enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
ALTIN
2.439,53
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

İdam ceza ödül olur!

İdam ceza ödül olur!
REKLAM ALANI

Diyarbakırlı vatandaşlar, Türkiye’de tecavüz suçluları için uygulanması düşünülen kimyasal hadımı desteklediklerini, idama ise karşı olduklarını söylediler.

Son dönemlerde artan istismar, çocuk kaçırma ve öldürme gibi vakalardan endişe duyan vatandaşlarla gündeme oturan ‘kimyasal hadım’ı konuştuk. Konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakırlı vatandaşlar, kimyasal hadım uygulamasını desteklediklerini belirtirken, idama ise karşı olduklarını söylediler.

Son dönemlerde artan çocuk kaçırma, istismar ve öldürme vakalarının önüne nasıl geçileceğini ve idam cezasını vatandaşlarla konuştuk. İşte konuyla ilgili görüştüğümüz vatandaşların görüşleri;

TV’lerde ebeveynler eşliğinde çocuklara eğitim verilebileceğini belirten Seçil Türk, “Hindistan gibi bir ülkede bile çocuk istismarlarını önlemek adına TV programlarında çocukların herhangi bir yabancının yanına yaklaşıp özel bölgelerine teması teşebbüsünde; çocukların nasıl tepki vereceği anlatılıyor. Bizde de böyle programlar olmalı. En azından çocuklar yanlarına yabancı biri geldiğinde avazı çıktığı kadar bağırabilmeli. Bu şekilde çocukların bilinçlendirilmesi de bu tür insanlık dışı vakaları azaltabilir. Açıkçası ben idam olayına sıcak bakmıyorum çünkü idam bu suçlulara ceza değil; ödül olur. Hükümetin caydırıcı başka önlemler alması gerekir. Kimyasal hadım da bence bir yere kadardır. Ya sonra ne olacak? Hatırlar mısınız Münevver Karabulut- Cem Garipoğlu olayını. Adam kız arkadaşını öldürüp,  parçalayıp daha sonra ise çöp konteynırına atmıştı. Adam sonunda hapse atıldı ve orada da intihar etti. Bu tür çocuk kaçırma, istismar ve öldürme gibi vakalarda; suçlu yakalanıp caza evine bile atılsa intihar ederek kurtulabilir. Bunun da önüne geçilmeli. Mahkum ne olursa olsun denetlenmeli ki cezasını sonuna dek çekmeli. Yani kendi yaşamına son vererek kurtulmamalı.”

“BUNU GAVUR DA YAPMAZ”

Ayşe Irmak adlı kadın ise, “Ben bir anneyim daha ötesi insanım. Etraftan duyuyorum; çocuğunu taciz eden baba, yeğenine tecavüz eden amca ve daha birçoğu. Hani derler ya bunu gavur da evet yapmaz. Türkiye nereye gidiyor, nasıl da yabancılaşmışız birbirimize? Tek çare hadım. İdam bunlara ödül olur. Ben evladımın atletindeki kağıdı yırtıyorum vücudunu tahriş etmesin diye ancak onlar çocuklara canice kıyıyorlar. Artık çocuğumu aşağı dahi gönderemiyorum. Ya evde ya da beraber aşağı iniyoruz. Bu halka reva değil”

KIZ ÇOCUKLARINI SEVMEYE KORKAR OLDUK

Üniversiteye hazırlanan Enver Günboz ise, “Son dönemlerde gündeme bomba gibi düşen istismar olaylarının tamamını kınıyorum. İster çocuklar için, ister kadınlar için olsun herhangi biri için insan ya da hayvanlara; canlı adına olan her şeye yapılan istismarlara karşıyım. Fakat bu olayla da gündeme gelen idama da karşıyım. Çünkü idam geldikten sonra pek de olumlu şeylerle karşılaşacağımızı zannetmiyorum. İdamı çok da insancıl bulmuyorum. Tanrının vereceği cezalara güvenen bir insanım. Tanrıya inanan, bilen seven biriyim.  Bu yüzden insanların vereceği idam cezalarına da karşıyım.  Bu suçları işleyenlere daha farklı cezalar uygulanabilir. Hükümet ya da devlet idam dışında farklı politikalar uygulamalı. Kimyasal hadım yöntemini birçok ülke uyguluyor. Türkiye de deneyebilir ama dediğim gibi caydırıcı hapis cezaları en makbulü. Bence cezaların daha ağırlaştırılması lazım. Hapisteki süre artarsa birçoğu suçundan pişman olur ve yapma cesaretinde bulunamaz. Şu günlerde ailemden gördüğüm kadarıyla aileler çocuklarını korumak için; onları dışarı salmıyorlar. Ben de çok çocuk seven biriyim. Dün çok tatlı bir kız çocuğu gördüm tam sevecekken kendimi geri çektim. Ya ailesi yanlış anlarsa diye. Yani bırakın kız çocuklarını; çocuk sevmeye korkar olduk.”

“VAKALAR ARTAR”

17 yaşındaki Özgür Denli ise şöyle konuştu: “ Haberlerde de izliyoruz bu istismarlar ne kadar da aileleri üzüyor. Tek aile değil bunları gören tüm insanlar çok sinirli. Olaya tepkili. İstismarları yapan, çocuk kaçıranları ellerine bir geçirseler linç ederler.  Ben olsam ben de aynısını yaparım. İdam gelse de artık herkes rahatlasa. Bu tür suçlar azalsa hatta hiç olmasa. İdam gelmezse bu tür vakalar daha da çok artacak. Yarın bizim başımıza gelmeyeceği ne malum. Hükümet idamı getirmek için daha neyi bekliyor bilmiyorum” dedi.

“HUZUR ORTAMI İSTİYORUZ”

Abdullah Er; “Ben idam hakkında şunu söylemek istiyorum. Kesinlikle ve kesinlikle, bu sapıklar için, sadistler için, cinsel istismar suçu işleyen insanlar için idam gelmelidir. Sayın cumhurbaşkanımız idamı onaylayacağını söyledi. Bu hadım olayına kesinlikle karşıyız. Biz halk olarak idamın gelmesini istiyoruz. Çocuklarımızın rahat yaşayabileceği bir ortam istiyoruz. Huzur ortamı istiyoruz. Kimyasal hadım bir çözüm değildir. Çözüm idamdır” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIN AHI KALMAMALI”

Emekli Mehmet Kelleci; “Hadım uygulaması bence daha sağlıklı olur. Cezalarda artarsa bu tür olaylarda azalma olur.Hükümet çocukları koruyan yasalar çıkarmalı.”

“ÇOCUKLAR ÖLMESİN DİYE İDAM GELMELİ”

65 yaşındaki Abdullah Çeken; ” İdamın gelmesi gerekiyor. Çünkü Leyla gibi Eylül gibi çocuklarımızın bir daha ölmemesi için idam gelmesi gerekiyor. Hiç olmazsa bir ders olur. Bir iki kişi idam edilirse bu bir daha olmaz. İdam gereklidir. En iyi çözüm idamdır.”

“İDAM KURTULUŞTUR”

Emekli öğretmen Hüseyin Karakaş da; “Bu tür insanları idam etmeyeceksin. Bu onlar için bir kurtuluştur.  İşkence çektirip yıllarca yaşatacaksın onları.” dedi.

Kaynak: Tigris Haber Gazetesi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme