enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Toplantısı Diyarbakır’da yapıldı

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Toplantısı Diyarbakır’da yapıldı
REKLAM ALANI

Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından yürütülen, yerel yönetimlerde etik farkındalık projesi kapsamında düzenlenen çalıştay,  Gaziantep, Trabzon ve Erzurum’un ardından Diyarbakır yapıldı.

Yerel yönetimlerde etik değerlerle hizmet verilmesini destekleyecek ve reform etkisi oluşturacak, etik kuralları oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Kamu Görevlileri Etik Kurulu’ 4’üncü toplantısı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ile Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla Diyarbakır’da yapıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından yürütülen, yerel yönetimlerde etik farkındalık projesi kapsamında düzenlenen çalıştayların 4’üncü ayağı, Gaziantep, Trabzon ve Erzurum’un ardından Diyarbakır yapıldı. Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun, İl özel idare ve belediyeler tarafından sunulan hizmet alanlarında etik davranış kodlarının oluşturulması için ülke çapında gerçekleştirdiği çalıştayda etik davranış kurallarının yanı sıra hizmet alanında şeffaflık, dürüstlük, hesap verebilirlik ve hizmet kalitelerinin ön plana çıkması oldu.

Kayapınar ilçesinde bulunan bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ile Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

‘ETİK, DEVLET VE VATANDAŞ ARASINDA VAZGEÇİLMEZ BİR KAVRAM’

Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun toplantılarını Diyarbakır’da düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, Kurul Başkanı Köksal Toptan ve kurul üyelerine teşekkür etti.

Güzeloğlu şöyle konuştu, “Böylesi bir toplantı ile buluşması hem toplantıya katılanlar için umuyorum yararlı kazanımlar getirecek hem de Diyarbakır’ı tanımakta Diyarbakır’ın zenginliklerini güzelliklerini bir kez daha yerinde görmek de önemli bir fırsat oluşturacaktır. Etik bağlamında yapılan buluşmanın aslında her noktada gerektiğine inanıyorum. Etiğin bir davranış tanımı olarak uygulama esnasında hayatın her boyutunda herkes için şüphesiz hayatı düzenleyen bir çerçeve davranışları tanımlayan bir uygulama rehberi olmasına da yürekten inanıyorum. Özellikle bir kamu görevi ifa ve icra ediliyorsa bir kamu sorumluluğu taşınıyorsa şüphesiz bu sizin çok daha ötede bir sorumluluğunuzu ve davranışlarınızı çok daha hassas tanımlamanızı gerektiriyor. Çünkü çok önemli bir kavramı konuşuyoruz etik ile birlikte yerel yönetimlerde güven, devletin vatandaşı ile olan ilişkisinde vatandaşın devlete olan bakışında vazgeçilmez bir kavram. Güven ilişkisi şüphesiz bu güvenin tesis ve temin edilmesinde etiğin bir anlamda hayata geçmesi adalet, tarafsızlık, dürüstlük, şeffaflık gibi olmazsa olmaz kavramların uygulama boyutunda hayata geçirilmesidir” dedi.

‘ETİK KURULUNUN BU ÇALIŞMASI DEĞERLERİ GÜÇLENDİREN VE REHBERLİK EDEN BİR BULUŞMA’

Güzeloğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Hakkı temsil eden Hakk’a hizmet eden insana ait bu değerleri yücelterek ancak medeniyet geçmişinden geleceğine bir beklenti ifade eden bir yaklaşım. Biraz önce ifade ettiğimiz ve belki bugün eğitim içerisinde bütün kavramları olmazsa olmaz kılıyor. İnanıyorum ki bu buluşma ve Kamu Görevlileri Etik Kurulunun bu çalışması bu değerleri güçlendiren, katıldığınız her bir kurulda bunların hayata geçirilmesinde sizlere güç veren ve yeni anlaşmalar çerçevesinde belki de rehberlik eden buluşma olacaktır. Her birimiz için ve hepimiz için bu değerleri vazgeçilmez olduğunu bir kez daha altını çizerken bu buluşmanın gerçekleşmesine katkıları olan ve etik anlamında Türkiye’de gerçekten çok önemli bir birikim üreten değerli başkanımıza ve tüm kurul üyelerimize çabaları için içtenlikle teşekkür ediyorum.”

‘DİYARBAKIR’I MUCİZELER YARATAN BİR ŞEHİR OLARAK GÖRDÜM’

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan ise açılış konuşmasında “Diyarbakır’da olmak insanı heyecanlandırıyor. Diyarbakır’ın insana heyecan veren o kadar çeşitleri var ki deyim yerindeyse nereye bakarsanız bakın onu İçinizde hissediyorsunuz. İster sokakta gezerken ister bir vatandaşa dokunurken ister tarihe doğru şöyle bir geriye giderken ister sanatçıları sayarken ister edebiyatçılardan bahsederken her alanda hayatın her alanında onu içinizde hissedersiniz. Diyarbakır’a yaklaşık 10 yıldır gelmedim ama 10 yıl evvelki Diyarbakır’la şimdiki Diyarbakır’ı şu kısa zaman içerisinde doğrusunu isterseniz mucizeler yaratan bir şehir olarak gördüm. Bu nedenle başta Sayın valimiz olmak üzere bütün yetkililere bütün arkadaşlarımıza kamunun özel sektörün bütün mensuplarına gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

‘DİYARBAKIR’IN HEPİMİZE ÖĞRETECEĞİ ÇOK ŞEY VAR’

Diyarbakır’ın Süleyman Nazif’in, Cahit Sıtkı Tarancı’nın, Ziya Gökalp’ın memleketi olduğunu vurgulayan Toptan,  “Böyle bir şehirde yerel yönetimlerde etik konulu bir çalıştayı yapmanın anlamı var mı? Bana sorarsanız aslında yok. Buranın hepimize öğreteceği çok şey var. Biz aslında bir şeyler anlatmaya değil bir şeyler dinlemeye geldik. Projede çalışan değerli uzman arkadaşlarımız bugün ve yarın yapacağı çalışmalarda Diyarbakır mucizesi dediğimiz işi anlamaya, oradan yeni kodlar çıkarmaya, yerel yönetimlerin daha verimli, daha şeffaf, daha adil davranacağı alanları tespit etmeye eksikleri bulmaya yanlışları düzeltmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var mı? Sadece ülke olarak Türkiye’nin değil dünyanın buna ihtiyacı var” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme