enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024

HÜDA PAR’lı Başkan Dinç: ‘Kardeşlik elini uzatarak zor günlerin üstesinden geleceğiz’

HÜDA PAR’lı Başkan Dinç: ‘Kardeşlik elini uzatarak zor günlerin üstesinden geleceğiz’
REKLAM ALANI

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, depremzedelerin sorun ve problemlerinin çözümü için basın açıklamasında bulunarak: “Depremde etkilenen tüm kardeşlerimizin sosyal hayata dönmeleri için maddi ve manevi tüm destekler artırılmalıdır.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından olumsuz etkilenen kentlerden biri de Diyarbakır oldu. Diyarbakır’da yaşanan felaketten dolayı, hayatını kaybedenler, yaralananlar oldu. Birçok ev ve işyeri hasar gördü.

HÜDA PAR DEPREMİN İLK ANINDAN İTİBAREN DEPREMZEDELERİN YANINDA

Büyük kıyametin küçük bir senaryosunu andıran depremde; 11 şehir, binlerce ilçe ve on binlerce köy felaketten olmuşuz etkilendi. Yollar çatladı, su, elektrik ve doğal gaz kesintileri meydana geldi.

Dünya tarihinde ender görülen felakete “Yüzyılın Felaketi” adı verildi. Yüzyılın Felaketinden sonra; duyarlı kurum, kuruluş, siyasi parti ve STK’lar tarafından, yaralar sarılırken, depremin ilk gününden bu yana siyasi partiler içinde en büyük duyarlığı gösteren partilerden biri de HÜDA PAR oldu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, depremin ilk anından itibaren, partisine seslenerek, arama kurtarma çalışmalarına katılmalarını ve yaraların sarılmasını, can kurtarma seferberliği ilan etmişti. HÜDA PAR deprem bölgelerinin tümünde depremzedelerin imdadına koştuğu gibi Diyarbakır’da da depremzedelerin imdadına koştu. Ve daha da koşmaya devam ediyor.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, HÜDA PAR olarak Diyarbakır’da depremzedeler için yaptıkları çalışmalarla ilgili kamuoyuna basın açıklaması yaparak paylaşımlarda bulundu.

Dinç, basın açıklamasında depremzedelerin sorun ve problemlerini ve HÜDA PAR olarak çözüm önerilerini paylaştı.

HÜDA PAR İL BAŞKANI DİNÇ, DEPREMİN DİYARBAKIR’DA BIRAKTIĞI CAN KAYBI, YARALI VE HASAR DURUMUNU PAYLAŞTI

“Kıymetli hemşerilerim. Depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz.” diyen Dinç, depremin Diyarbakır’da meydana getirdiği can kaybı, yaralı sayısı ve hasarlı bina sayısını paylaşarak: “Maraş merkezli 2 büyük deprem felaketinin 2. Haftasını bitirmiş durumdayız. Diyarbakır’da 1’i boş olmak üzere depremde 7 bina yıkıldı. 19 Şubat itibariyle ilimizde arama kurtarma çalışmaları sona ermiştir. Vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 410, yaralı vatandaş sayımız ise 902, yaralı vatandaşlarımızın çoğu taburcu edilmiştir. Bugün itibariyle 45 bin 149 binada hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Ağır hasarlı bina sayısı bin 110, orta hasarlı bina sayısı bin 44, az hasarlı bina sayısı 10 bin 97’dir.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR İL BAŞKANI DİNÇ, DEPREMDE YARALANANLARA ACİL ŞİFALAR, VEFAT EDENLERE DE TAZİYELERİNİ SUNDU

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, depremde yaralananlara acil şifalar, vefat edenlere de taziyelerini sunarak: “Depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, vefat eden kardeşlerimizin yakınlarına ve tüm depremzedeler sabırlar diliyoruz.” dedi.

“ HÜDA PAR OLARAK SAHADA AKTİF ÇALIŞTIK VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, depremzedelerle bir araya geldiklerini belirterek; depremzedelerin sorun, problem ve sıkıntılarını çözmek için sahada olduklarını belirtti.

“Depremzede olduğumuz halde enkazlarda, hastanelerde, barınma ve birçok alanlarda 3 binden fazla üye ve temsilcilerimiz ile sahada aktif olarak çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuşan Dinç, “555 ayrı noktada vatandaşlarımızın yüreğine dokunduk, acılarına ortak olduk, yaralarımızı beraber sardık. Oluşturmuş olduğumuz, çağrı merkezimiz vesilesiyle yüzlerce depremzede kardeşimizin acılarına merhem olduk olmaya da devam ediyoruz. STK’lar ve birçok mahalle muhtarları ile koordine olacak şekilde depremzedelerin yardımına koştuk. Depremden etkilenen mahallelerimizin çoğu muhtarlarıyla ile görüştük.” dedi.

Dinç, ayrıca Diyarbakır’ın dışında depremin merkezi olan Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’a da üye ve temsilcilerini göndererek yaraları sardıklarını belirtti.

HÜDA PAR DİYARBAKIR İL BAŞKANI DİNÇ, YAŞANAN SORUNLARA KARŞI ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI

HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarına yönelik çözüm önerilerini paylaştı.

“İlimizde tespit ettiğimiz sorunların başında, barınma sorunu ön plana çıkmıştır” diyen Dinç: “Yetkililere çağrımız, acil olarak eşyalarını taşıyan depremzede vatandaşlarımızın eşyalarını bırakabilecekleri lojistik alanlarının oluşturulması elzemdir. Lojistik alanlarla ilgili ilimize bağlı tüm meslek odaları ile gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. Sonuçlar vatandaşları rahatlatacak şekilde kamuoyu ile paylaşmalıdır.” İfadelerini kullandı.

“KONTEYNER KENTLERİN YAPIMINA HIZ VERİLMELİ”

Konteyner kentlerin kurulmasının önemine vurgu yapan, HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, “Malum kış aylarını yaşamaktayız Konteyner kentlerin yapımına hız verilmeli ayrıca Devlet kurumlarının sosyal tesisleri, misafirhaneleri ve tüm imkânlarını depremzede kardeşlerimizin hizmetine sunmalıdır. Çadır kentler son çözüm olarak düşünülmelidir.” dedi.

“DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZ MADDİ VE MANEVİ DESTEKLENMELİ”

“Depremde etkilenen tüm kardeşlerimizin sosyal hayata dönmeleri için maddi ve manevi tüm destekler artırılmalıdır.” diyen Dinç, “Unutmayalım ki biz büyük bir aileyiz. Birbirimize kardeşlik, dostluk ellerini uzatarak bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Bu vesileyle canhıraş bir şekilde gece gündüz demeden çalışan öncelikle arama kurtarma ekiplerine STK’lara ve yardım sever tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme