enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4733
EURO
34,9494
ALTIN
2.436,73
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

İş adamına 15 yıl hapis istemi

İş adamına 15 yıl hapis istemi
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da örgüte finans sağladığı iddiasıyla tutuklanan eski DBP’li Kayapınar Belediye Meclis üyesi ve iş adamı Nihat Salmış hakkında 15 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Diyarbakır’da örgüte finans sağladığı iddiasıyla tutuklanan eski DBP’li Kayapınar Belediye Meclis üyesi ve iş adamı Nihat Salmış hakkında “silahlı örgüte üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, sanık Salmış hakkında hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, PKK/KCK’nin kuruluşu ve mali alan yapılanması hakkında detaylı bilgiye yer verildi. PKK/KCK’nin “Yürütme konsey başkanı” olduğu belirtilen “Cuma” kod isimli Cemil Bayık’ın para toplama, harcama ve gerekli örgütleri oluşturma faaliyetleri için sözde “mali alan” yapılanmasından Hüseyin Yılmaz isimli örgüt mensubunu görevlendirdiği bildirilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

“Sözde ‘KCK Türkiye Meclisi’ yapılanmasında, iş yeri ruhsatından ihalelere, belediyeye ait arazilerin bir kısım kişilere satılmasından belediyelerde çalışanlardan aylık aidat toplanmasına kadar birçok konuda ‘vergilendirme’ yapıldığı belirlenmiş, yurt dışı ve yurt içindeki belediye başkanlarından KCK/TM mali alan sorumlusu Yılmaz’ın hesabına ‘aidat’ adıyla para yatırıldığı anlaşılmıştır. Örgüt tarafından sözde önemli görülen günlerde etkinlik yapılmasında ‘KCK/TM mali alandan para ve destek istenildiği tespit edilmiştir. Yapılanma kapsamında belediyelerde birçok kadrolu çalışanının örgüt mensuplarından olması sağlanarak, para vermeye ve örgütsel sokak eylemlerine katılım için baskı uygulanmış. Bazı örgüt mensuplarının çalışmadan maaşa bağlandığı ve sigorta primlerinin ödendiği belirendi.”

GİZLİ TANIK:  PKK ADINA PARA TOPLADI

İddianamede, tutuklu sanık Salmış hakkında gizli tanık “Cesur Yürek”in ifadeleri yer aldı. Gizli tanık Cesur Yürek, ifadesinde, sanığın belediyede çalışan işçilerden PKK/KCK adına”vergilendirme” adı altında para topladığını öne sürdü. Salmış ve iki kişinin bu kapsamda sözde “komisyon” kurduklarını iddia eden Cesur Yürek’in, iddianameye yansıyan ifadeleri şöyle: “(Söz konusu kişiler) Büyükşehir Belediyesinin de aralarında bulunduğu 5 belediyede PKK/KCK adına belediye çalışanlarından sözde ‘vergilendirme’ adı altında para toplanmasını ve örgüte aktarılmasını organize eder, para vermeyen veya eylemlere katılmayan işçilerin örgüt adına cezalandırılmasını sağlar.”

“PKK’YE KİMİN NE KADAR VERGİ VERECEĞİ YETKİSİNE SAHİP”

İddianamenin değerlendirme kısmında sanık Salmış’ın, öldürülen örgüt mensuplarının ailelerine yardım yaptığı, kendisine ait marketten örgüt mensuplarına gıda malzemesi temin ettiğinin belirlendiği bildirildi. “Örgüt mensuplarının bulunduğu yere bol miktarda erzak yardımında bulunmuştur.” ifadesine yer verilen iddianamede,  örgüt üyelerinden ele geçirilen dijital dokümanlarda şüphelinin yetkilisi olduğu şirketin karşısında artı işareti bulunmasından, örgüte karşı sözde sorumluluklarını yerine getirdiğinin tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede, sanığın PKK ile bağlantısına ilişkin şu değerlendirmelerde bulunuldu:

“Şüphelinin PKK/KCK örgütünün hiyerarşik yapısı içinde almış olduğu emir ve talimatlar doğrultusunda terör örgütüne kimin ne kadar vergilendirme yapılacağı hususunda yetki sahibi olduğu anlaşılmıştır. Şüphelinin aktif şekilde para topladığı, örgüt mensuplarına ve yakınlarına maddi ve gıda yardımı sağladığı tespit edilmiştir.”

İddianamede, tutuklu sanığın sahibi olduğu şirketlere nöbetçi Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliğince kayyum atandığı ve Cumhuriyet Başsavcılığınca da uzman bilirkişilerin görevlendirildiği belirtildi.

İSTENİLEN CEZA

İddianamede, eski DBP’li Kayapınar Belediye Meclis üyesi ve iş adamı Nihat Salmış hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (AA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme