enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü’ne bağlı 2 kişilik ekibi İdil’e bağlı Okçu köyünde kaçak kontrolü yaparken engelleyerek rehin alan, üzerlerine kurşun sıkan ve darp ederek yaralayan saldırganların yakalanabilmesi amacıyla jandarma tarafından yapılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. Sanıklardan 4’ü ise sevk edildikleri savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. DİYARBAKIR...
20.04.2024
Kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren 77 puanla liderliğini sürdüren Amedspor, İğdır FK spor hazırlıklarını bu sabah erken saatlerde yaptığı ter antrenmanıyla tamamlayarak kampa girdi. DİYARBAKIR GAZETE- Kırmızı grup lideri Amedspor ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk yolunda emin ve sağlam adımlarla ilerleyen Yeşil Kırmızılı takım, Yarın taraftarının önünde oynayacağı Iğdır...
20.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yarın oynanacak Amedspor-Iğdırspor karşılaşması için kentin iki farklı noktasına dev ekran kurarak ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. DİYARBAKIR GAZETE- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta 77 puanla şampiyonluk mücadelesi veren lider Amedspor, 21 Nisan Pazar günü saat 15.00’da grubun üçüncü sırasındaki rakibi Iğdırspor’la Diyarbakır Stadyumu’nda karşı...
20.04.2024
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024

Geç kalınmış bir Teşekkür!

Geç kalınmış bir Teşekkür!
REKLAM ALANI

Diyarbakırlı olup da Batı illerinde kentini temsil eden ender bürokratlar arasında yerini almış, temsil ettiği makamın gereğini yerine getiren bir ismi sizinle tanıştırmak istedim.

Bir memleket sevdalısı, başta Diyarbakır olmak üzere Bölge’ye de sağlık yatırımların gelmesinde öncülük yapmış biri…

Bürokratik ama bir o kadar da siyasi kimliği var.

Aslında o siyasi kimliğinden çok bürokrat kimliğini ön planda tutuyor.

Aracılık ve öncülük ettiği sağlık yatırımların yanı sıra samimiyeti ve içtenliği ile halk arasında oldukça sempati ile bakılan bir isim.

Benim de 2015 yılından itibaren takip etmeye başladığım bir isim.

2015 yılındaki seçimlerde AK Parti’den 10. Sıradan Diyarbakır Milletvekili adayı gösterildiğinde ilk haberini ben yapmıştım.

Seçim gezilerinde halkın büyük sempatisini kazanan beğendiğim ve taktir ettiğim değerli bürokrat, bu kez de  24 Haziran 2018 seçimlerinde de aday adaylığına başvurdu.

Dediğim gibi aslında o siyasetten çok bürokratlığı ile gündeme gelmek istiyor.

Buna rağmen gittiği her yerde sevgi seli ile karşılanması onun siyasetçi olarak algılanmasına yol açıyor, ki bu da zaten onun tercihi dışında gelişiyor!

Şimdi size bu kadar met ettiğim (İnanın daha fazlasını hak ediyor) bu genç, idealist, beyefendi, büyüklerine karşı saygılı ve memleket sevdalısı bürokratımızı size tanıtmaya çalışacağım, dilimden döndüğünce…

Geçtiğimiz gün kendisiyle vatandaşların daveti üzerine Ergani ilçemize gittik. İlçe girişinde karşılanışını ve konferans vereceği mekandaki coşkuyu gördükçe bu bürokratımızın doğru bir insan olduğunu anlamama yetti diyebilirim.

Aynı arabada seyahat ettiğimiz için bayağı sohbet etme fırsatımız da oldu. Bugüne kadar memleketi için yaptığı hizmetlerden ve bu hizmetleri neden yaptığından söz etti.

Ayrıca Sadece sağlık yatırımları değil, zaman zaman ekonomik, sosyal ve daha birçok konularda hemşerilerine yardımcı olduğunu duymuştum, bir kez de ondan duydum.

Hani bir söz vardır ya, “Adam gibi adam”…

İşte bu değerli bürokratımız gerçekten adam gibi adam.

Memleketine hizmet için gecesini gündüzüne katıyor desem yeridir.

Daha çok hizmet etmek istiyor, ama her şeye rağmen etmeli de…

Diyarbakır’dan böyle başarılı bürokratlar pek çıkmıyor.

Ve bunların da değerini pek bilmiyoruz.

Bu tür insanları küstürmemiz gerekiyor, memlekete ve insanlarımıza daha çok hizmet yapması için teşvik etmeliyiz.

Memleketini seven her siyasetçinin, her bürokratın bunu yapması gerekir diye düşünüyorum.

Memleket için kıskançlık, kin, nefret duymaksızın, rantını ve kişisel makamını düşünmeden hemşerisi olan başarılı ve tecrübeli bürokratına sahip çıkmalı.

Sağlık alanında yaptığı yatırımların unutulmaması adına bence hak ediyor.

Benim naçizane düşüncem şudur ki; Gelin Diyarbakırlılığını unutmadan hizmet aşkıyla çalışmalarını devam eden başarılı ve samimi bürokratlarımıza sahip çıkalım!

Kimden mi bahsediyorum?

Tabi ki de Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Aziz Alper Biten!

Kimdir Aziz Alper Biten?

 “1982 yılı Diyarbakır doğumlu olan Dr. Aziz Alper Biten Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında yüksek lisansını tamamlamış. Sağlık Bakanlığının personel istihdamı, planlaması ve atamalarına ilişkin yenilikçi projelere imza atmış, Dünya Sağlık Örgütüyle proje çalışmalarında bulunmuş. “Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı” basılı yayınına katkıda bulunmuş, “Sağlıkta İnsan Kaynakları 2023 Vizyonu” basılı yayınında denetleyici olarak görev almış.

Dr. Aziz Alper Biten sırasıyla; Sorumlu Hekimlik, Sağlık Grup Başkanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Koordinatörlük, Bakan Yardımcılığı Danışmanlığı, İnsan Kaynakları Planlama ve Kura İşleri Daire Başkanlığı ve Sağlık Bakanı Danışmanlığı görevlerinde çalışmış”

Sağlık sektörünün en alt basamağından en üst basamağa kadar emekleri ve gayretleriyle tırmanan değerli bürokrat Dr. Biten’in, memleketine olan sevdasının hiç ‘bitmemesi’ temennisiyle…

Kendisine bir Diyarbakırlı olarak bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı şükranlarımızı ifade etmeden de geçemeyeceğim.

Teşekkürler Hocam…

Diyarbakır sizin gibi bir bürokrata sahip olduğu için çok şanslı…

Yolunuz açık olsun…

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme