enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5101
EURO
34,7821
ALTIN
2.423,12
BIST
9.709,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nce, ‘Dünyayı Değiştiren Kadınlar’ adlı eTwinning projesi hazırlandı. Proje Danışmanı Nevim Kaya gözetiminde hazırlanan projede amaç, dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların tanınmasını sağlamak, hangi konularda değişim getirdiğini bilmek ve rol model oluşturmak olduğu belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Uçkuyular mevkiinde bulunan Selahaddini...
23.04.2024
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024

İYİ Parti’li Ensarioğlu: “Diyarbakır siyasetinde farkındalık yaratmak istiyoruz”

İYİ Parti’li Ensarioğlu: “Diyarbakır siyasetinde farkındalık yaratmak istiyoruz”
REKLAM ALANI

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, Diyarbakır’ın siyasetinde farkındalık yaratmak istediklerinin altını çizerek, İYİ Parti olarak seçime hazır olduklarını söyledi. Kürt sorunu olmadığını, yöresel sorunların varlığından söz eden Ensarioğlu, Seçim vaatlerinin arasında öncelikli olarak yolsuzluk ve adaletsizlik giderilmesi olduğunu belirtti.

Diyarbakır Gazetenin sorularını yanıtlayan İYİ Parti İl Başkanı Ensarioğlu, şunları söyledi:

“DİYARBAKIR SİYASETİNDE BİR FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUM”

Siyaset anlamını tamamen değiştirmek istiyorum. Diyarbakır’da farkındalık yaratmak istiyorum. Bu beş yıl süre içinde gördüm ki özellikle gençlerimizin siyasete olan tamamen yok olmuş. Siyasetçilerimizde maalesef partiler ön planda oluyor. Kendi kişiliklerini göstermiyorlar. Bu algıyı yok etmek istiyorum. Bunun için buradayım, partim benim arkamda dimdik duruyor. Tüm gücüyle destekliyor. Vatandaşa; “Siz ne istiyorsunuz” alanı yaratıyorum. Bu algıyı yıkmak çok zordu. Vatandaşın siyasetçiye olan güvenini tamamen yitirdiği için söyleyeceğiniz ortaya koyacağınız her şey muallakta kalacak. Bizde bu mevcut düzeni siyasetçilerin bozduğunu söylüyoruz. Bütün dikkati başta kendime çekiyorum. Öz eleştiri yapıyorum. O vatandaş da daha rahat konuşuyor. Kendini ifade edebiliyor. Aramızda etkileşim oluşuyor. Siyaset dışında vatandaşla samimiyet yakaladığımız için algıları yıkıyoruz. Genel Başkanımız Meral Akşener’de bu noktada bizi destekliyor.

“İYİ PARTİ OLARAK SEÇİME HAZIRIZ”

İYİ Parti olarak seçime hazırız. Bir stajyer öğrenci olarak bu pandemi süreci boyunca birçok konuda aranan kadro olduk. Çünkü pandemi döneminde bile insanların dertlerine çare olmak için hep gezdik. Stajyer birer öğrenci gibi konuya vakıf olduk, öğrendik. En önemlisi de bir öğrenci gibi yaşayarak öğrendik. Şuanda iktidara en yakın talip olan parti İYİ Parti. Biz vatandaşa büyük bir umut olduk. Demokrasiye yeni kapı açtık.

“DİYARBAKIR’IN 3 ÖNEMLİ SORUNU VAR”

Diyarbakır’ın en önemli sorunları arasında uyuşturucu, eğitim ve işsizlik geliyor. Bu 3 problemle ilgili projelerimiz var. Ama iktidara gelmeden önce bunları çözecek şansımız yok. Uyuşturucu olayının en büyük etkenlerinden biri de yine işsizlik. Gençlerimiz bir arayış içinde umutsuz bir psikoloji de bunun neticesinde de kendince çareyi uyuşturucu da buluyor.

“MİLLİ VE YERLİ POLİTİKAMIZ VARDIR”

Partimizin milli ve yerli bir politikamız vardır. Devlet beni büyütmez ama ben devleti büyütürüm. Devlet bana sahip çıkar ben devleti yüceltirim. Devlet milletin hizmetkârıdır diyorum. Dış Politika şahıslar üzerinden yürütüldüğü için çok korkunç bir zafiyete uğratılmıştır.

“YOLSUZLUKLARI VE ADALETSİZLİKLERİ GİDERECEĞİZ”

Seçim vaatlerimiz arasında öncelikli olarak yolsuzluk ve adaletsizlik giderilecek. Eşitlik getirilecek. Bunların tekrar düzeltecek olan İYİ Partinin samimi duruşu varlığıdır. Yanlış algıları tamamen yıkacak partimiz ve yeni çözümler üretecektir.

“YERLİ TARIM VE HAYVANCILIĞI GELİŞTİRECEĞİZ”

Partimizin projeleri; Yerli tarım, hayvancılık, sağlık, eğitim ve esnafımızla ilgili çözüm önerilerimiz var. Ama iktidara geldiğimiz zaman hepsini gerçekleştireceğiz. Gençlerimizin projelerini destekleyeceğiz. Önlerindeki engelleri kaldıracağız. Ülkenin tekrar kalkınması için İYİ Parti var.

“6’LI MASADA BULUNMAMIZIN NEDENİ PARLAMENTER SİSTEM”

6’lı masa, işbirliği yapmak için bir araya gelmiş farklı görüşlere sahip, farklı çalışmaları olan partilerin bir araya gelmesi ve ortak kararlar almasıdır. 6’lı masada bulunmamızın birinci nedeni parlamenter sistemdir. İkinci nedeni de mevcut iktidarın yaptığı yanlışları biz gelip çözeriz ve bize inanın destek verin noktasıdır.

“KÜRT SORUNU YOKTUR, YÖRESEL SORUNLARIMIZ VARDIR”

Kürt sorunu yoktur, yöresel sorunlarımız vardır. Bölgede sorunlar var. Halkın arasında sorunlar vardır. Sadece seçim zamanlarında bu sorun Kürt sorunu olarak meydana geliyor. Yıllardır da siyasi malzeme olarak HDP ve AK Parti tarafından dile getirilerek, vatandaşlarımız kışkırtılıyor.

“MUHALEFETİN DE DENENMEYE İHTİYACI VAR”

Ne olursa olsun, ülkelerine inansınlar, gençlerimizin ülke dışında başka bir yere gitme hayaline kapılmamaları gerektiğini söylüyorum. Bizim onlara ihtiyacımız var. Geleceğimizi el birliğiyle değiştireceğiz. Ülkemizin kaynaklarının çalınmasına izin vermeyelim. Heba etmeyelim. Oylarımızı herkes oyunu kullansın. Muhalefette kimi tercih ediyorlarsa etsinler ama muhalefetin de denenmeye ihtiyacı var. Güven ortamının tekrar yenilenmesi gerekiyor. Ülkemizin ekonomisinin düzelmesi açısından güvenebilecek bir hükümetin gelmesi gerekiyor. Bunun için seçimde oy kullansınlar. Millet ittifakına güvensinler ve bu başarı millet ittifakından çıkacaktır. Hükümet gittiği zaman nelerin değişeceğine hepimiz şahit olacağız.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme