başka motivasyonları yok.

“MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAMAMA RAĞMEN TÜM MESAİMİ DİYARBAKIR İÇİN HARCADIM”

21 senedir milletvekili olma şerefini benim halkım bana verdi. Bu şehirde doğup, bu şehirde büyüdüm. Burada olmaktan mutluyum. Seçmenlerden de Allah razı olsun. Ben AK Partiliyim, kuruluşundan beri varım. Bu dönem girmedim. Ama bu seçimde de çalıştım tüm mesaimi Diyarbakır’da harcadım ben bu partiye gönülden bir düşünce kurmuşum siyasi görev yalnız partide olmak değildir. Ben yine çalışmalar yapacağım. Ülkenin bana ihtiyacı olan her yerde elimden geleni yapacağım. Diyarbakır’ın huzur ve güvenliği yükseliyor. Diyarbakır’ın güvenliği huzuru gelişimi daha da ilerliyor. Otellerde yer bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl Diyarbakır’a 1 milyonun üzerinden turist geldi. Diyarbakır’ın tüm sorunlarını çözmede büyük mücadele verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Tabii ki bir sorun çözülür yeni bir sorun tekrar çıkar ama huzur her daim sağlanmalıdır. Milletvekili seçilen arkadaşlarımın Diyarbakır’ın gelişmesi için emekler harcayacağından şüphem yoktur.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme