enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5624
EURO
34,8989
ALTIN
2.432,18
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
30°C
Diyarbakır
30°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, “Qral û Travîs” adlı Kürtçe tiyatro oyununu izledi. DİYARBAKIR GAZETE- 18 Nisan’da başlayan 9. Amed Tiyatro Festivali, tiyatro, söyleşi ve diğer etkinliklerle farklı mekanlarda devam ediyor. Festival kapsamında Batman Şano Ar tiyatro grubunun Qral û Travîs oyunu Çand Amed Tiyatro...
23.04.2024

‘Karneni Getir Kitabını Götür’ kampanyası yoğun ilgi gördü

‘Karneni Getir Kitabını Götür’ kampanyası yoğun ilgi gördü
REKLAM ALANI

Bismil Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4 yıldır düzenlenen ve Geleneksel hale getirilen ‘Karneni Getir, Kitabını Götür’ kampanyası yoğun ilgi gördü. Bugün karnelerini alan öğrenciler, kampanya kapsamında hediye edilen kitaplarını almak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne adeta akın etti.

ÖNEMLİ KİTAP PROJESİ

Burada “100 Temel Eser, Dünya ve Türk Klasikleri ve Bismil’de eğitim öğretim gören öğrenciler tarafından yazılan “Genç Beyinler Yeni Fikirler-2 Okudukça Yazıyorum” adlı kitabında yer aldığı standı gezen öğrenciler, başarı şartı aranmadan, gösterdikleri karneleriyle hediyelerini alıyor. Ayrıca her öğrenciye kitapların yanı sıra birer kalem de hediye ediliyor. Kampanyayla şimdiye kadar öğrencilere 50 bin kitap hediye edilirken, bu dönem de 10 bin kitabın dağıtılması hedefleniyor.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, burada yaptığı konuşmada, Söz konusu eğitim olunca 5, 10, 20 sene sonrasına da yatırım yaptıklarını ifade ederek, “Başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir faktördür. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir. Ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır” diye konuştu.

BAŞARILI OLMANIN BELKİ DE EN ÖNEMLİ AŞAMASI KENDİNE GÜVENMEDİR.

Öğrencilere seslenen Kaymakam Yüksel, şöyle dedi:

“Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Bütün bir dönemin yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi değiştirerek de dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur”

AK: “OKUMA ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAK İÇİN PROJEYİ BAŞLATTIK”

Bismil Milli Eğitim Müdürü Av. Aydın Ak ise, dört yıl önce ilçede göreve başladığında öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla projeyi başlattığını söyledi. Kampanyayı bir defaya mahsus planladıklarını ancak aynı yılın ikinci döneminde herhangi duyuru yapmadıkları halde öğrencilerin kitap almak için geldiğini ifade eden Ak, öğrencilerin kitap okuma istekleri karşısında kampanyayı her dönem düzenleme kararı aldıklarını anlattı.

GELECEĞİMİZE ve GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Amaçlarının çocukları kitapla buluşturmak ve okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu vurgulayan Ak, “Çocuk ve gençlerimiz sahipsiz bırakılmamalıdır. Sahipsiz gençleri kötü emellerine alet etmek isteyen şer odakların farkındayız. Milletini, vatanını, ailesini seven, topluma faydalı bireyler, donanımlı teknolojiyi iyi kullanabilen, bilimi insanlığa faydalı şekilde kullanabilecek bir gençlik, bir Asım´ın neslini kazanmak istiyoruz. Türkiye´nin ve bölgemizin güçlenmesi, huzur ve barışın, demokrasi kültürünün oturması ve yerleşmesi için çocuklarımızı kitapla buluşturmak zorundayız. Bizim asıl gücümüz, sesimiz, umudumuz, servetimiz genç dinamik nüfusumuzdur. Bu gençler hayallerimizi, rüyalarımızı gerçekleştirecek olan umut veren donanımlı gençlerimizdir. Gençlerimize yol olacağız, rehber olacağız ki gençlerimiz de bu coğrafyada söz sahibi olsunlar. Yola çıkarken amacımız; genç ve dinamik öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmek, kendilerini tanımalarını ve ifade edebilmelerini sağlamak, onları özgüven sahibi yapmak, okuyanları yeni düşüncelerle buluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

OKUMAYAN ÖĞRENCİ KALMASIN

Köy okullarında eğitim gören ve müdürlüklerine gelme imkânı bulamayan çocuklara da kitap gönderdiklerini anlatan Ak, ilçedeki her öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Öğrencilerin her karne döneminde tekrar kitap alabileceğini ifade eden Ak, “Amacımız her evde bir kütüphane oluşturmak. Müdürlüğe gelemeyene de biz kitabı götüreceğiz. Okumayan bir öğrencimizin kalmaması lazım. Biz gençlerimize sahip çıkmazsak, geleceğimize sahip çıkmıyoruz demektir.” şeklinde konuştu. Kitap okuma alışkanlığının, erken yaşta kazanılabildiğini vurgulayan Ak, “Çocuklarımızın kitap okumasını istiyoruz. İlköğretim çağındaki çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için eğitimde de milli seferberlik ilan etmemiz lazım.” dedi.

KAMPANYA BU HAFTA DA DEVAM EDECEK

Kampanyanın bir hafta devam edeceğini duyuran Ak, bu süre boyunca belirli saat aralıklarında kitap dağıtmaya devam edeceklerini bildirdi. Aydın Ak, iki yıldır hayırseverlerin ve Bismil Belediyesinin destekleri ile sürdürdüklerini ifade ederek, yürüttükleri kampanyayı sürdürmeyi planladıklarını kaydetti.

BİZE KİTAP GÖNDERMELERİNİ İSTİYORUZ

Kitap almaya gelen öğrenciler de aldıkları kitapların okuma alışkanlığını geliştirdiğini söyledi. Kampanyanın, kitap alma imkanı bulunmayan öğrenciler için iyi olduğunu dile getiren öğrenciler, “Kampanyanın devam etmesini istiyoruz. Kitap gönderdikleri için Bismil Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bize kitap göndermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

VELİLER KAMPANYAYI TAKDİR ETTİ

Öğrencisi kitap almaya gelen Velileri, kampanyayı çok olumlu bulduklarını belirterek, “Bazı ailelerin kitap almaya gücü yetmiyor. Kitapların manevi değeri de büyük. Kitap okuyan ile okumayan çocuklar çok farklı oluyor. Benim fazla kitap okuma şansım olmadı. O yüzden çocuğuma okutmak istiyorum. Kampanyayı canı gönülden destekliyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme