enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

İş insanları Videokonferans ile Covid-19’un ekonomiye etkisini değerlendirdi!

İş insanları Videokonferans ile Covid-19’un ekonomiye etkisini değerlendirdi!
REKLAM ALANI

Türkiye’nin dört bir yanından iş insanları video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Türkmen Bakanı Aydın Maruf Selim ile bir araya geldi.

Türkiye Irak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TISİAD)’ın düzenlediği toplantıda Pandemi sürecinin ekonomi ve Türkiye ilişkileri üzerine etkisi ile ilgili konular konuştu. Diyarbakır’dan DİGİKAD Başkanı Gülşen Duran’ın da katıldığı toplantıda IKBY Etnik ve Dini Oluşum İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Selim katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Bakan Selim son 48 saat içerisinde herhangi bir coronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanmadığını ve tedavi gören Covid-19 hasta sayısının 20’ye düştüğünü ifade ederek, Son 24 saatte 733 coronavirüs testi gerçekleştirildiği ve hiçbir sonucun pozitif çıkmadığı söyledi.

Bakan Selim, Virüs sürecinde farklı ülkelerde olan 10 bin 342 Kürdistan Bölgesi vatandaşının Kürdistan Bölgesi’ne getirilip tedbir amaçlı karantinaya alındığını vurgulayarak, bunlardan sadece 1233’ünün karantina sürecinin devam ettiğini ifade etti.

Açıklamada, Kürdistan Bölgesi’nde şimdiye kadar 51 bin 832 Covid-19 testinin gerçekleştirildiği ifade edildi.

KÜRDİSTAN BÖLGESİNDE 391 VAKA TESPİT EDİLDİ

Son verilerle birlikte Kürdistan Bölgesi’nde şimdiye kadar 391 vaka tespit edilirken, bunlardan 366’sı sağlığına kavuştu, 5 kişi ise yaşamını yitirdi. 20 kişinin ise tedavisi devam ediyor. Alınan kararla birlikte 11 Mayıs itibari ile öğretim kurumları hariç olmak üzere tüm kurumlar çalışmaya başlayacak.İftar saatiyle beraber kişilerin toplu olarak bir arada olmasını engellemek için Ramazan ayı boyunca akşam 19:00-24:00 arası sokağa çıkma yasağı devam edecek.


IKBY Etnik ve Dini Oluşum İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Selim

BAKAN SELİM: ”ANAVATANIMIZ TÜRKİYE’DEKİ SALGININ BİTMESİ İÇİN DUA EDİYORUZ”

Bakan Selim, bundan sonraki süreçte teknolojiye daha çok önem verilip dezavantajlı durumların korona salgınından sonra avantaja dönüştürülmesini tavsiye etti. Bakan Selim, “Öncellikle ana vatanımız olan Türkiye’deki salgının bir an evvel bitmesi için dua ediyor ve temenni ediyoruz. Siz değerli iş insanları ile bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

“TÜRKMENLER IRAK MERKEZİ HÜKÜMETİNDE DIŞLANDI”

Irak’ta yeni bir hükümetin kurulduğunu aktaran Selim, “Maalesef kurulan hükümette Türkmenlere yer verilmeyerek dışlandılar. Oysa Türkmenler Irak’ta belli bir ana unsurdur. Türkmenler Irak Anayasası’na göre de 3. ana unsurdur. Ne yazık ki Osmanlı İmparatorluğu’ndan sonraki yüz yılda Irak’ta her zaman Türkmenlere karşı bir tehdit oluşturup, o yönde politika yürüttüler. En canlı örneğini de iki gün evvel kurulan hükümette gördük. Biz Türkmenler, haklarımızı her zaman diyalog ve barış yoluyla talep ettik, hiçbir zaman şiddetten ve terörden yana olmadık. Ama ne yazık ki bir bakanlığı Türkmenlere çok görüp dışladılar” diye konuştu.

“TÜRK İHRACATÇISINA KESİLEN YÜKSEK VERGİLERİN KARARINI BAĞDAT HÜKÜMETİ VERİYOR”

Türk ihracatçıların en çok şikayet ettiği konular arasında olan vergiler sorusunu cevaplayan Bakan Maruf Selim, “Bizlerde bunun farkındayız ve görüyoruz ama ne yazık ki gümrük vergileri ile araçlara kesilen sigortaların kararını Bağdat merkezi hükümeti veriyor. Ama bu konu da görüşmelerimiz ve çalışmalarımız var. Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs nedeniyle anavatanımız Türkiye’ye dönen işçilerden çok daha fazlası burada hala işlerinin başındalar. Dönen işçi kardeşlerimizde bayram sonrası kontrollü olarak işlerine dönüş yapacaklardır” şeklinde konuştu.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme