enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5327
EURO
34,9418
ALTIN
2.435,60
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı kongreye gitti

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı kongreye gitti
REKLAM ALANI

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığının 1. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede yeniden İl Başkanı seçilen Vejdin Ensarioğlu, 2018 yılında zirve yapan ekonomik krizin Pandemi tedbirleri nedeniyle had safhaya ulaştığını ifade ederek, İktidarın beceriksizliği nedeniyle ekonomik krizin en büyük etkilerini bölge ve en çokta Diyarbakır’ın çektiğini söyledi.

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda 1. Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Bir tesiste düzenlenen kongrede mevcut İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu tek liste halinde seçime gidildi. Kongrede,kovid-19 nedeniyle maske ve sosyal mesafe dahil tüm tedbirlerin alındığı gözlendi.  

“DÜNYA VİRÜS İLETİ İLE MÜCADEL EDİYOR”

Tek liste halinde gidilen kongrede konuşan Ensarioğlu, Dünyanın bir virüs illeti ile mücadele ettiğini belirterek, Dolayısıyla ülkemizde de bulunan sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlar elinden geldiğince bu mücadeleye destek vermektedirler. Hepimiz bu virüs ve pandemi nedeniyle bütün alışkanlıklarımızı, kurallarımızı bir kenara bıraktık veya değişmek zorunda kaldık. Sosyal mesafe kuralları adı altında yeni bir yaşam tarzına uyum sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca ilimiz vaka artış sayısı bakımından ülkemizde ilk beşte görülmektedir. Halkımızdan temennim; bilim adamlarımızın, yetkililerimizin ve sayın valimizin önerdikleri pandemi tedbirlerini ciddiye almaları ve kurallara uymasıdır. Salgından dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavisi devam eden hastalarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

“PARTİMİZİN KURULMASINI ENGELLEMEK İÇİN OYUNLAR OYNANDI”

Partilerinin kuruluş aşamalarında bazı kesimler tarafından partilerinin kurulmasını engellemek için türlü türlü oyunlar oynandığına değinen Ensarioğlu, “Bütün çabalara rağmen partimizin kuruluşuna ve yükselişine mani olamadılar. Bunda başarılı olamayınca partimizi seçimde saf dışı bırakmak için baskın seçim kararı aldılar. Ancak bunu öngören sayın genel başkanımızın aldığı tedbirler ve CHP’nin de desteğiyle seçime girmemizi engelleyemediler.  Seçim sırasında önümüzü kesmek için, siyasette kendilerini duayen olarak kabul edenler,  secimi kazanabilmek için Sayın genel başkanımıza ve partimize türlü iftiralarda bulundular. Burada yerel siyaset yapan birbirinden değerli arkadaşlarımızı tenzih ediyorum. Bizim aramızda bu tür sorunlar hiç gündem olmadı” ifadelerini kullandı.

“PARTİMİZİN ÖNÜNÜ FETÖ VE PKK İLE KESMEYE ÇALIŞTILAR”

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Ensarioğlu, Batıda FETÖ ve PKK ile ilişkilendiren zihniyet, doğuda da partilerini ırkçılık yapmakla itam ederek önlerini kesmek istediklerine işaret ederek, “Tuttu mu tabii ki tutmadı. Tutmadı ama yaşanan olağanüstü süreç halkımıza bir korku saldı ve bu korkunun bir kısmı sandığa yansıdı. En azından kendi bölgemizde biz bunu yaşadık.  Medya seçim süreci boyunca bu oyunlara çanak tutarak sadece partimiz aleyhine olan söylemlere yer vermiştir. Bize atılan bu iftiraları bertaraf etmeye çalıştık, yapılan engellemelere ve baskılara rağmen her kesime ulaşmaya çalıştık. Her türlü engellemelere karşın, yeni kurulmuş bir partinin 8 ay gibi kısa bir süre içerisinde seçimlere katılıp yüz de on gibi bir oy alarak 43 milletvekilini meclise göndermesi büyük bir başarıdır” dedi.

Böylesi bir dönemde seçime girilirken Genel Başkanları Akşener’in teveccühleri ile kendisine Diyarbakır İl başkanlığı görevi verildiğini hatırlatan Ensarioğlu, şöyle dedi:

“Bir taraftan seçim hazırlıkları yaparken öte taraftan teşkilatlarımızı kurmamız gerekiyordu. Kurucu il başkanımız sayın Ahmet Yiğit ve değerli arkadaşlarımızla beraber hiç vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başladık. Öncellikle hızlı bir şekilde,  parti binamızın tadilatını yaparak hizmete hazır hale getirdik.  Bize ve davamıza inanan cesur yürekli arkadaşlarımız hiç bir baskıya aldırış etmeden iradeleri ortaya koyarak yanımızda yer aldılar.

“8 AYDA DİYARBAKIR’DA 3. PARTİ OLDUK”

Alınan baskın seçim kararı sebebi ile teşkilatımızı tam oluşturamadan 2018 seçim çalışmalarına başladık. Ayrıca ilimizde ve bölgemizde güçlü olan iki büyük parti arasında seçime girdik. Sürpriz bir kararla Diyarbakır’da adayımız olarak bize heyecan katan, eski bakanımız ve partimizin siyasi işler başkanı Sayın Salim Ensarioğlu başta olmak üzere diğer milletvekili adaylarımızla birlikte sahur vakitlerine kadar çalışarak 25 bin civarında oy alarak Diyarbakır’da 3. Parti olduk. 600 oyla Milletvekiliğini kaybettik. Aslında kaybetmedik sandıkta kazanmıştık, ancak seçime girmemizi engellemeye çalışan güçler seçim Kurulu’nda oylarımızı çalarak kazanmamızı engellediler.  Biz bunu tutanaklarla tespit ettik, itiraz ettik ama ne yazık ki bazı engelleri aşamadık.  Anladık ki haklı olmak yetmiyor, öyle bir olağanüstü dönemden geçiyoruz ki, haklının değil güçlünün egemen olduğu bir düzendeyiz.

“17 İLÇEDEN 14’ÜNDE TEŞKİLATLANDIK”

Seçimden sonra hemen teşkilatlanma çalışmalarımıza hız verdik.  Allah’a çok şükür 17 ilçemizden 14’ünde teşkilatlanmamızı tamamladık. Üye sayımız beş binlere dayandı. Beş bin cesur yürek bizimle beraber. Hepsini buradan kucaklıyorum. İnşallah bundan sonraki ilk genel seçimde iktidara yürüyeceğimize inancımız tamdır”

“PARTİMİZ REFAHI VE SOSYAL ADALETİ TOPLUMA YAYMAK İÇİN YOLA ÇIKMIŞTIR”

Başkan Ensarioğlu, İyi partinin, refahı ve sosyal adaleti, toplumun geneline yaymak için yola çıktığına değinerek, “Halkımıza ve bölgemize her alanda en üst düzeyde hizmetler sunabilmek, sorunlarımıza kalıcı ve köklü çözümler üretebilmek amacıyla kurulmuş olan partimiz, her geçen gün güçlenmekte ve milletimizin umudu olma noktasında emin adımlarla ilerlemektedir.  Sayın genel başkanımız Meral Akşener’in de sık sık belirttiği gibi, milletimiz zor zamanları, her daim demokratik siyaset ile aşmıştır. Bugün, ülkemiz kritik bir süreçten geçmekte ve büyük sorunlar yaşamaktadır.  Ancak şu da bir gerçektir ki, Türkiye’nin büyük sorunları aşacak gücü ve kapasitesi vardır. Unutmamak gerekir ki, misyonu olmayanın, vizyonu da olmaz. Sağduyu, kararlılık, sabır ve cesaretle sorunlarımızın üzerine giderek, ortak akıl ile aşacağız inşallah.  Hukukun üstünlüğünü ön planda tutan, istikrarlı ve öngörülebilir bir ekonomiye sahip,  Milleti ile barışık bir Türkiye için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.

“İKTİDARIMIZDA ADALET OLACAK”

Bizim iktidarımız da adalet olacak, güçlünün değil haklının hukuku korunacak, her şey şeffaf olacak. Medya tarafsız olacak. Bizim iktidarımız da kimseye iftira atılmasına ve hakaret edilmesine müsaade edilmeyecek. İşçi, memur ve emeklilerimiz rahat nefes alacak. Çiftçimiz ve esnafımız kazanacak.  Çiftçimiz demişken, aramızda çiftçi kardeşlerimiz var”

”İKTİDAR ÇİFTÇİLERİMİZİN SORUNLARINA DUYARSIZ KALMIŞTIR”

Bölgenin en büyük temel geçim kaynağının çiftçilik olduğuna vurgu yapan Ensarioğlu, “Çiftçi kardeşlerimizin sorunlarına değinmeden geçebilmemiz mümkün değil. Çiftçilerimizin en temel sorunu yüksek maliyetlerden dolayı zarar etmeleridir. Hatta bazen ektiklerini tarlada bırakmak zorunda kalıyorlar.  İktidar, çiftçilerimize karşı o kadar duyarsız kalmış ki çiftçilerimiz sesini duyurabilmek için yol kapatma eylemine başladılar.  Girdiler 5-6 kat artmışken, kazançları hızla erimektedir. Bir kg buğday ile dört litre mazot alınırken bugün dört kg buğday ile bir litre mazot alınmaktadır. Elektrik ve gübre fiyatları ha keza öyle. Bu da yetmiyor, iktidarın sık sık övündüğü gübre ve mazot desteklemeleri de, tarım Bakanlığı’nın eliyle çiftçilerimizin eline geçmeden özel teşebbüs olan elektrik kuruluşları tarafından bankadan borçlarına karşılık haczedilmektedir. Bunun yasal dayanağı var mıdır?  Ne verdiniz ki ne alıyorsunuz.

“EKONOMİK KRİZ PANDEMİ TEDBİRLERİ NEDENİYLE HAD SAFHAYA ULAŞMIŞTIR”

2018 yılında zirve yapan ekonomik krizin Pandemi tedbirleri nedeniyle had safhaya ulaştığına işaret eden Ensarioğlu, “İktidar en az 4 milyon aileye 1000 lira destek yardımı yaptığını söyleyerek aslında ekonomik krizde gelinen noktayı kendisi itiraf etmiştir. Yani şu anda ülkemizde 4 milyon aile yardıma muhtaç hale getirilmiştir. Bu 4 milyon aile kimler biliyor musunuz? İşten çıkarılan vatandaşlarımızdan bahsetmiyorum. Onlara Pandemi tedbirleri kapsamında hükümet ayrıca bir ödeme yaptı ve yapıyor.  Zaten onlar yardım değil haklarını aldılar.  Bu bahsedilen 4 milyon aile ile fertlerinin hiçbir geliri ve sosyal güvencesi olmayan ailelerdir. 

“EKONOMİK KRİZİN EN BÜYÜK ETKİLERİNİ DİYARBAKIR ÇEKMEKTEDİR”

Bu beceriksizlik nedeniyle ekonomik krizin en büyük etkilerini bizim bölgemiz ve en çokta Diyarbakır çekmektedir. Bölgemizde genç işsiz oranı yüzde 35-40’larda, neredeyse Türkiye ortalamasının iki katı.  Devlet olarak buna çare bulunmazsa yarın çok geç olabilir. Bu gençlerimizi elimizde tutmak istiyorsak bir an önce istihdam alanları oluşturmamız gerekmektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle,  ilçe ve il kongrelerimizi her geçen gün artan katılımlar ve coşkuyla gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Genel kongremizi de tamamladıktan sonra, inşallah,  iyi parti iktidarında, ülkemizi kalkındıracak projelerle geleceği halkımızla beraber inşa edeceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme