enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5971
EURO
34,8409
ALTIN
2.495,63
BIST
9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024

Gönül, Hizmet ve Sosyal belediyeciliğin adresi: Bağlar Belediyesi

Gönül, Hizmet ve Sosyal belediyeciliğin adresi: Bağlar Belediyesi
REKLAM ALANI

Yaklaşık 11 aydan bu yana görevde olan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bu süre zarfında Bağlar’da kapısını çalmadığı ev, girmediği sokak ve ziyaret etmediği esnaf bırakmadı. 7’den 70’e herkesi kucaklayan bir anlayış ile hareket eden Beyoğlu, “Biz milletimiz için varız. Millet olmazsa, ne başkanlık, ne makam ne de belediye olur” dedi.

Diyarbakır’da yıllardır uygulanmayan Sosyal, Gönül ve hizmet Belediyeciliğini hayata geçirerek, vatandaşın gönlünde taht kuran Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, ziyaret ettiği vatandaşların kendisini karşılarında görünce şaşırdığını, inanmadığını vurgulayarak, “Yıllardır özlenen bir tabloyu hayata geçirdik. Aslında olması gereken bir durumdu. Çok şükür biz bunu Bağlar’da başardık ve halkımızın bize karşı teveccühü var” diye konuştu.

AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, gönül, sosyal ve hizmet belediyecilik ve Bağlar’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşü www.diyarbakirgazete.com editörü Sait Bayram’a değerlendirdi.

“GÖNÜL, HİZMET VE SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ”

11 aydan bu yana Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatları harfiyen yerine getirdiğini ifade eden Başkan Beyoğlu, “Biz Belediye olarak, partimiz AK Parti’nin felsefesi olan Sosyal, Gönül ve Hizmet Belediyeciliği uyguluyoruz. Bunu Diyarbakır’da ilk uygulayan belediye olmanın gururunu yaşıyoruz.

“11 AYDIR SAHALARDAYIZ”

Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, 11 aydan bu yana her gün sahalarda olduklarına işaret ederek, “Gönül belediyeciliği yapıyoruz. Esnaflarımız, mahalle sakinlerimizle ev ziyaretlerimizle bu vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Gönüllerimiz, kalplerimiz birbirine hitap ediyor. Gözlerimiz birbirine bakıyor o sıcaklığı görüyoruz birbirimiz ile. Tabi bunun yanında sosyal belediyecilik de elbette her belediyenin asli görevidir. Bir ilçe Belediye Başkanı, eğer şehrinde mağdur olan bir kesim varsa elbette onlara gideceğiz. İmkanlar ölçüsünde mutlaka onlara yardımcı olacağız. Biz bunu yapmaya devam edeceğiz.

“BU BELEDİYECİLİKTEN ÇOK İNSANLIK GÖREVİDİR”

Bu belediyecilikten çok insanlık görevidir. Ve biz bunu hep yapacağız. Ama bizim için millet önemlidir. Milletimiz varsa biz varız. Biz her gün Diyarbakır’da olduğumuz ve olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe hergün 17.00 ile 19.00 arası sokak sokak, ev ev ve mahalle mahalle dolaşıp insanlarımızla bir araya geliyoruz. 11 ay boyunca gitmediğimiz, gönüllerine girmediğimiz vatandaşımız kalmadı. Bu bir defa yetmiyor. 4 yılımız var. Bu süremizin son gününe kadar ziyaretlerimiz devam edecek. Her eve Allah’ın izni ile 4-5 defa gitmeliyiz. Halk şunu hissedecek ki Belediye Başkanı hizmetkarıdır” ifadelerini kullandı.

“ÖZLENEN TABLOYU ÇİZDİK”

Vatandaşların yaptıkları ziyaretlerde çok iyi karşıladığını ifade eden Başkan Beyoğlu, “Çoğu insanlar ziyaretimize inanamıyorlar. Çat kapı yapıyoruz. Gidip sofrasında oturuyoruz, çayını içiyoruz. Sohbet ediyoruz. Yani bu özlenen bir tablo. Olması gereken bir durumdu. Çok şükür biz bunu Bağlar’da başardık ve hızla halkımızın bize karşı teveccühü var. Sokaklara ve mahallelere girdiğimiz zaman başka sokaklardaki vatandaşlarımızda bizi davet ediyor. Evet onlara da gideceğiz. Bunlar bizim insanımız. Dedim ya insanlarımız, milletimiz varsa biz varız. Yoksa ne başkan olur, ne makam olur, ne hizmet olur. İşte bizde milletimizin kıymetini bilmeliyiz ki burada kardeşlik de olsun, huzur da güvende emniyet de hizmet de olsun. Vatandaşa kucak açan bir belediye olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

10 MAHALLEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 31 Mart seçimleri öncesi sürekli Bağlar’da kentsel dönüşümü dile getirdiklerini vurgulayarak, “Seçim propagandamızda Kentsel dönüşüm sürekli dile getirdik. Kentsel dönüşüm Bağlar için olmazsa olmaz bir durumdur. Bağlar’da çarpık yapılaşma bölgeleri olarak tabir ettiğimiz 10 mahallemizde 250 bin vatandaşımız yaşıyor. Bu mahallerimizin sokakları çok dar, ambulans ve itfaiye giremiyor. Allah korusun meydana gelebilecek 5 üzerindeki şiddetli deprem felaketinde tüm binaların yıkılması an meselesi olur” diye konuştu.

“BAĞLAR’IN KENTSEL DÖNÜŞÜM HARİTASINI ÇIKARDIK”

Göreve geldikleri günden bu yana kentsel dönüşüm ile ilgili bir hedef koyduklarını ifade eden Başkan Beyoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a bir ziyaret gerçekleştirdik. Bağlar’daki kentsel dönüşümü kendilerine arz ettik. Kendileri de üst düzey bürokratlarını bize yönlendirdiler. Biz çevre ve Şehircilik bakanlığımızla birlikte Bağlar’ın yapısal röntgenini çıkardık. Bağlar’a özgü özel bir kentsel dönüşüm raporu çıkardık. Kentsel dönüşüm Bağlar’ın neresinde ve nasıl olacağına yönelik titiz bir çalışma yürüttük. Yaklaşık 1 ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un Diyarbakır’a yaptığı ziyaret sırasında kentsel dönüşümü resmileştirdik. Bir kere daha kendilerine durumu izah ettik” dedi.

“İLK DÖNÜŞÜM KAYNARTEPE’DE BAŞLAYACAK”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bağlar’daki kentsel dönüşümü Kaynartepe Mahallesi’nde başlatmayı hedeflediklerine işaret ederek, şöyle dedi:

“Tabi bu aşama aşama, etap etap yapılacak. Yapılan yerlerde yıkılan yerlere yeni imar planı modern bir şehir inşa edeceğiz. Pazarıyla, spor alanlarıyla modern bir şehir yapacağız.  Bağlar’ımız bir Kayapınar ve Bağcılar Mahallemizden daha güzel olacak.

“BAĞLAR KENTİMİZİN EN ÖNEMLİ MERKEZİDİR”

Çünkü Bağlar Diyarbakır’ın kalbidir. Kentin en önemli merkezidir. Çok modern ve yaşanabilir bir şehir inşa edeceğiz. Tabi kentsel dönüş zaman alır. Proje 2 ya da 5 yıl içinde bitecek bir proje değildir. Belki 10-15 yıl devam eder. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’unda açıkladığı gibi bu yıl Bağlar’ımız da kentsel dönüşümü başlatacağız.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HANGİ AY BAŞLAYACAĞI NET DEĞİL”

Net bir tarih yok. Biz bekliyoruz. Sürekli Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla irtibat halindeyiz. Kesinlikle olacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte ilçemizde rezerv alanları oluşturduk. Öncelikle TOKİ İdaremiz tarafından konutlar yapılacak. Örneğin öncelikle 10 bin kişilik bir Toplu konut yapılacak. Buradaki insanlarımızı oraya yönlendireceğiz. Daha sonra yapıları yıkarak, kentsel dönüşüm yapacağız”

Sait BAYRAM’ın Özel Röportajı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme