enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

‘Hayvan pazarında fiyatlar oldukça makul’

‘Hayvan pazarında fiyatlar oldukça makul’
REKLAM ALANI

Diyarbakır Tarım İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, “İhtiyaçtan daha fazla hayvanımız mevcut. Pazara baktığımızda da hayvan fiyatları oldukça makul seviyede” dedi.

Diyarbakır’da pazarda Kurban Bayramı öncesinde başlayan hareketlilik ve satışlar besicileri sevindiriyor. Kışın ahırda beslenen, yaz aylarında ise yüksek rakımlı yaylalarda otlatılan ve özenle bakılan hayvanlar, günün ilk ışıklarıyla pazarlara getiriliyor. Yurdun batısına kurbanlık sevkiyatı sürerken Diyarbakır’da pazara getirilen kurbanlıklar sıkı pazarlıkların ardından satılıyor.

Salgın tedbirlerinin uygulandığı satışlarda pazarlık sırasında tokalaşma yerine çubukla temas kurulması dikkati çekiyor. Bayramın yaklaşmasıyla artan hareketlilikten memnun olan besicilerden bazıları şimdiden kurbanlıkların tamamını sattı.

“BU YIL DAHA FAZLA KURBAN KESİLECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ”

Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakır’ın 2 milyon 700 bine yakın hayvan varlığıyla Türkiye’de hayvancılık bakımından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Kentten Türkiye’nin çeşitli illerine hem canlı hem de et olarak sevkiyat yapıldığını dile getiren Atalar, yaklaşık bir aydan bu yana batı illerine hayvan sevkiyatının sürdüğünü belirtti.

Atalar, bu yıl kurbanlık hayvan sayısının geçen yıl kesilen hayvan sayısından daha fazla olduğuna işaret ederek, “İhtiyaçtan daha fazla hayvanımız mevcut. Pazara baktığımızda da hayvan fiyatları oldukça makul seviyede. Bu yıl kurbanlık yönüyle herhangi bir olumsuzluk yok. İyi bir sezon yaşıyoruz. Bu nedenle bu yıl daha fazla kurban kesileceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

KURBAN KESECEKLERE TAVSİYELER

Vatandaşların kurbanlık alırken küpelerine dikkat etmesi gerektiğini anlatan Atalar, küpe numarasıyla Türkvet mobil uygulamasından hayvan hakkındaki bütün bilgilere ulaşılabileceğini bildirdi. Kurbanlık seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlara dikkati çeken Atalar, “Hayvanın tüylerinin parlak ve canlı görünmesi, zayıf olmaması, gözlerinin parlak olması gerekir. Özellikle herhangi bir uzvunun eksik olmaması, hayvanın boynuzu varsa kırık olmaması lazım. Burun akıntısı, ishal ve yüksek ateşin olmamasına da dikkat edilmeli.” diye konuştu.

İL MERKEZİNDE 10 KESİM NOKTASI BELİRLENDİ

Atalar, hayvanların belirlenen yerler dışında kesilmesinin uygun olmadığını ve aksi halde cezai müeyyidelerin uygulanacağını, bu kapsamda il merkezinde yaklaşık 10 noktada hayvan kesimi için yer tahsisi yapıldığını kaydetti. Özellikle salgın sürecinde hijyene daha da dikkat edilmesi uyarısında bulunan Atalar, “Rastgele kesim uygun değil, gerekli müdahaleleri yapacağız. Bayram süresince 60 veteriner hekim ve ziraat mühendisi görevlendirdik. Arkadaşlarımız sahadalar. Her tarafta hayvan satılamayacak, il merkezinde belirlenen 5 noktada satışlar gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası’nda satış yapan besicilerden Sıddık Ertaş da bu yıl 60 küçükbaş kurbanlık beslediğini söyledi. Ertaş, geçen yıl hayvanları satmakta zorlandıklarını dile getirerek, “Bu yıl fiyatlar iyi. Bütün kurbanlıklarımı sattım, elimde kalmadı. Çok şükür, memnunuz. Bu yıl satışı hızlı yaptık.” şeklinde konuştu. Tekin Dere de hayvanlarını satmak için kente geldiğini, geçen yıla göre fiyatların uygun olduğunu belirterek, “Vatandaşların talebi var. 20 küçükbaş hayvandan 15’ini sattım.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme