enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5860
EURO
34,7910
ALTIN
2.412,82
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Çok Bulutlu
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelindeki okullarda büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin gösterileri, bu özel günü renklendirdi. DİYARBAKIR GAZETE- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm okullarda coşku ve gurur içinde kutlandı. Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler bu özel günü...
23.04.2024
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, bu hafta Diyarbakır dahil 6 ilde sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkmasının beklendiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca mevsim normallerinin...
22.04.2024
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, 20 Mart tarihinde, kadrolu bir çoban alımı yapılacağı duyurusu üzerine yapılan başvurular, 16 Nisan tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. DİYARBAKIR GAZETE– Buna göre, 4 asıl ve 4 yedek adayın belirlendiği çoban kadrosu için başvurularla ilgili evrakları, bugün saat 17.00’a kadar üniversite yönetimine teslim etmesi gerekiyor....
22.04.2024
31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Diyarbakır’daki 8 mahallede, rakiplerini geride bırakan kadınlar, vatandaşa hizmet için işe koyuldu. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’ın merkez Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçesine bağlı 8 mahallede rakiplerini geride bırakan kadınlar, muhtar seçilmeyi başardı. Merkez Bağlar ilçesi Şeyhşamil Mahallesi’nde Çiçek Gözen, Körhat Mahallesi’nde Dilek Dere, Muradiye...
22.04.2024

Karakaş: ‘Eğil için tarihi bir yolculuğa çıkıyoruz’

Karakaş: ‘Eğil için tarihi bir yolculuğa çıkıyoruz’
REKLAM ALANI

Halk Buluşması’nda Eğilli vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Eğil Belediye Başkan Adayı Mehmet Karakaş, Eğil için tarihi bir gün ve hep birlikte tarihi bir yolculuğa çıktıklarını ifade ederek, “Tevazu Samimiyet Gayret ile ‘Önce millet önce memleket’ diyoruz” dedi.

31 Mart’ta yapılacak Yerel seçimler nedeniyle AK Parti’den Eğil Belediye Başkan adayı gösterilen eski İlçe Başkanı Mehmet Karakaş, Eğil’de Halk ile buluştu. Kalabalık bir konvoy eşliğinde Eğil ilçesine giden Karakaş, burada bir grup partili tarafından çiçeklerle karşılandı.

HALK BULUŞMASINDA HEMŞERİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Eğil Belediye Başkan aday adayı Mustafa Fidan’ın da hazır bulunduğu karşılamanın ardından ‘halk buluşması’ etkinliğine katılan Belediye Başkan Adayı Mehmet Karakaş, vatandaşlarla bir araya geldi.

‘BUGÜN EĞİL İÇİN TARİHİ BİR GÜN!’

Buluşmada toplanan kalabalığa hitap eden Karakaş, Bugün Eğil için tarihi bir gün olduğuna işaret ederek, “Bugün hep birlikte tarihi bir yolculuğa çıkıyoruz bu yolculuğun sonunda Rabbim bizleri muzaffer eylesin. Şahsımı bu kutlu göreve layık gören partimin tüm neferlerine, partimin yöneticilerine en önemlisi dünya lideri Genel başkanım ve Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayip Erdoğan’a en kalbi duygularımla selamlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“EĞİL FARKLI BİR BAHARA HAZIRLANIYOR”

Eğil’in çok farklı bir bahara hazırlandığına değinen Karakaş, “Eğil 31 Mart akşamı yeni bir ilkbaharın coşkusunu yaşıyor sizler buna şahitsiniz. Diyarbakır’ın en kadim en şirin en güzel ilçesi Eğil layık olduğu yönetim kadrolarının heyecanı yüreğinde taşıyor. Bizim için her gün yeni bir gündür, Bizim için her başlangıç yeni bir başlangıçtır.  Yunus Emre’nin söylediği gibi biz her dem yeniden doğan gönül neferleri gönül fatihleriyiz. Biz asırlardır devam eden bir yürüyüşün mirasını devir aldık

“SON NEFESİMİZE KADAR İLÇEMİZE HİZMET EDECEĞİZ”

İnşallah asırlarca devam edecek bu kutlu yürüyüşün sahipleri olarak hiç bitmeyen hiç tükenmeyen asla ara vermeyen bu hizmet yarışında son nefesimize kadar milletimize ilçemize hizmet edeceğiz. Çünkü Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. İlçeme hizmetkar olmaktan da gurur duyuyorum. Ak parti geleneğinde ben yok biz varız. Bu nedenle Ak partimizin çatısı altına tüm eğil halkını davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“EĞİL HAKİKATİ OLAN BİR İLÇEDİR”

AK Parti Eğil Belediye Başkan adayı Mehmet Karakaş, Eğil’in sadece bir ilçe olmadığını, Eğil’in hakikati, felsefesi, tarzı ve kimliği olan bir ilçe olduğunu belirterek, “Eğil  geçmişi, tarihi, hazineleri olan insanlığa istikamet gösteren nebileri ağırlayan bir medeniyettir.  Hiç kuşkunuz olmasın Eğil gönüllerin başkenti, Diyarbakır’ın incisi Dicle’nin annesidir.

“HİZMET İÇİN EĞİL’İ ANLAMAK GEREK”

Eğil’e hizmet etmek için Eğil’ i anlamak gerek, Nebiyi, elçiyi ağırlamayı anlamayanlar Eğil’e hizmet edemezler. Bir gönül yapmanın gönle girmenin gönüller Fatih’i olmanın ne anlama geldiğini bilmeyenler Eğil’e hizmetkâr olamazlar. Eğil’in minarelerini minarelerden okunan ezanlarını, türbelerini, makamlarını, camilerini Türkülerinin anlattığı asırlık öykülerini dinlemeyenler Eğil’i bilemezler.  Eğil’in sokaklarının köylerinin konuştuğu dili anlamayanlar Eğil’e hizmetkâr olma şerefine nail olamazlar. Bu ilçemizin bölgenin inanç kültür ve turizm merkezi olma gerekliliğini göremeyenler bu şehre hizmet edemezler” diye konuştu.

“EĞİL İÇİN YENİ BİR SAYFA AÇMANIN ZAMANI GELDİ”

Eğil için yeni bir sayfa açmanın zamanının geldiğini herkes gibi bildiğini vurgulayan Karakaş, “Bu kadim ilçede 2 yıl önce yerel yönetimler sağduyudan milletten milletin ihtiyaçlarından ve taleplerinden uzak bir yönetim anlayışıyla yönetilmiştir. Sizler buna şahitsiniz. Yerel imkânları ve kamu kaynakları halkımızın ihtiyaçlarına göre kullanılmadı. Nerelere kullanıldığını eğilin kadim insanları çok iyi biliyor. Eğil ancak ak parti belediyeciliği tarafından yönetilirse mutlu huzurlu bir ilçe haline dönüşür. Son iki yıldır yapılan hizmetlere sizler şahitsiniz. İlçe belediye başkan vekilimiz sayın Kürşad Atak bey ile birlikte Yerel imkanları ve kamu kaynaklarını halkımızın ihtiyaçlarına göre kullandık. Kullanmaya da devam ediyoruz. Kendisine eğil halkı adına yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“EĞİL’İN CAZİBE MERKEZİ OLMASI İÇİN ADAYIM”

Karakaş, neden aday olduğunu da şöyle dile getirdi:

“Eğilin bölgenin cazibe merkezi olması, iş alanları yaratmak, işsizliği bitirmek yatırım sağlamak, Gençlerimizin daha iyi eğitim alması, Eğil’i yeni temiz yaşanılabilir bir şehir yapmak, sizlerin takdirleri sayesinde sizlere hizmetkar olamaya adayım. Ben Yerel yönetimlerde rüştünü en iyi şekilde ispat etmiş bir geleneğin belediye başkan adayıyım. Tevazu Samimiyet Gayret ile ÖNCE MİLLET ÖNCE MEMLEKET diyoruz. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki; Halka hizmet hakka hizmettir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarı ile yola çıkan bir davanın neferleriyiz biz . Rabbim bizleri bu kutlu yolda mahcup etmesin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Halk buluşmamızda bizleri yalnız bırakmayan tüm Eğilli hemşerilerime katılımlarından dolayı çok teşekkür ederim.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme