enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Kartalmış: ‘Sonuna kadar Ergani’ye hizmet edeceğiz’

Kartalmış: ‘Sonuna kadar Ergani’ye hizmet edeceğiz’
REKLAM ALANI

4,5 yıllık görev sürecini değerlendiren Ergani Belediye Başkanı Av. Ramazan Kartalmış, Halkın verdiği yetki çerçevesinde yaşam alanlarını iyi bir noktaya taşımak gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, Belediye olarak kimseye tek bir kuruş borçlarının bulunmadığını söyledi. Son güne kadar da ellerindeki imkanlar ölçüsünde halka iyi bir hizmet etmek gibi bir gayelerinin olduğunu ifade eden Kartalmış, Ergani’ye Konferans Salonu kazandırmayı hedeflediklerini vurgulardı.

2019 Mart ayında yapılacak Yerel Yönetimler Seçimlerine 6 aylık gibi bir süreç kalırken, Belediyeler hizmetlerini sürdürüyor. Ergani Belediye Başkanı Av. Ramazan Kartalmış, 4,5 yılda yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

‘’BUGÜNE KADAR BELEDİYELER SEYİRCİ KALDI!’’

Sözlerine; Belediyeye yönelik yaklaşımı değerlendirerek başlayan Başkan Kartalmış, ‘’Belediye ya işi zamanında yapmaz, yaparsa kötü yapar, yine pek çok eksik ve aksak bırakarak yapar. Geldiğimiz günden beri bizim hizmet alanımız, bütün halkın genel yaşadığı kamusal alan olarak tabir ettiğimiz alanları da teşkil ediyor. Yani bunlar; Yol, Cadde, park, temizlik ve zabıta hizmetleridir. Kimileri tarzımızı agresif buldu veya yıkıcı olduğunu düşündü. Bugüne kadar alışkın olduğu üzere kim bir alana hakim ise o alanı bildiği gibi kullandı. Genel düzenleyici olan kamu kurum niteliğindeki belediyeler bugüne kadar seyirci kalmıştı’’ dedi.

‘’HALKIN YAŞAM ALANLARINI İYİ BİR NOKTAYA GETİRMEK İSTEDİK’’

Başkan Kartalmış, Halkın verdiği yetki çerçevesinde halkın yaşam alanını iyi bir noktaya taşımak gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, ‘’Görev süremizin dolmasına 6 aylık gibi bir süre kaldı. Son güne kadar da elimizdeki imkanlar ölçüsünde halkımıza iyi bir hizmet etmek gibi bir gayemiz var. Ergani için büyük bir eksiklik olan Konferans Salonunu inşa ettik. Konferans salonunu Ergani’de sendikalar, odalar, siyasi partiler, kamu kurumları genelde panel, sempozyum ve kongre gibi bir takım ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacaklar. Bugüne kadar bu ihtiyaçlarını ya kendi binalarında sıkışık ortamlarda ya da düğün salonlarında yapıyorlardı. Amacımız sendika, siyasi partiler ve derneklerin çok uygun bir ücretle konforlu bir hizmet almalarını sağlamaktır.’’ diye konuştu.

‘’KAYNAKLARIN YETERSİZ OLUŞU BAHANE OLMAMALI’’

Geçmişte bir takım kaynak eksikliğinden söz edildiğine değinen Kartalmış, ‘’Aslında doğru. Belediyelerin aldığı hizmetlerinde genişliği ve büyüklüğü düşünüldüğünde bugünkü kaynaklar istenilen düzeyde değil. Ama bu bahane değil. Mevcut kaynaklar daha dikkatli kullanılırsa, başta İller Bankası olmak üzere Bankalardan borçlanmadan kamu hizmetlerinin rahatlıkla yapılabildiğini bu dönem içinde gördük’’ şeklinde konuştu.

‘’BELEDİYE BİR TAKIM ÇEVRELERİN İHTİYAÇLARINI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİ KARŞILAMALIDIR’’

Ergani Belediye Başkanı Av. Kartalmış, Belediyelerin bir takım çevrelerin ihtiyaçlarını değil, halkın taleplerini ve sorunlarını karşılaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle dedi: ‘’Belediyeye bakış açışı iş görme ile tabir edilen belli grupların çevrelerin kişilerin ihtiyaçlarını temin etmekten öte halkın bütün ihtiyaç duyduğu sorun karşısında durmak, düzeltmek ve çözüm bulmak olursa mevcut kaynaklarla bütün bu sorunları çözmemek için hiçbir neden yok.

’’BELEDİYEMİZİN BORCU YOKTUR’’

Gelinen noktada belediyemizin borcu bulunmamaktadır. Çok cüzi de olsa bir borcumuz görev süremiz tamamlandığında kapatmayı düşünüyoruz. Şu ana kadar yaptığımız hiçbir hizmette firmaların gününden bir gün sonra dahi parasını aldığı görülmemiştir. Biz bir hizmeti yapmadan önce programlıyoruz, bu programın içinde finansman ayağı da var. Bir ihalenin resmi sürecini başlattığımızda onun kaynağı bizde oluyor. O anlamda hiçbir firmaya, esnafa ve kuruma borcumuz kalmıyor. Geçmişte belediyede ödemede sıkıntı yaşıyordu. SGK ve Maliye’ye borcu oluyordu. Oysaki bugün Ergani Belediyesi faize bırakmadan, süresinde cari borçlarını, vergisini, SGK primini aylık ve düzenli olarak ödeyen bir kurum haline geldi.  Şimdiye kadar bir borcumuz veya alacakları söz konusu değildir’’

‘’ERGANİ MEYDAN PAZARINI MODERN HALE GETİRDİK’’

Ergani Meydan Pazarının 100 yıllık bir ticaret merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Kartalmış, ‘’Mevcut fiziki koşulları insanın yüreğini dağlıyordu. Hepimizin çocukluğunun, gençliğinin geçtiği sokakların ve caddenin o halde olması hepimizi üzmüştür. Ergani her geçen gün büyüyor, büyürken de bir taraftan yeni yerleşim yerinin gelişimi ve bunun ihtiyaçlarını temin etmek gerekiyor. Bir de eski Ergani olarak tabir ettiğimiz alanında gerçekten yaşanabilir ve konforlu bir alan olması için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda da alt yapısını tamamladık, doğalgaz hattını da döşedik. Taban alanını bazalt veya taban tuğlası ile mevut köhnemiş işyerlerinin de dış çerçevesini ahşap desenli bir giydirme ile 2 ay içinde bitirmiş olacağız. Çalışmaların tamamlanmasıyla keyifli ve seyirlik bir meydana kavuşmuş olacağız’’ ifadelerini kullandı.

‘’ERGANİ İÇİN YAPMAK İSTEDİĞİMİZ ÇOK HİZMET VAR’’

Başkan Kartalmış, Ergani için yapmak istedikleri veya yarım kalan hizmetlerin varlığından söz ederek, ‘’Yapmak istediğimiz çok hizmetler var tabi ki, Ama koşullar ve zaman önemli. Biz bu yıl üst yapı ile ilgili yaklaşık 300 bin metrekarelik parke taşı ihalesini gerçekleştirdik. 180 bin metrekaresini kent merkezinde tamamladık. İş artışı ile birlikte 24 adet köyde 170 bin metrekaresini döşemeye başladık. Şuanda Kesentaş ve Ahmetli’de çalışmalar yürütülüyor. Oranında üst yapısını tamamladıktan sonra Ergani’de hizmet anlamda ciddi bir mesafe kat etmiş olacağız. Daha ne yapılabilinir? Çok şey yapılabilinir. Örneğin bir Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi yapılabilinirdi.

‘’KARAYOLLARININ EKSİKLERİ VAR’’

Bizim dışımızda olan kamu kurumlarının hizmetlerini zamanında yapmamalarından kaynaklı bir takım eksiklikler yaşıyoruz. Örneğin Diyarbakır-Elazığ yolunun mevcut hali hepimizi üzüyor. Bu konuda Karayollarında da ricamız boğaz ile Çimento Fabrikasının arasındaki alan tamamen asfaltlanmışken, kent merkezinde de asfalt çalışması yapılabilirdi. İstasyon, Çermik, TOKİ ve Jandarma Komutanlığı arasındaki yolların durumu bizi üzüyor. Bu saydığım yolların tamamı Karayollarına ait. Yani bizim beklentimiz Karayollarının bu konuda biraz daha duyarlı olması ve buralarında bugünkü köhnemiş halinden daha düzgün ve insanların mutlu olacağı bir güzergaha dönmesidir’’ dedi.

ERGANİ’YE 180 BİN METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRILDI

Ergani’ye Türkiye’deki kent merkezlerindeki yeşil alan ortalamasının üzerinde yeşil alan kazandırdıklarına işaret eden Kartalmış, ‘’Yeşil alanla ilgili kentimizde bizden önceki dönemdeki arkadaşlarımızın yaptığı bir parkımız var. Yaklaşık 16 bin metrekare idi. Bunun dışında bu dönem itibariyle 180 bin metrekarelik bir yeşil alan kazandırdık. Hatta önceki dönem yapılan park da revize edildi. Herhalde Ergani’deki yeşil alan Türkiye’de kent merkezlerinde ortalama yeşil alan oranının üstünde olması gerekiyor. Ama tabi bu yeterli değil. Bana göre, bu kişinin hassasiyetleri ve öncelikleriyle alakalıdır. Keşke bunun iki katını yapabilseydim diyorum. Mart seçimlerinde gelecek olan yönetimdeki arkadaşlarında bu hususta yaptığımız adımlara devam etmesini şahsen istiyorum’’ diye konuştu. (diyarbakirgazete.com/ÖZEL HABER)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme