enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6910
EURO
34,9201
ALTIN
2.505,20
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024
Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. Bakkal, Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Iğdır maçı için taraftarları tribünlere davet etti, “Pazara düğünümüz var, gelin...
18.04.2024
Türkiye 2’inci Ligi Kırmızı Grup lideri Amedspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Iğdırspor maçını, Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. DİYARBAKIR GAZETE – Pazar günü saat 15.00’da oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının hakemleri açıklandı. Karşılaşmanın orta hakemi Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. Şen’in ilk kez bir Amedspor maçını...
18.04.2024
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle...
18.04.2024

HDP’li Aydoğan’ın Vekilliği Düşürüldü

HDP’li Aydoğan’ın Vekilliği Düşürüldü
REKLAM ALANI

HDP  Diyarbakır  Milletvekili  Nursel Aydoğan hakkında,  Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘Terör örgütü üyesi olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek’ suçundan verilen 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası, Gazianten Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi tarafından onaylanmıştı. Mart ayında alınan bu kararın ardından,  Aydoğan’ın vekilliği hapis cezası sebebiyle düşürüldü.

KARAR TBMM’DE OKUNDU

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili  Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.  Aydın, gündeme geçmeden önce, Başbakanlığın, Anayasanının 84. maddesine göre,  Aydoğan’ın kesin hüküm giydiğine dair kesinleşen mahkeme kararı hakkında tezkeresini okuttu.

Başbakanlık tezkeresinde,  Aydoğan’ın, terör örgütü propagandası yapmak suçundan cezalandırılmasına ilişkin mahkeme kararın kesinleştiği anımsatıldı.

Tezkerede, Anayasanın ilgili maddesi uyarınca,  Aydoğan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için gereğinin yapılması talep edildi.

Ahmet  Aydın, Anayasanın 76. maddesi kapsamında milletvekili seçilmeye engel bir suça ilişkin olan ve Anayasanın 84. maddesi 2. fıkrası gereğince bilgiye sunulan kesinleşmiş mahkeme kararı okunduğu için  Aydoğan’ın milletvekilliğinin düştüğünü duyurdu.

HDP’LİLER SIRALARA VURARAK PROTESTO ETTİ

Bu arada söz konusu Başbakanlık Tezkeresi okunurken,  HDP milletvekilleri sıralara vurarak,  Aydoğan’ın milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etti.  HDP milletvekilleri daha sonra TBMM Genel Kurul Salonu’nu terk etti.

Anayasaya göre, milletvekili seçilmeye engel bir suça ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararı TBMM Genel Kurulunda okunan üyenin milletvekilliği, oylamaya gerek kalmaksızın düşmüş oluyor.

Bu arada,  HDP’nin Meclisteki sandalye sayısı 57’ye indi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Şırnak  Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında geçen 4 Kasım’da tutuklanan ve  Silivri Cezaevi’ne konulan  HDP  Diyarbakır  Milletvekili  Nursel Aydoğan, 2011 yılında 5 ayrı gösteri yürüyüşü ve cenaze törenine katılarak, ‘terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek’ suçlarını işlediği iddiasıyla  Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

HAKKINDA KISITLAMA GETİRİLMİŞTİ

13 Ocak 2017 tarihinde yapılan duruşmada kararını açıklayan mahkeme,  Nursel Aydoğan’ı ‘terör örgütü üyesi olmamamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçundan 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı.  Aydoğan’ın  Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, velayet ve vesayet hakkından, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya deneticisi olmaktan yoksun bırakılmasına da karar veren mahkeme, sanığın kendi alt soyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkilerinden de yoksun bırakılmasına hükmetti.

Aydoğan’ın vekilliği, 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası, Gazianten Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi tarafından onaylanınca düşmüş oldu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

hdpli-aydoganin-vekilligi-dusuruldu

hdpli-aydoganin-vekilligi-dusuruldu
REKLAM ALANI
09.05.2017
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme