enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
18°C
Diyarbakır
18°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

‘Kayapınar Belediyesi İstihdam ve üretimde model olacak’

‘Kayapınar Belediyesi İstihdam ve üretimde model olacak’
REKLAM ALANI

AK Parti Kayapınar Belediye Başkan adayı Cevdet Nasıranlı, seçimi kazanmaları halinde üretim ve istihdam belediyeciliğini esas alarak bu konuda Türkiye’ye model olacaklarını söyledi.

31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerine iki haftadan az bir süre kala belediye başkan adayları projelerini açıklamaya devam ediyor. AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Cevdet Nasıranlı,”Üretim Ve İstihdam Belediyeciliği” adını verdiği kalan projelerini paylaştı. Etkili bir seçim çalışması yaparak tüm kesimlere ulaşmaya çalıştıklarını belirten Nasıranlı, hazırladıkları projelerin de gerçekçi ve her kesimin sorunlarını çözmeye yönelik olduğunu söyledi.

“KAYAPINAR BELEDİYESİ İSTİHDAM VE ÜRETİMDE MODEL OLACAK”

Halkın artık demogoji değil, hayata geçirilecek projeler ve icraat istediğini dile getiren Nasıranlı,”Kayapınar’ı kardeşlik hukuku içerisinde halkımızla beraber yöneteceğiz. Her konuda şeffaf olacağız. Yönetimde ortak aklı esas alacağız. Sorunların ne olduğunu biliyoruz. Herkesime dokunacak, herkesin içinde kendisini bulabileceği projeler hazırladık. Üretim ve istihdamı esas alıyoruz. Kayapınar Belediyesi, üretim ve istihdam konusunda rol model olacak. Hayata geçireceğimiz projelerle binlerce insana ekmek kapısı oluşturacağız” dedi.

SEBZE SERASI VE DİYARBAKIR KÜÇESİ

Vatandaşlara hormonsuz ve daha uygun fiyatlarla sebze ulaştırmak için belediye destekli sera oluşturacaklarını açıklayan Nasıranlı, böylelikle istihdam sorununa da ciddi bir çözüm bulacaklarını bildirdi. Nasıranlı,”Seracılıkta belediyeler arasında örnek teşkil edeceğiz” dedi. Turizme yönelik projeleri de paylaşan Nasıranlı,”Diyarbakır Küçesi adı altında minik bir Sur dekorasyonlu çarşı oluşturacağız. Bu yapının tümü Karacadağ taşlarından olacak. Baharatçısından tatlıcısına kadar el emeği ürünlerin üretilip satıldığı işyerleri olacak. Diyarbakır’ımıza ait olan kuyumculuk ve gümüşçülük ürünleri de bu çarşının içinde yer alacak. Bu yolla Kayapınar’ımızı turistlerin çekim merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.

“İSTİHDAM VE İŞSİZLİĞİ YERELDE YENECEĞİZ”

İl başkanlığını yaptığı Askon’un kendisinin başkan olmasından sonra Kayapınar’da kurulacak yeni organize sanayi bölgesinde 5 fabrika kuracağını yineleyen Nasıranlı, mahalle ve köylerde belediye destekli halı dokuma fabrikalarını kurup hem üretim hem de istihdam ve işsizliğe çözüm üreteceklerini hatırlattı.

Üzerinde kafeler olan modern ve model bir saat kulesi oluşturacaklarını açıklayan Cevdet Nasıranlı, ciddi bir sorun olmaya başlayan uyuşturucu sorununu çözmek için de uyuşturucu tedavi merkezi oluşturarak gençleri uyuşturucu bataklığından kurtaracaklarını kaydetti. Nasıranlı,”Gençlerimizi bu illetin pençesinden kurtarıp tedavi ederek ve istihdam ederek geleceğe hazırlayacağız” dedi.

“HUZUREVLERİ VE PEYAS’IN TAPU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Yıllardır devam eden Huzurevleri ve Payas mahallelerindeki tapu sorunlarını çözeceklerini belirten Nasıranlı,”Bu iki mahallemizin tapu sorunlarını çözeceğiz. Daha sonra kendi elektriğini üreten, güneş enerjisinden yararlanan akıllı binalar inşa edeceğiz. Kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz. Tapusu olmayan vatandaşımız kalmayacak, Kayapınar’ın modern görüntüsünü bozan yerleşim yeri kalmayacak” ifadelerini kullandı.

“YOKSULLAR İÇİN GIDA VE GİYİM MAĞAZASI”

Yoksul ve dar gelirli vatandaşlar için giyim ve gıda mağazaları oluşturacaklarını bildiren Nasıranlı,”Yılda iki defa yoksul ve dar gelirli kesime üst baş giyim ve gıda desteği sağlayacağız. Vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarını bu mağazalarda belediye aracılığıyla karşılayacağız. Yine oluşturacağımız mahalle temsilcileri yoluyla mağdur olan vatandaşlarımızı tespit ederek sorunlarını çözeceğiz. Hizmeti hak eden halkımızdan 31 Mart’ta yetki istiyoruz. Biz kazanırsak Diyarbakır ve Kayapınar kazanmış olacak. Kayapınar’a hizmet etmek bizim için gönül işidir” şeklinde konuştu.

Saffet AZBAY-ÖZEL-TİGRİS HABER

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

‘Kayapınar Belediyesi İstihdam ve üretimde model olacak’

‘Kayapınar Belediyesi İstihdam ve üretimde model olacak’
REKLAM ALANI
18.03.2019
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme