enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5770
EURO
34,9061
ALTIN
2.438,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Parçalı Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nce, ‘Dünyayı Değiştiren Kadınlar’ adlı eTwinning projesi hazırlandı. Proje Danışmanı Nevim Kaya gözetiminde hazırlanan projede amaç, dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların tanınmasını sağlamak, hangi konularda değişim getirdiğini bilmek ve rol model oluşturmak olduğu belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Uçkuyular mevkiinde bulunan Selahaddini...
23.04.2024
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024

‘İktidara Geldiğimiz Yerlerde Türkiye’ye Örnek Olacağız’

‘İktidara Geldiğimiz Yerlerde Türkiye’ye Örnek Olacağız’
REKLAM ALANI

HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için hazırlanan seçim bildirgesinde kayyımlar tarafından kapatılan kurumların yeniden açılacağı belirtildi. Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “İktidara geldiğimiz yerlerde, hayata geçireceğimiz projelerle Türkiye’ye örnek olacağız” dedi.

HDP, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için hazırlanan seçim bildirgesini açıkladı. Bildirgede kayyım tarafından kapatılan kurumların tekrar hayata geçirileceği ve sokağa çıkma yasakları döneminde yıkılan Suriçi’nin yeniden inşa edileceği belirtildi.

Seçim bildirgesi HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temeli’nin de katıldığı toplantıyla açıklandı. Bir otelde gerçekleşen toplantıya HDP Eş Belediye Başkan Adayları Hülya Alökmen Uyanık ve Selçuk Mızraklı ile ilçe belediye eş başkanları da katıldı.

‘VİDEOLARDA BİZİ GÖSTERECEĞİNE 2014’TE KENDİ SÖYLEDİKLERİNİ GÖSTER’

Seçim bildirgesinin sunumundan önce konuşan Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi mitinglerinde sinevizyondan HDP temsilcilerini izleterek nefret söylemleri kullanmasına değindi. Temelli şunları söyledi: “Bu ülkede yaşayan 20 milyon Kürt’e ‘defolun gidin’ diyor. Terörist diyor. Her türlü suçlamayı yapıyor, sonra da ben ‘böyle bir şey demedim’ diyor. Dediğinin kanıtları videolarda var. Sen videolarda bizi göstereceğine biraz da kendi söylediklerini göster. Neyi mi göster? Örneğin, 2014 yılını göster. 2014 yılında yerel seçimlere giderken, Newroz’u kutlamaya giderken, bu ülke nasıl bir siyasi bir iklim içerisindeydi ki o gün ne diyordu onu göster. Çıkar o bantları!”

“2014’te, 102 belediye kazanmıştık bugün çok daha fazla belediyeyi kazanacağız. Yerellerde iktidara gelerek yerel demokrasiyi güçlendirerek Türkiye’nin önünü açacağız” diyen Temelli, “Bu tekçi anlayışa karşı çoğulcu, demokratik, laik cumhuriyetin nasıl yol kat edebileceğini gösterdik. Bundan gururluyuz ve tabi ki umutluyuz” ifadelerini kullandı.

Temelli, hakça paylaşıma olanak sağlayan yerel yönetim anlayışlarını var edeceklerini belirtti. Hülya Alökmen Uyanık ile Selçuk Mızraklı sinevizyon eşliğinde seçim bildirgesini açıkladı. 28 başlık altında hayata geçirilmek istenen belediyecilikle ilgili sunum yapıldı.

Doğrudan demokrasiyi hayata geçirmenin hedeflendiği bildirgede “Amed’in ihtiyaçlarını Amedli gençler, kadınlar, yaşlılar, çocuklar belirler ve geleceği hep birlikte inşa ederler” ifadelerine yer verildi.

CİNSİYETÇİ UYGULAMALARA İZİN VERİLMEYECEK

Kadın özgürlükçü anlayışın hâkim kılınacağı belirtilen bildirgede, “Kadınlar her kademede eşit temsil edilecek. Cinsiyetçi hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz” denildi. Bildirgede kayyım atamasıyla kapatılan kurumlarla ilgili şunlar belirtildi: “Kayyımın kapattığı Anadilinde Eğitim Veren Kreşler, Kadın Sığınakları, Kadın Danışma Merkezleri, Eğitim Destek Evleri, Öğrenci Yurtları, Kültür Merkezleri, Belediye Şehir Tiyatroları, Kooperatifleri, Üretim Atölyeleri, Yoksullukla Mücadele Dernekleri, Sağlık Merkezleri gibi belediye birimlerini yeniden açacağız ve daha güçlü bir şekilde halkın hizmetine sunacağız. Eş Başkanlık uygulamasına devam edeceğiz. Kadın Daire Başkanlığını yeniden kuracağız. Kayyımların halk ile belediye arasına koyduğu beton blokları, bariyerleri kaldırarak, belediyemizi yeniden halkın hizmetine açacağız.”

YANDAŞ ŞİRKETLERE VERİLEN İHALE VE HİZMET ALIM SÖZLEŞMELERİ İPTAL EDİLECEK

Bildirgede ayrıca kayyım döneminde yandaş şirketlere verilen ihale ve hizmet alım sözleşmelerinin de iptal edileceği belirtildi. Demokratik ve toplumcu bir sanatın geliştirilmesi için gerekli çalışmaların da yapılacağı belirtilen bildirgede, tarımsal arazilerin ve yaşam alanların tahribine neden olan HES ve termik santral gibi projelere karşı mücadelenin süreceği ifade edildi.

Engelli yurttaşlar için erişilebilir bir belediyecilik anlayışının savunulduğu bildirgede, engelli yurttaşların sorunlarına kalıcı çözümler hedeflendiği belirtildi. Kadından, gençlere, çocuklara ve yaşlılara kadar toplumun her kesimine yönelik yapılacak belediyecilik anlayışı da bildirgede yer aldı. Sokağa çıkma yasakları sırasındaki çatışmalarda ve OHAL’le birlikte yıkılan Sur ilçesinin tarihsel ve kültürel miras kenti ilan edilirken, “Sokağa çıkma yasaklarında tahrip edilen Suriçi’ini yeniden inşa etmeyi hedefliyoruz” denildi. Ayrıca, Dicle Nehri’nde yaşanan tahribatı önlemek için çalışmalar yapılacağını da bildirgede yer aldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme