enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5998
EURO
34,7797
ALTIN
2.496,69
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024
Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. Bakkal, Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Iğdır maçı için taraftarları tribünlere davet etti, “Pazara düğünümüz var, gelin...
18.04.2024
Türkiye 2’inci Ligi Kırmızı Grup lideri Amedspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Iğdırspor maçını, Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. DİYARBAKIR GAZETE – Pazar günü saat 15.00’da oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının hakemleri açıklandı. Karşılaşmanın orta hakemi Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. Şen’in ilk kez bir Amedspor maçını...
18.04.2024
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle...
18.04.2024

Gastroway heyeti Diyarbakır’ın yöresel ürünlerine hayran kaldı

Gastroway heyeti Diyarbakır’ın yöresel ürünlerine hayran kaldı
REKLAM ALANI

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır illerini kapsayan Gastroway etkinliğinde zirveyi Diyarbakır yaptı.

17 uluslar arası şef, 4 uluslar arası gastronomi yazarından oluşan heyet Diyarbakır ilinde yerel kurumların işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikler ile karşılandı.

Sabah kahvaltısında heyete Diyarbakır örgü peyniri, otlu peyniri, mırtoğe, tandır ekmeği, Diyarbakır çöreği, patile gibi yöresel ürünler sunuldu.

Alaaddin Değirmen Evi’nde yapılan kahvaltının ardından Hasanpaşa Hanı’nda Kürt kahvesi olarak bilinen menengiç kahvesi ikram edilen heyet daha sonra Diyarbakır Kadayıfı ve Sütlü Nuriye’Nin imalatını görmek için Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Hacı Levent Kadayıf’ın üretim atölyesini ziyaret etti. Burada kente ait her iki tatlının yapımını izleyen uluslar arası şefler ve yazarlar üretim aşamalarından ve ürünlerin tadından oldukça etkilendi.

Kadayıf ve sütlü Nuriye tadım atölyesinden sonra Hancı Restoran’da kente ait yöresel yemeklerin sunumu gerçekleştirildi. Ayvalı Kavurma, Kaburga Dolması, Saç Tava, İçli Köfte, Meftune, Kibe Bumbar, Mehir gibi yöresel yemeklerin ikram edildiği yemekte heyete yöresel ürünler hakkında detaylı bilgiler sunuldu ve yaklaşık 20 çeşit yöresel ürünü tatmaları, üretimi hakkında bilgi almaları sağlandı.

Daha sonra Baharatçılar Sokağı’nı gezen heyet Dengbej Evi’nde reyhan şerbeti ikramı ile dengbejleri dinledi.

Keçi Burcu ve Hevsel Bahçelerini ziyaret ederek, Hevsel bahçeleri’nde üretilen meyve ve sebzelerin kentteki yöresel ürünlerde, lezzetlerde önemli bir yeri olduğu hakkında bilgi aldı.

HEYET İÇİN 60 FARKLI YÖRESEL LEZZETİN YER ALDIĞI TADIM ATÖLYESİ DÜZENLENDİ

Uluslar arası heyete akşam yemeği için bir tadım atölyesi düzenlendi. Yerel kurumlar işbirliğinde Cemil Paşa Konağı’nda düzenlenen tadım atölyesinde heyete 60 çeşit yöresel lezzet sunuldu ve kentin sivil mimari ürünlerinden biri olan ev olarak kullanılan Cemil Paşa Konağı’nda yaşam, mutfak kültürü hakkında detaylı bilgiler sunuldu.

Oldukça ilgi gören tadım atölyesi heyetin program boyunca gördüğü ve en çok etkilendiği organizasyon oldu.

Tadım atölyesi kapsamında heyete sunulan yöresel ürünler; Etli ekşili bamya, meyir, kengerli bulgur pilavı, saımsaklı hurik, saç tava, Diyarbakır güveci, ayvalı kavurma, ekşili dolma, ciğer kebabı, perdeli ciğer kebabı, lüle kebabı, etli keşke, patlıcanlı ve kabaklı meftune, Diyarbakır mercimeği ile yapılan köfte, içli köfte, Diyarbakır tırşığı, babaganuj, ekşili köfte, çirvila yemeği, kibe bumbar, kabak çırpması, kaburga dolması, hurik, katıklı dolma, Karacadağ pirinci ile yapılan içli pilav, duvaklı pilav, kuzu kol, kuzu istakoz, zerde, Ermeni pilavı, Diyarbakır salatası, badem ezmesi, bostana, Diyarbakır yağlı ekmeği, tırnaklı ekmeği, ince bulgurlu ekmeği, Diyarbakır çöreği, tandır ekmeği, hedik, cevizli yumurtalı pestil, nane şılki, Diyarbakır dutu, gül, reyhan, dut şerbeti, sütlü Nuriye, Diyarbakır kadayıfı…

Sunulan yaklaşık 60 çeşit yöresel ürünün her birinin nasıl yapıldığı ve içeriğine ilişkin oluşturulan bilgi kartları ve üreticiler tarafından heyete bilgi verildi.

TADIM ATÖLYESİNE KADINLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Tadım atölyesi yeme içme sektöründe faaliyet gösteren restoranlar ve otellerin yanı sıra yöresel lezzetlerin üretimi, korunması ve sürdürülmesinde önemli bir katkısı olan kadınların desteği ile düzenlendi. Kadınlar ürettikleri yöresel ürünleri atölye kapsamında sergileyerek heyete detaylı bilgiler verdi.

Organizasyonu değerlendiren DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, gastronominin ilin turizmine ve turizm sektöründe katma değer üretimine önemli katkıları olduğunu belirterek, organizasyona destek sunan tüm işletmelere ve kadınlara teşekkür etti.

Yerelde kadınların katılımı ile yöresel ürünlerin üretiminin sürdürülmesi için çalışmalar yapılacağını belirten Kaya, “Geliştirdiğimiz projeler, yerel kurumlarımız ve işletmelerimiz işbirliğinde yöresel lezzetlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme