enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Hayvan barınağında köpekler katledildi

Hayvan barınağında köpekler katledildi
REKLAM ALANI

Havyan hakları aktivisti Filiz Kaya, DBB’ye bağlı Hayvan Bakımevi Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeklerin kısırlaştırma adı altında zehirlendiğini ve işkenceye maruz bırakıldıklarını iddia etti. DBB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, sorumlu personeller hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine (DBB) bağlı Hayvan Bakımevi Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpeklerin kısırlaştırma adı altında zehirlendiği ve işkence uygulamalarına maruz bırakıldıklarını ileri sürüldü. İddialar üzerine Avusturya’dan gelerek, Hayvan Bakımevi Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan hayvan hakları aktivisti Filiz Kaya, hayvan barınağında katliam yaşandığını söyledi.

İLAÇLARI LABORATUVARA GÖNDERDİ

Barınakta yaşanan durumu öğrenmesi üzerine vatandaşı olduğu Avusturya’dan inceleme yapmak üzere Diyarbakır’a geldiğini belirten Kaya, yaşananlar karşısında şok olduğunu söyledi. Barınağı takibe alan Kaya, hayvan barınağında köpeklerin kısırlaştırma adı altında zehirlendiğini ileri sürdü. Barınakta köpeklere verilen ilacı laboratuvara gönderdiğini sözlerine ekleyen Kaya, ilacın çok etkili bir zehir olduğunu ve bir köpeği 10 dakika içinde öldürdüğünü tespit ettiklerini kaydetti.

DAİRE BAŞKANI ZEHİRİ LAVABOYA DÖKTÜ

Kaya, DBB çalışanı Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklıdır’ın tespitten sonra barınakta bulunan zehri lavaboya döktüğünü aktardığını ifade etti.

PARA KARŞILIĞI KESME!

DBB’ye bağlı barınakta meydana geldiği ileri sürülen bir başka iddianın ise barınakta müdür olan ve aynı zamanda barınakta veterinerlik yapan Kader Ertem İçen’in, barınağa gelen köpek mamalarının kendisine ait Petshome’da sattığı iddia edildi. İçen’in, kamu görevlisi olduğu için Petshome’yi ortağı olan Erhan Baran adında bir kişi üzerine açtığı ileri süren Kaya, bu Petshome’da köpeklerin kulak ve kuyruklarının para karşılığı isteyen kişilere kestirildiğini dile getirdi.

KÖPEKLER AÇLIKTAN YAVRULARINI YİYOR İDDİASI

Kaya, çeşitli kurumlar tarafından barınağa gönderilen ekmeklerinde Bağlar ilçesinde bulunan bir hurdacıya kilo karşılığı satıldığını savundu. Barınakta köpeklerin açlıktan küçük yavruları yediğini belirten Kaya, iddialarını ispatlamak için gizlice fotoğraf ve video çektiğini söyledi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Hayvan Bakımevi Ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yönelik iddialar üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. 12 yıl önce inşa edilen Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 400 köpek ve 60 kediye ev sahipliği yaptığı belirtilen açıklamada, sahipsiz olup dışarıda yaralanan veya hasta olan hayvanların tedavi edilerek, barındıkları bir merkez olduğu hatırlatıldı.

10 PERSONEL HAKKINDA SORUŞTURMA

Yaklaşık 2 ay önce Hayvan Bakımevi Ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili ciddi şikayetler üzerine anında yapılan müdahalede 2 personelle ilgili soruşturma başlatıldığı aktarılan açıklamada, şöyle denildi: “Ancak, mevcut barınağımızın artık 15 bin 355 kilometrekare yüz ölçümüne sahip ve 17 ilçeyi kapsayan kentimizdeki yardıma ve bakıma muhtaç hayvanların ihtiyaçlarının karşılamadığı tespitinden hareketle daha modern ve daha donanımlı bir Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi projesini hazırlayarak ihale sürecini başlattık. Projelendirdiğimiz bu çalışma kapsamında 17 dönüm alan üzerinde kurulacak barınakta; güvenlik kulübesi, idari bina, ameliyathane, postoperatif bölümü, röntgen ve ultrason odası, muayene odası, yoğun bakım odası, teknik personel odaları, WC, mescit, kafeterya, soğuk hava deposu, eğitim salonu ve üç tip olmak üzere 52 adet hayvan kulübesi ile bir adet büyükbaş hayvan barınağı, kedi evi, karantina bölümü ve otopark yer alacaktır. Bu çalışma çerçevesinde, sokak hayvanları için ilçelerimizde istasyonlar kurulması ve anında müdahaleyi sağlayacak Mobil Kısırlaştırma ve Hayvan Ambulansı alımlarının yapılmasını da projelendirdik.”

‘SORUMLULARI AÇIĞA ÇIKARACAĞIZ’

Açıklamanın devamında köpeklerin telef edilmesinin ortaya çıkmasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Bugün yeniden hayvan barınağı ile ilgili benzer bir durumla karşı karşıyayız. Yaşanan üzücü olayla ilgili ilk günden itibaren barınak bünyesinde görev yapan 1 sorumlu, 3 yardımcı teknik personel ve 4 saha personeli hakkında soruşturma başlattığımızı, ex olan 6 köpeğimizi otopsi işlemleri için Elazığ’a gönderdiğimizi belirtmek; bu olayla ilgili tarafımızdan kaynaklanan en ufak bir hatanın dahi sorumlularını açığa çıkaracağımızı ifade etmek isteriz.”

‘LİNÇ KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR’

 “Yüksek sayıda hayvan öldürüldüğüne” dair iddiaların asılsız olduğu savunulan açıklamada, “Hayvan barınağında 10 yılın üzerinde hala yaşayan köpeklerimizin bulunduğu gibi 50’nin üzerinde engelli hayvan da uzun zamandır burada yaşamaktadır. Bunun bilinçli bir şekilde linç kampanyasına dönüştürülmek istendiğinin farkındayız. Bizim için insan ne kadar değerliyse, doğa ve doğayı oluşturan canlı-cansız tüm varlıklar da aynı derecede değerlidir. Bu konuda kapımız kentteki tüm doğa ve hayvan severlere açıktır. Sıkıntıları ve sorunları aşmak ancak ve ancak kent olarak bir arada durmamıza bağlıdır” denildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Hayvan barınağında köpekler katledildi

Hayvan barınağında köpekler katledildi
REKLAM ALANI
17.08.2019
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme