enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5894
EURO
34,7907
ALTIN
2.422,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
31°C
Diyarbakır
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, “Qral û Travîs” adlı Kürtçe tiyatro oyununu izledi. DİYARBAKIR GAZETE- 18 Nisan’da başlayan 9. Amed Tiyatro Festivali, tiyatro, söyleşi ve diğer etkinliklerle farklı mekanlarda devam ediyor. Festival kapsamında Batman Şano Ar tiyatro grubunun Qral û Travîs oyunu Çand Amed Tiyatro...
23.04.2024
Diyarbakır’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet, şehit olan eski Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve Türk halter Naim Süleymanoğlu canlandırıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Merkez Yenişehir ilçesinde kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlandı, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali eşliğinde...
23.04.2024
Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın Diyarbakır’da 28 Nisan tarihinde Newroz alanında düzenleyeceği “Mevlit” etkinliği, Peygamber Sevdalıları Vakfı ile DEM Partili Büyükşehir Belediye arasında krize neden oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın Diyarbakır’da 28 Nisan tarihinde Newroz alanında düzenleyeceği “Mevlit” etkinliği, Peygamber Sevdalıları Vakfı ile DEM Partili Büyükşehir Belediye arasında krize neden oldu....
23.04.2024

HÜDA PAR’lı Dinç: “Yılan hikayesine dönen şehir hastanesi bir an önce bitirilmeli”

HÜDA PAR’lı Dinç: “Yılan hikayesine dönen şehir hastanesi bir an önce bitirilmeli”
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yapılması planlanan ve daha sonradan durdurulan şehir hastanesinin yapılacağı alanı yerinde inceleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakır’ın yılan hikayesine dönüşen şehir hastanesinin ihale kaynaklı oluşan sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Yıllardır “yetkililer tarafından yapıldı, yapılacak” denilen şehir hastanesine bir türlü başlanmamasına tepki gösteren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, hastane yetersizliğinden dolayı hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği ve daha birçok sıkıntının yaşandığını ifade etti.

Dinç, burada yaptığı açıklamada Diyarbakır’ın kağıt üzeri projelere, animasyonda kalan hizmetlere karnının tok olduğunun altını çizdi.

“VALİLİK ŞEHİR HASTANESİNİN 2023 YILINDA FAALİYETE GİRECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ”

Dönemin Diyarbakır Valisi şehir hastanesinin 2023 yılında faaliyete gireceğini söylediğini hatırlatan Dinç, “Diyarbakır’ımızın yılan hikayesine dönüşen şehir hastanesinin inşasının yapılacağı alandayız. Yıllardır yetkililer tarafından yapıldı, yapılacak denilen Şehir hastanesinin inşaatına bir türlü başlanmadı. Hatta dönemin Diyarbakır Valisi Şehir hastanesinin 2023 yılında faaliyete gireceğini söylemişti. 2023’e üç ay kaldı ancak ortalıkta hastane denen bir şey yoktur. Şuan bu alanda vatandaşlarımızın tedavi olması gerekirken in/cin top oynuyor.” dedi.

“HASTANE YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI VATANDAŞLARIN NE SIKINTILAR ÇEKTİĞİNİ BİZZAT ALANDA GÖZLEMLEYEREK GÖRÜYORUZ”

Hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği gibi birçok sıkıntının yaşandığını ifade eden Dinç, Diyarbakır halkının yaşanan bunca sıkıntılara ve mağduriyetlere reva görülmesini kabul etmediklerini söyledi.

Dinç, şu ifadelere yer verdi:

“Diyarbakır, Doğu’nun kalbi hükmünde olan, 2 milyon nüfusa sahip ve çevre illerden vatandaşların sağlık hizmeti için baş vurduğu merkezi bir yerdir. Hastane yetersizliğinden dolayı Diyarbakırlı hemşerilerimizin ne sıkıntılar çektiğini bizzat alandan gözlemleyerek görüyoruz.  Hastanelerde oluşan kuyruklar, randevu alamama, alanında uzman doktor yetersizliği ve daha birçok sıkıntı. Halkımızın bu sıkıntılara ve mağduriyetlere reva görülmesini kabul etmiyoruz.”

“DİYARBAKIR’IMIZIN KAĞIT ÜZERİ PROJELERE, ANİMASYONDA KALAN HİZMETLERE KARNI TOK! HALKIMIZ ARTIK SOMUT İCRAAT VE HİZMETLER BEKLİYOR”

Yıllardır kararı alınan 1000 yataklı şehir hastanesi neden bitirilmediğini soran Dinç, “Yıllardır kararı alınan 1000 yataklı şehir hastanesi neden bitirilmedi.  Madem ki yetkililer Diyarbakır’da şehir hastanesine ihtiyaç vardır dediler. O zaman bu sağlık hizmeti ihtiyacı yıllardır nasıl karşılanıyor?

Buradan yetkililere sesleniyoruz! Diyarbakır’ımızın kağıt üzeri projelere, animasyonda kalan hizmetlere karnı tok! Halkımız artık somut icraat ve hizmetler bekliyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın inisiyatif alarak şehir hastanesinin inşasını bitirmeli ve halkımızın hizmetine sunmalıdır. İhaleden kaynaklı yaşanan sıkıntıların faturası halkımıza yansıtılmamalı.” diye kaydetti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme