enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5575
EURO
34,8784
ALTIN
2.436,85
BIST
9.708,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Karavil: Lafla Diyarbakır sevilmez

Karavil: Lafla Diyarbakır sevilmez
REKLAM ALANI

DTSO seçimlerine Sarı Listeden aday olan Abdulkadir Karavil, Diyarbakır Yerel Medya Derneğini ziyaret etti.

Karavil, bilgileri ve tecrübeleriyle önce kente daha sonra bölgeye hizmet etmek düşüncesiyle Ticaret ve Sanayi Odasına aday olduğunu açıkladı. Ticaret yapmak için önceliğin eğitim olduğunu vurgulan Karavil aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odasının başına gelen kişinin; işinde ehli olmasına dikkat çekti. Lafla Diyarbakır’ın sevilmeyeceğini, kente fayda sağlamak adına somut icraatların olması gerektiğini belirten Karavil, ticaret odasına seçildiği anda ilk işinin kenti tanıtmak olduğunu ve bu konuda basına da sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.

14 Nisan’da yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine sayılı günler kala adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Sarı listeden adaylığını açıklayan iş adamı Abdulkadir Karavil, Diyarbakır Yerel Medya Derneğini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karavil’i, dernek başkanı Taner Özbay ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

“TİCARET YAPMAK İÇİN ÖNCE EĞİTİM GEREKLİ”

Ticarette eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Karavil “Biz gerçekten Diyarbakır’ı tanıtmamışız; ben seçilirsem ilk işim tabi ki kentimizi tanıtmak olacak. Ardında tüm üyelere hiç olmazsa 6 ayda bir eğitim vereceğiz. Hakikaten ticaret yapmak için önce eğitimli olmak gerek. Eskiden eğitim için dışarılara giderdik ama artık bunu yapan firmalar da mevcut. Burada basına önemli bir görev düşmekte; basın gideceği her yerde Diyarbakır’ın turizmden bahsetmeli. Önce yerellerde daha sonra ise ulusal medyada Diyarbakır tanıtılmalı buna hep birlikte ağırlık vermeliyiz.”dedi.

YATIRIMCI YATIRIM YAPMAK İSTEYECEK

Diyarbakır’ın tarım kenti olduğunu söyleyen Karavil ortak olmanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Tarımı nasıl sanayileştireceğiz? İstihdamı yaratan tekstildir ve tekstile ağırlık vermemiz lazım bu pamuk fabrikaları da pahalı fabrikalardır. Bunun için de ortak olmanın gücü önemli tıpkı sizin gibi Nasıl ki yereller birleşerek dernekleşti güçlendi ise bu da onu gibi. Siz birlikte güçlüsünüz ki bu basının da seviyesini yükseltir. Biz Diyarbakır’ın en kötü olduğu dönemlerde OSB’nin başına gelerek 3 buçuk yılda toparladık şu anda 7 bin çalışan var. OSB hiç yerim yok der mi? Öyle bir şey söz konusu dahi olabilir mi? Yatırımcı yatırım yapmak isteyecek karşılığında yer yok mu denecek? Lafla Diyarbakır’ı sevmek yerine, icraatla ne yapmışım demeliyiz.”

SANAYİCİ SİYASETE GİRMEMELİ

İyi sanayicilerin aynı zamanda ticaret odasının da başkanı olduğunu söyleyen Karavil “Sizin oturduğunuz yerde bir bilgi ve tecrübeniz olmasa, nasıl o koltukta oturursunuz?  Bir ağrımız varsa o alan ile ilgili doktora gideriz yine aynı şekilde iyi hukukçu arkadaşımız varsa ona yönleniriz. Bu ticaret ve sanayi odasına gelecek kişinin de işinin ehli olması lazım. İyi sanayiciler aynı zamanda ticaret odasının başındadır. Tıpkı Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi. Yani sanayici siyasete girmemeli. İyi bir sanayici marka oluşturuyorsa elbette ki siyasete girmemesi lazım. Ben siyasi bir parti olacağım ve yüzde 30 oranında oy alacağım o vakit yüzde 30 müşterim olacak. Neden yüzde 100’ hitap etmeyelim ki?

ORTAKLAŞMA KÜLTÜRÜ YOK

İyi yatırım yapan, marka oluşturan,  ticaret yapabilen kişiler fayda yapabilmeli. Diyarbakır’da ortaklaşa bir sanayi yok. Mardin Batman ortaklaşa sanayi yapıyor. Esasında bizde kibir var çekememezlik var. Biz şu anda 8 firmayla ortaklaşa enerji üretiyoruz şu anda faaliyette ve bunu ortaklaşa kurduk. Bir şeye hedef koyarsan onu gerçekleştirebiliyorsun gerçekten. Hedef bu anlamda çok önemli.  Belediyecilik nedir? Gece şehir gezilmeli. Herkes uyuduktan sonra gece 01:00 dan sonra belediyenin şehri gezmesi lazım. Şehri seviyorsan gece gezeceksin. Her şey sevmekle mümkün. Demem o ki o koltukta oturuyorsak değerlendirmeyi bilmek gerek. Hakkını vermek gerek. Oturduğun yerden iş yürümez. Ticaret odasını başına gelsek neresi neden gelişmiyor neden geri sorgulayabilmek gerek.

HERKESE DANIŞTIM

Ticaret ve sanayi odası; ticaretin yapıldığı yerdir. Bir zaman kaybı değildir. Bizim hedefimiz çalışmak, büyütmek ve geliştirmektir. 6 ay öncesinden buna başlasaydık aynı zamanda bunları yapamayacağımız için bu da bir zaman kaybı olacaktı. Zamanla gitmeyen, zamanla gider bu gerçekten doğrudur keşke herkes 1 ay kala açıklasa adaylığını. Çok düşünerek hesap ederek ailem ve ortaklarıma danışarak ve hatta anket çalışması yaptıktan sonra adaylığı koydum” dedi.

SİYASİLER BİR BİRİNE GÜÇ VERMELİ

Diyarbakır’ın bazı bölge illerinin gerisinde olduğunu belirten Karavil, “Maalesef siyaset zayıf kalıyor Bakın Şanlıurfa havaalanı günde 3 uçak gidebiliyor ancak. Burada 2 siyasetçi yerine 12 siyasetçi birbirine güç verseydi senin havaalanın oraya gideceğine Çınar’ a giderdi. Bu vesileyle hem devlet hem millet kazanırdı. Otobanı Mardin ile Batman arasından getirin, biz de kapılardan kol verelim. Şimdiki otoban İpek yolu’na paralel gidiyor bu yanlıştır. Doğru ve mantıklı projeler sunmalıyız” diye konuştu.

KARACADAĞ’DA GÜNEŞ ENERJİSİ YAPILABİLİNİR

Seçilmeleri durumunda güneş ve rüzgar enerjilerinin değerlendirilmesi ile ilgili projelere imza atacaklarını kaydeden Karavil, “Güneş enerjisi Karacadağ’ın eteklerinde mevcut. Bizim tarım arazisinin dışına çıkmamız lazım. Esas enerjisi sıcak olan yerde değil güneşi olan aynı zamana serin yerde yapılır. Türkiye’de de Konya ve Van birinci sırada geliyor. Güneş enerjimiz yok fakat OSB’de kırsalda yaptık. Bize faydası oldu, kimseye de zararı olmadı. Karacadağ’ın eteklerinde yapılmasını isterim çünkü hem taşlık hem de serindir.  Doğru yere doğru yatırım; doğru yatırıma da doğru insan bundan yola çıkarak insanları da yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: Tigris Haber Gazetesi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme