enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5581
EURO
34,9788
ALTIN
2.420,94
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Kayıp yakınları 54 hafta sonra yine dışarıda!

Kayıp yakınları 54 hafta sonra yine dışarıda!
REKLAM ALANI
14.09.2019
0
A+
A-

Diyarbakır’daki kayıp yakınları, 54 hafta sonra yeniden dışarıda kayıpların akıbetini sordu. Ailelere destek veren DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, “Bu ülkenin eşit, adil, özgür yaşamı ve geleceği için barışın yoluna bir taş koymamız gerekiyor” dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, 553’üncü haftasına giren “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemini dernek binasının önünde yaptı. Diyarbakır Valiliği’nin 499’uncu haftada “kamu güvenliği” gerekçesiyle Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda yapılan etkinliği yasaklamasının ardından İHD Şube binası içerisinde gerçekleştirilen etkinlik, 54 haftanın ardından dışarıda yapıldı. Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, kayıp yakınları ve İHD yöneticileri katıldı.

ANNELER YİNE ALANLARDA

Yıllardır kayıpların bulunması ve faillerinin yargılanması için meydanlarda olan annelerin 54 haftanın ardından tekrardan alanlarda seslerini yükselttiğini ve yükseltmeye devam edeceklerini vurgulayan İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdullah Zeytun, 1990’lı yıllarda devletin JİTEM eliyle kaybettirilen 22 yurttaşın davasında bir kez daha kolluk görevlilerinin “devletin yargısı” sayesinde aklandığını belirterek, cezasızlık politikasının uygulandığını ileri sürdü.

‘ANNELER EVLAT ACISI YAŞAMASIN’

Kürtler ve faili belli bir şekilde yaşamını yitirenler nezdinde kamu görevlilerinin aklanmadığını iddia eden Zeytun, şunları söyledi: “Türkiye’de savaş ve çatışmaların yarattığı ihlaller her gün bir canımızı almaya devam ediyor. Askeriyle, polisiyle, PKK militanıyla birlikte her gün anneler, kardeşler, yakınlar bu savaştan maalesef derin acılarla etkileniyor. Bu sorun çatışma, şiddetle çözülmeyecektir. Demokratik barış müzakerelerinin başlaması ve bu anlamda gerçek bir çözüm ortaya konması gerekmektedir. Bizler ölümü değil barışı, kardeşliği, toplumsal birlikteliği savunuyoruz. Bütün annelerin, bütün yakınlarının acısını paylaştığımızı, annelerin acısını eşit gördüğümüzü ve eşit hissettiğimizi tekrardan ifade etmek istiyoruz. Gelin hep birlikte ölümün yaşanmadığı, hiçbir annenin evlat acısı yaşamadığı bir ortamı sağlayalım ve bunun mücadelesini hep beraber verelim.”

‘POLİSLER HER SABAH HELALEŞMESİN DİYE!’

Eylemde konuşan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ise, “Hepimizin gözyaşının rengi aynıdır. Burada bekleyen polisler evlerinden her sabah helalleşerek çıkıyorlar. Onların her sabah helalleşmelerinin önüne geçmek için, dağlarda evlatları olan annelerin bir an önce evlatlarına kavuşabilmeleri için, PKK’nin elinde tutsak durumdaki kişilerin yuvalarına dönebilmeleri için umut içinde yarınlara bakabilmemiz için tek bir şeye ihtiyacımız var. Bu ülkenin eşit, adil, özgür yaşamı ve geleceği için barışın yoluna bir taş koymamız gerekiyor” diye konuştu.

‘YAŞANANLARDAN SORUMLU ADRES BELLİDİR’

Annelerin ayrıştırılamayacağını vurgulayan Mızraklı, “Anaların vicdanı hürdür siyasetin kulvarlarında dolaşmaz. Yürekten yana, evlattan yana, candan yanadır. Dolaysıya ister HDP’nin önünde bekleyen anneler olsun, ister burada bir araya gelen anneler, ister Barış Anneleri olsun, bu ülkedeki herkesin kıvancının bir yolu vardır. Canlar kaybolmuşsa, insanlar katledilmişlerse, hele ki Türkiye’nin tanıklık ettiği kameraların önünde işlenen Tahir Elçi cinayetinin failleri ortaya konulamamışsa bundan sorumlu olan adres bellidir” ifadelerini kullandı.

‘BOTOKSLANMIŞ YÜZLER HDP’NİN ÖNÜNDE…’

Annelerin yüreğinden ve adalet duygusundan hareketle yaşanan acıların son bulmasını ve siyasetin ortaya irade ve çözüm koymasını isteyen Mızraklı, “Devlet elitleri veya çok fazla botokslanmış yüzleriyle mimiklerini kaybetmiş olanlar kalkıp özellikle HDP’nin önüne gelip sözlerini söylerken bir taraf olarak değil, herkesin ve vicdanın tarafı olarak konuşsunlar” diye kaydetti.

KAYIP MEHMET ZAFER DEMİRKIRAN

Bu hafta, 12 Eylül 1995’te kendi polis diye tanıtan kişilerce evinden gözaltına alınarak, bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Zafer Demirkıran’ın kayıp hikayesini ağabeyi Sabahattin Demirkıran anlattı.

İHD Diyarbakır Şubesi önünde gerçekleşen eylem, 5 dakikalık oturma eylemiyle son buldu. (MA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme