enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Kardeş Aile kampanyasında 3 bin aile belirlendi

Kardeş Aile kampanyasında 3 bin aile belirlendi
REKLAM ALANI

Kardeş Aile Kampanyası kapsamında şu ana kadar 3 bin ailenin belirlendiğini belirten HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, “Geçmişimizin güzelliklerini, insani erdemlerini bugün kesinlikle pratiğe geçirmemiz gerekiyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı maddi durumu iyi olmayan aileler ile “Kardeş Aile Kampanyası” başlattı.  Diyarbakır’da başlatılan kampanyaya çerçevesinde şu ana kadar 3 bin aile tespit edildi. Yardımları dağıtmaya başladıklarını dile getiren HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, kampanyaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başlattıkları kampanyanın aileler üzerinde olumlu bir duyguya etki ettiğini dile getiren Ceylan, “Ailelerin, sahipsiz olmadıklarını, hatırlandıklarını ve gerçekten de onları düşünen bir mekanizmanın var olduğunu bilmeleri nedeniyle çok güzel tepkilerini bizimle paylaşıyorlar. Temel amacımız insanlarımızın bu tür kampanyalara ihtiyaç duymadığı ve duymayacağı günleri yaşamaktır ama elbette ki yarın yine toplumsal anlamda bir kriz halinde yüz yüze gelme gibi bir durumumuz söz konusu olursa hem birey hem grup hem de parti olarak sorumluluk ve bir görev olarak yine bu kampanyaları düzenleyeceğiz. İnsanımıza toplumumuza maddi manevi cevap olabilme gayretindeyiz” dedi.

Yardıma muhtaç ailelerin küçümsenmeyecek bir boyutta olduğuna dikkat çeken Ceylan, ayrım yapmaksızın tüm ailelere ulaşmaya çalıştıklarını kaydederek, “Umuyor ve diliyoruz ki o ulaşma gücü ve iradesini ortaya çıkarmayı başarabilelim” diye konuştu. Kampanyaya katkı sunmak isteyen çok sayıda kişi, kurum ve kuruluşun olduğunun altını çizen Ceylan, var olan sistemin toplumu bilinçli bir şekilde yoksullaştırıp teslim alma gibi işleyişinin olduğunu, ancak başarılı olmadığını söyledi.

‘AYRIMSIZ TESPİT EDİYORUZ’

Ailelerin ilçe örgütleri, mahalle komisyonları ve bilgi alışverişinde oldukları kurum ve kuruluşlar üzerinden tespit ettiklerini kaydeden Ceylan, şunları söyledi: “Gerçekten de bunların içerisinde yardımı hak edenlerin adaletli bir şekilde tanıyor muyuz? HDP’ye oy veriyor mu ya da vermiyor mu, hesabı kitabı içerisine girmeksizin insani, ahlaki ve vicdani anlamda yardımı hak ediyorsa aileleri tespit edip onlara yardım ulaştırma çabası içerisinde oluyoruz. Yardıma muhtaç aileleri seçiyoruz. Evinde kazanı kaynayamayan ya da kaynadığında içerisinde bir şey koyamayan ailelerimize ulaşma çabamız içerisindeyiz. Şimdiye kadar yardım etmemiz gerektiğine inandığımız 3 bine yakın aile tespiti gerçekleştirdik. Bu ailelerimize mümkün mertebe aciliyet mertebesine göre partimizin ve kurum kuruluşların imkanlarıyla, şahsiyetlerin bağış ve katkılarıyla oluşturulduğumuz gıda paketlerimiz var. Bu gıda paketlerini birkaç gündür dağıtmaya başladık. Şu anda binleri geçen bir gıda paketi paylaşımımız oldu.”

‘ACİLİYET DURUMUNA GÖRE SIRALAMA YAPIYORUZ’

Yardımların ailelere ulaştırma şekline de değinen Ceylan, “Yardım paketini ulaştırma noktasında iki yöntem uyguluyoruz. Kendileri ilgili yerlerde gelip alma imkânı var ise iletişime geçip talepte bulunuyoruz ve kendilerini gelip yardım paketlerini alıyorlar. Gelemeyecek kimseleri var ise biz elimizden geldiğince yardım paketlerimizi ailelerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Kardeş aileleri demin ifade ettiğim 3 bin rakamının içinde seçeceğiz. O 3 bin seçtiğimiz ailenin içerisinden en çok acil ihtiyacı olan, muhtaç durumdaki ailelerimizi, partimize oy vermiş ya da vermemiş, tanıyor muyuz ya da tanımıyor muyuz ikilemine girmeksizin vicdani, ahlaki ve gereklilik çerçevesinde tespit ediyoruz. Aciliyet durumuna göre bir sıralama oluşturuyoruz” dedi.

‘HAKEMLİK YAPACAĞIZ’

Yardım yapan ve yardım alan aileleri buluşturacaklarını vurgulayan Ceylan, “Biz paraya dokunmuyoruz ve dokunmayacağız da. Hiç kimseden para alıp hiç kimseye aktarmayacağız. Biz kardeş aile kapsamayası çerçevesinde sadece yardım eden ile yardım alması gereken ailelerimizi buluşturacağız. Bunun hakemliğini yapacağız. O yardımların yerlerine ulaşıp ulaşmadığını denetlemeye devam edeceğiz. Partimiz aslında bu süreçte özellikle kardeş aile kampanyasında üstelendiği görev budur” ifadelerini kullandı.

‘MUTLAKA İLÇE ÖRGÜTLERİNE BAŞVURSUN’

Evinde kazanı kaynamayanın yardımına koşma gibi bir çabalarının olduğunu ifade eden Ceylan, yardım alması gereken ailelerin mutlaka ilçe örgütlerine ulaşması gerektiğinin söyledi. Ceylan, “Biz ilçe örgütlerimizin ve il örgütlerimizin telefonlarını zaten sosyal medya hesapları üzerinden halkımızla paylaştık” dedi.

‘HABERDAR OLACAĞIZ’

“Israrlı diyoruz ki dönem komşuluk dönemidir, dönem yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma dönemidir” diyen Ceylan, “Bizim geçmişimiz insani değerlerimizin her zaman bize örnek olduğu bir geçmiştir. O geçmişimizin güzelliklerini, insani erdemlerini bugün kesinlikle pratiğe geçirmemiz gerekiyor. Bugün onları tekrar pratikleştirmemiz gerekiyor ki, hem sağlık anlamında hem de maddi ve manevi anlamda gerçekten de kimsenin evinde aç kalmadığı, kimsenin evinde ekmeksiz perişan olmadığı bir süreci hep beraber örerek atlatabilelim. Bu konuda tüm insanlarımıza görev ve sorumluluk düşüyor. Birbirimizi takip edeceğiz, köydeysek köyümüzden haberdar olacağız. Mahalledeysek mahallemizden haberdar olacağımız, sitemizden, semtimizden komşumuzdan haberdar olacağız” diye konuştu. 

(Kaynak: MA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme