enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
18°C
Diyarbakır
18°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Haklarını aramak isteyen fabrika çalışanları işten çıkarıldı

Haklarını aramak isteyen fabrika çalışanları işten çıkarıldı
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da özel bir tekstil fabrikasında çalışan 15 işçinin Coronavirus testlerinin pozitif çıkması üzerine, hastaneye başvuran diğer fabrika çalışanlarının test talepleri ret edilerek işlerine son verildi.

İşyeri çalışanlarının iddialarına göre, dün basın aracılığı ile yaşadıkları mağduriyeti gidermek ve seslerini duyurmak için verdikleri demeçlerden ötürü iş veren tarafından işlerine son verildi. İş yerinde Covid-19 vakalarının görülmesi üzerine, iş verenlere kendilerine de test yapılması talebini ilettiklerini belirten 85 işçi, talepleri karşılanmayınca seslerini duyurmak için basına demeç verdiklerini söyledi.

İşyeri çalışanlarının iddialarına göre, basına verdikleri demeçlerden ötürü işlerine son verildi.

Cep telefonlarına Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelen mesaj ile işten çıkarıldıklarını anlayan işçiler, duruma tepki göstererek yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istedi. 

“TELEFONUMA SGK’DAN ’29 KODLU NEDENDEN DOLAYI İŞTEN ÇIKARILDIĞIM’ MESAJI GELDİ”

Yaşadıkları mağduriyet nedeniyle basına verdikleri demeçten ötürü işten çıkarıldığını belirten Mehmet Menekşe, “Dün iş yerimizde görünen Coronavirus (Covid-19) salgınından dolayı arkadaşlarımız ile birlikte bu şartlarda çalışamayacağımızı belirtmiştik. İş yerimizde testi pozitif çıkan arkadaşlarımız olduğu için bizlere de test yapılmasını istemiştik. Bu isteğimiz yerine getirilmediği için de çalışamayacağımızı iletmiştik. Bizler tüm bu sıkıntılarımızı basın aracılığı ile duyurmaya çalıştık. Bunun üzerine işverenlerimiz bizleri işten çıkardı. Telefonuma SGK’dan bir mesaj geldi. Mesajda SGK 29 kodlu ‘İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih’ gerekçesiyle işten çıkarıldığım bildirildi.” ifadelerini kullandı.

“YAŞADIĞIMIZ SIKINTININ YETKİLİLER TARAFINDAN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

SGK 29 kodlu nedenden dolayı işten çıkarıldığı için kanunen hiçbir şey iddia edemediğini söyleyen Menekşe, “Bu şekilde işten çıkarıldığım için kanunen hiçbir şey iddia edemiyorum. Örneğin; işsizlik maaşını bile bu durumda alamayacağım. Ayrıca bu sıkıntımızı iş verenimizle görüşmek için onlarla iletişime geçmek istiyoruz. Ancak hiçbir şekilde onlara ulaşamıyoruz. Bu sıkıntımızı Valiliğe ve CİMER’e de yazdık. Şimdilik buralardan da bir dönüş yapılmadı. Çok mağdur durumdayım. İnanın şu an eve gidecek durumum yok. Ailem ve çocuklarım beni şu an çalışıyor biliyorlar. Fakat ben işten çıkarılmışım ve parkta oturur vaziyetteyim. Yaşadığımız sıkıntıyı yetkililerin gidermesini istiyoruz.” talebinde bulundu.

“VİRÜSLERDEN DOLAYI BİZLER DEFALARCA TEST YAPTIRALIM DİYE TALEPTE BULUNDUK”

İşyerinde Covid-19 vakalarından dolayı birçok kez kendilerine test yapılması talebinde bulunduklarını belirten Mürsel Çalışır, her defasında test yapılmaması yönünde dönüş aldıklarını söyledi. Çalışır, “Çalıştığımız iş yerinde birçok arkadaşımızda Covid-19 virüs vakası çıktı. İş yerimizde hijyenik ortama dair hiçbir şey yok. Virüslerden dolayı bizler defalarca test yaptıralım diye talepte bulunduk. Fakat her defasında ‘hayır’ cevabını aldık. Bu ve buna benzer sıkıntılarımızdan dolayı çalışamayacağımızı ilettik. Daha sonra arkadaşlarımızla bir araya gelerek kendi imkanlarımızla test yaptırmak için hastaneye gittik. Ancak hastanede de herhangi bir olağan durum olmaması şartıyla evlerde 14 gün kendimizi izole etmemizi istediler. Bütün bunlardan sonra iş verenimiz benim gibi birçok arkadaşın işine son verdi. SGK’yı aradım. SKG 29 kodlu sebepten dolayı işten çıkarıldığımızı söylediler. 29 kodlu madde ne diye telefondakine sordum. Bana verilen cevap şu: Yüz kızartıcı bir durumdan dolayı sizi işten çıkarmışlar.” dedi.

“YÜZ KIZARTICI HİÇBİR SUÇ İŞLEMEDİM, KİMSEYE HAKARET ETMEDİM”

Haksız yere işten çıkarıldığı için şikâyette bulunacağını belirten Çalışır, “Ben herhangi bir yüz kızartıcı bir suç işlemedim. Kimseye hakaret etmedim. Yine kimseyi darp etmedim. Bundan dolayı işten çıkarıldığım için mağdur edildim. Onlardan da şikâyetçi olacağım. Ayrıca sabah iş yerimizdeki muhasebeciyi iki kez aramama rağmen herhangi bir dönüş yapılmadı. Kimse telefonlarımıza bakmıyor. Benimle beraber olan bütün arkadaşlarım benim gibi mağdurlar. Bundan dolayı yetkililerden mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“DÜN HABERSİZ BİR ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARILDIK”

Kendilerine haber verilmeden işten çıkarıldıklarını belirten Selçuk Sesigüzel, bunu öğrenmek için iş yerini defalarca aradıklarını ancak kendilerine hiçbir şekilde dönüş yapılmadığını söyledi. Sesigüzel, “Bizler dün iş yerinden habersiz bir şekilde işten çıkarıldık. Bu durumla alakalı bizlerle hiçbir şekilde iletişime geçilmedi. Hiçbir bilgi aktarmadılar. Öylece hepimizi işten çıkardılar. Bunun üzerine onlarla iletişime geçmek istedik. Mesaj attık. Yine telefonla aradık. Ancak hiçbir şekilde dönüş yapmadılar. Şu an hepimiz çok mağduruz. Bu mağduriyetimizin yetkililer tarafından giderilmesini istiyoruz. Haksızlığımızın giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İLKHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme