enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024

Hani Belediyesi’nden koronavirüs seferberliği

Hani Belediyesi’nden koronavirüs seferberliği
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın Hani Belediyesi, Türkiye’de görülen ilk kez koronavirüs görülmesiyle birlikte koronavirüs ile mücadele kapsamında başlattığı dezenfektan çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale’nin talimatıyla kurulan özel ilaçlama ekibi, ilçedeki Kamu kurum ve kuruluşlar, cami, yas evi, okullar, sağlık kuruluşları, emniyet ve jandarma ilçe binaları ile minibüsler de koronovirüs salgınına karşı dezenfekte çalışması yaptı.

Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, Vatandaşların sağlığının önceliklerinin olduğunu vurgulayarak, “Alınan tedbirler sağlığımız içindir. İlçemizdeki tüm kurumlar vatandaşlarımızın süreci daha rahat yaşamaları için gece-gündüz el birliği ile çalışmaktadır. Başta koronavirus salgınını önlemek ve vatandaşlarımızın sağlığı için canla başla çalışan bütün sağlık çalışanlarına şahsım ve İlçem adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Diyarbakır’ın Hani İlçe Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı ilçede başlattığı ilaçlama çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.

HANİ’DE KURUMLAR İLAÇLANDI

Hani Belediyesi ve Hani Kaymakamlığının birlikte yaptığı çalışmalar kapsamında, İlçe halkı Covid-19 salgınına karşı bilgilendirilirken, Belediye tarafından oluşturulan özel ekip de, Belediye ve Kaymakamlık hizmet binaları olmak üzere vatandaşların yoğun olarak kullandığı kamu kurum ve kuruluşlarında, camii, yas evlerinde, eğitim kurumlarında #koronavirus salgınına karşı dezenfekte çalışması yaptı.

CADDE VE SOKAKLARDA DEZENFEKTE EDİLDİ

Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale’nin talimatları ile tam bir seferberlik içinde olan ilaçlama ekipleri, Hanili vatandaşların sağlığı için koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde, Hani çarşı merkezi, Salih Bey caddesi, Hastane çevresi, kampüs alanı ve klinikler, cadde ve sokakları, nüfus yoğunluğu fazla olan mahallelerimizin çarşı ve sokakları sık aralıklarla dezenfekte ediliyor. Ayrıca Belediye ekipleri, İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeler doğrultusunda sosyal mesafe kuralına uyma adına ilçe merkezinin bazı noktalarında bulunan bankları geçici süreliğine kaldırdı.

YOLCU MİNİBÜSLERİ DEZENFEKTE EDİLDİ, VATANDAŞLAR UYARILDI

Hani Belediye ekiplerince, koronavirüs ile mücadele kapsamında, Hani-Diyarbakır arası yolcu taşımacılığı yapan Öz Hani ve Özlem Hani Seyahat firmalarına ait araçlar dezenfekte edildi. Dezenfekte çalışmaları sırasında ekipler, vatandaşları Koronavirüs salgınına karşı alınması gereken tedbirlere uyması konusunda da uyardı.

VEFA DESTEK GRUBU YAŞLI VATANDAŞLARIN İMDADINA YETİŞİYOR

Hani Kaymakamlığı’nca kurulan Hani Vefa Destek grubu kapsamında sokağa çıkma sınırlaması getirilen 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan ve tek başına yaşayan mağdur vatandaşların her türlü ihtiyaçları anında gideriliyor. Hani Belediyesi, Vefa Destek Grubu çerçevesinde gelecek her türlü talepler doğrultusunda araç tahsisi gerçekleştirdi.

KAYMAKAM SOĞUKOLUK ARAÇLARDA DENETİM YAPTI

Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale’nin yanı sıra Hani Kaymakamı Turan Soğukoluk da, ilçeye giriş-çıkış yapan özel ve toplu taşıma araçlarında Koronavirüs salgınına yapılan denetimleri kontrol etti. Şoförlere ve yolculara Covid-19 hakkında bilgilendirmede bulunan Kaymakam Soğukoluk, Bu zorlu süreçte alınan tedbirlere uyulmasını ve kamu çalışanlarına yardımcı olunmasını talep etti.

Belirli aralıklarla Hani’deki Kamu Kurumları da denetleyen Kaymakam Soğukoluk, personellere kendi sağlıkları ve vatandaşların sağlığı için gerekli hassasiyeti göstermeleri hususunda uyarılarda bulunuyor.

“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZDİR”

Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, Koronavirüs küresel sağlığı tehdit ettiği için Dünya zor bir dönemle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “Ancak ülkemiz bu zorlukla başa çıkmaya ve genç-yaşlı tüm vatandaşlarına gerekli desteği sağlamaya muktedirdir. Hiçbir virüs aldığımız önlemlerden daha güçlü değildir. Siz değerli vatandaşlarımızdan istirhamım Bakanlığımızın uyarılarına uymanızdır.

“EVDE KAL HANİ”

Alınan tedbirler sağlığımız içindir. İlçemizdeki tüm kurumlar vatandaşlarımızın süreci daha rahat yaşamaları için gece-gündüz el birliği ile çalışmaktadır. Başta koronavirus salgınını önlemek ve vatandaşlarımızın sağlığı için canla başla çalışan bütün sağlık çalışanlarına şahsım ve İlçem adına şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin her zorlukta olduğu gibi bu salgın illetini de birlik beraberlikle atlatacağına yürekten inanıyorum. Sağlığımız için EVDE KAL HANİ” dedi.

“TEDBİRLERE UYALIM”

Hanili vatandaşlara alınan tedbirlere uyulması konusunda çağrıda bulunan Başkan Lale, şöyle dedi:

“Koronavirus salgınından korunma ve vatandaşlarımıza hijyenik ortamlar oluşturma adına ekiplerimizin dezenfeksiyon çalışmaları, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı çarşı merkezinde devam ediyor. Bu süre zarfında vatandaşlarımızdan istirhamımız yayınlanan tedbirlere uymalarıdır. Kamu kurumlarımızın işbirliği ve siz değerli vatandaşlarımızın da destekleriyle koronavirüs salgını kısa sürede atlatıp bu zorlu günleri geride bırakmak ümidiyle.  Ekiplerimiz çalışmalarını titizlikle yürümekte ve vatandaşlarımıza daha sağlıklı ortamlar oluşturma adına mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır. Vatandaşlarımızdan istirhamımız bu süreçte Cumhurbaşkanlığımızın ve Bakanlığımızın yayınladığı talimatlara uymaları ve gereken tedbirleri almalarıdır”

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme