enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4873
EURO
34,8520
ALTIN
2.481,07
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Perşembe Açık
28°C
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, ilk toplantısını Eş Başkan Serra Bucak başkanlığında gerçekleştirdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin ilk toplantısında konuşan Eş Başkan Serra Bucak, katılımcı, çoğulcu, çok kültürlü bir anlayışla çalışmak istediklerini belirterek, “Bizler, birlikte başarmak istiyoruz, bu başarıya önümüzdeki beş yıl birlikte imza atmak istiyoruz ve Diyarbakır halkına...
18.04.2024
Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Gurupta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor, geçen hafta deplasmanda 1-0 yendiği Kastamonu zaferinTürkiye 2’nci Ligi Kırmızı Gurupta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor, geçen hafta deplasmanda 1-0 yendiği Kastamonu zaferinin hikayesini anlatan bir video klip yayınlandı.in hikayesini anlatan bir video klip yayınlandı. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı,...
18.04.2024
Diyarbakır’da jandarma ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 67 kilo esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı. DİYARBAKIR GAZETE– İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince,  Lice ilçesi Birlik Mahallesi’nde operasyon düzenlendi. Operasyonda, çeşitli suçlardan hakkında arama kaydı da bulunan G.M. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramada da 67 kilo toz esrar...
18.04.2024
TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akyıl, 9 günlük Ramazan bayramı tatilinde Diyarbakır’da yaşanan yoğunluğu değerlendirdi. Hareketliliğin Diyarbakır’daki esnafa ve turizmcilere ciddi anlamda yansıdığının altını çizen Akyıl, 2024 yılı turizm sezonunda 1 milyon 500 bin ile 2 milyon arasında turistin konaklamalı 3 milyon turistin Diyarbakır’a gelmesini beklendiklerini söyledi.   DİYARBAKIR GAZETE-...
18.04.2024

Karamehmetoğlu: “Çermik’i Liderimiz Erdoğan’ın destekleriyle hak ettiği yere getireceğiz”

Karamehmetoğlu: “Çermik’i Liderimiz Erdoğan’ın destekleriyle hak ettiği yere getireceğiz”
REKLAM ALANI

AK Partili Çermik Belediye Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu, AK Parti’nin kalesi olan, Devletini ve Milletini seven Çermik’i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve himayeleriyle hak ettiği konuma getireceklerini belirterek, Çermik’e 50 yataklı modern bir hastane ve mezralar dahil tüm köyleri asfaltlayacaklarını söyledi.

31 Mart Seçimlerinde AK Parti’den yeniden seçilen Çermik Belediye Başkanı Şeyhmus Karamehmetoğlu, Belediye olarak çermik ilçesinde yaptıkları ve yapacak hizmetleri diyarbakirgazete.com’a değerlendirdi.

ÇERMİK’E 50 YATAKLI MODERN DEVLET HASTANESİ

Çermik’e 15 yıldan beri ilçe gündeminde olan 50 yataklı Devlet Hastanesi projesinin hayata geçirilmesi için çok büyük yoğun çaba sarf edenlerin başında gelen Başkan Karamehmetoğlu, sağlık tesisi alanı olarak planlanan bölgenin kapsamlı ve geleceğe hitap edebilmesi için mevcut alana plan tadilat yapılarak fonksiyon kazandırıldığını söyledi.

“HASTANENİN İHALESİ 4 MART’TA ANKARA’DA YAPILACAK”

Başkan Karamehmetoğlu, Uzun yıllardan beri ilçe gündeminde olan 50 yataklı günümüz şartlarına uygun modern Devlet Hastanesi için 4 Mart 2020 tarihinde Ankara’da ihale yapılacağı müjdesini vererek, “Bu konuda gösterdiğimiz yoğun mesainin karşılığını aldık. Bize desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Hükümetimize, AK Parti Diyarbakır Milletvekillerine, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten’e ve emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ederim” dedi.

“ÇERMİK’TE ASFALTSIZ YOL KALMAYACAK”

Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, ilçe Kaymakamı Nazlı Demir ve AK Parti ilçe Başkanı Hayrettin Kızılarslan ile hazırladıkları raporları daha önce Belediye Başkan Vekili ve İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na sunduklarının altını çizerek, “Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun Çermik’e yaptığı pozitif ayrımcılıkla Çermik genelinde 173 km asfalt yapılacağını belirterek, asfaltsız köy yolu kalmayacak” dedi.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Güzeloğlu’nun destekleriyle Çermik’te 33 km sıcak asfalt, 140 km sathi kaplama, 50 km ikinci kat asfalt yapılacağını ifade eden Karamehmetoğlu, “ilçe merkezi ve kırsal 33 km sıcak asfalt dökümü gerçekleştirilecektir. İlçe merkezinde Tepe ve Çukur mahallerinde belirlenen büyük sokaklara 9 km sıcak asfalt dökülecek. Kırsal mahallelerimizdeki 140 km yol sathi kaplama yapılacak. Kırsalda mahallelerin tamamı asfaltlanacak, asfalt yolu olmayan köy kalmayacak” şeklinde konuştu.

Başkan Karamehmetoğlu, “Çermik’in yol ve altyapı sorunlarının çözülmesinde Çermik’e çok büyük önem ve destek veren Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, ilgili kurum amirlerine ve emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ederim, Çermik hizmetin en iyisine layıktır” ifadelerini kullandı.

“ÇERMİK HALKININ TALEPLERİNE ANINDA KARŞILIK VERİYORUZ”

Belediye olarak Çermik halkının taleplerine anında karşılık verdiklerine işaret eden Başkan Şeyhmus Karamehmetoğlu, “Karşılamaya çalışıyoruz, ne kadar karşılasak bile zaman zaman eksik kaldığımız anlar oluyor. Halkımız bu konuda sabırlı olması lazım. Projelerin hepsini bir anda faaliyete geçiremiyoruz” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK OLDUĞU SÜRECE ÇERMİK HAK ETTİĞİ YERE GELECEKTİR”

Çermik Belediye Başkanı Karamehmetoğlu, Birlik ve beraberlik olduğu müddetçe Çermik’in hak ettiği yere geleceğine inandığının altını çizerek, şunları söyledi:

“Biz göreve geldiğimiz ilk gün 30 yıllık çöp alanı kaldırıp yerine mesire alanı yapacağız dedik. İnanmadılar. Yıllarca kaplıca tesisleri konusunda eksiğimiz vardı. Çok gerideyiz. Kaplıca suyu olarak Dünya’da birinci sıradayız. Ama tesis konusunda eksiğimiz vardı. Biz tesis sorununu giderdik. Doğalgaz, içme suyu projemiz de var. Belediye, Kaymakamlık teşkilatımız iyi bir ekibimiz var. Ekip ruhu ile birlik ve beraberlik olunca hizmet daha çok hızlanıyor. Böyle devam ederse Çermik hak ettiği yere gelecektir. İnanıyoruz da yapıyoruz da. Ne söyledikse onu yaptık. 2-3 yılda dediklerimizi yaptık. Demek ki 4 yılda daha çok işler yapacağız.

“YEREL BASIN ÇERMİK’E VE DİYARBAKIR’A SAHİP ÇIKMALI”

Sizlerde, yani özellikle yerel basınımız da bize ve ilçesine sahip çıksın. Burası kaplıcalarıyla bir turizm alanıdır. Burayı en iyi şekilde tanıtmamız lazım. Yerel basınımız ilçesine sahip çıksın. Kaplıcalarımızı dünyaya tanıtmamız lazım. Çermik’i de Diyarbakır’ı da hep birlikte iyi bir konuma getiririz”

”ÇERMİK DEVLETİNİ  VE ÜLKESİNİ SEVEN İNSANLARIN İLÇESİDİR”

Çermik ilçesinin Devletini ve ülkesini seven insanların yaşadığı bir yer olduğunu vurgulayan Başkan Karamehmetoğlu, “Çermik aynı zamanda Ak Parti’nin kalesidir. Ama hak edilen yerde mi değildir? Hata kimdedir? Hükümet de ya da Devlet de değildir. Çalışmalıyız. Bu makamları milletin hizmetine kullanırsak mesele yoktur. Bizde Devletin parasını milletinin hizmetine sunuyoruz” diye konuştu.

Sait BAYRAM’ın Özel Röportajı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme