enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5182
EURO
34,7941
ALTIN
2.430,88
BIST
9.733,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Parçalı Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Kayyum protestolarında 20. gün

Kayyum protestolarında 20. gün
REKLAM ALANI

Lise Caddesi’nde yapılan oturma eylemi 20. gününde devam etti. Bugünkü eyleme Gezi Aileleri destek verdi.

İçişleri Bakanlığı kararıyla Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3 belediyesine kayyum atamalarına karşı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan Lise Caddesi’nde başlatılan Demokrasi Nöbeti, 20’nci gününde sürdü.

 HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve yurttaşların katılımıyla polis ablukası altında nöbet başladı. Gençlerin türküleriyle devam eden nöbette, kayyum atamalarına karşı sloganlar atıldı.

Nöbet eyleminin 20’nci gününde, Gezi Ailelerinden Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük, Gezi eylemlerinde yaşamını yitirenlerin resimlerinin çizildiği pankartla nöbet eylemine katıldı.

Lice’de kalekol yapımı protestoları sırasında askerlerce öldürülen Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım ve tecrit protestolarında 17 Mart’ta tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen’in annesi Havva Gezen de nöbet eylemine destek verenler arasında yer aldı.

“HEP KÖTÜ SEBEPLERDEN DOLAYI BURADAYIZ”

Oturma eylemi gerçekleştirilen nöbette, kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu Sözcüsü Volkan Kesanbilici, “Bir kez daha Diyarbakır’dayız” diyerek, “Her gelişimiz güzel sebeplerle olmuyor. Hep kötü sebeplerden dolayı buradayız. Kah yıkılan Sur için, kah Lice’de kalekol yapımı sırasında katledilen Medeni Yıldırım’ın davaları için, bazen Tahir Elçi için, Amed Newrozu’nda katledilen Kemal Kurkut için buradaydık” dedi.

Kentteki muhataplarının seçilmişler olduğunu ifade eden Kesenbilici, “Bundan sonra da ziyaretlerimiz onlara olacak. Her defasında bizi misafirperverlikle karşıladılar. Bazen kendi yaralarını unutup, bizim yaralarımızı sarmaya çalıştılar. Bir ziyaretimizde ne yazık ki adını bilmediğimiz iki evladını kaybetmiş bir anne, Berkin Elvan’ın annesini teselli etmeye çalışıyordu” diye konuştu.

“BU DEVLETİN BEKASINA HİZMET ETMEZ”

HDP’li belediye eşbaşkanlarının görevden alınmalarındaki gerekçelere dikkat çeken Kesenbilici, “Bu insanlar bölücülük ile suçlanıyorlar. Hayır, bizimle hep dayanışma içerisinde oldular, barış çabalarını gördük. Onların görevlerine son vermek, alıkoymak, neye hizmet eder? Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu devletin bekasına hizmet etmez. Hangi devlete? Bize hizmet edecek devlete mi? Hayatımızı karartacak olan devlete mi hizmet eder?” diye sordu.

“BU SORUNU GİTTİĞİMİZ HER YERE TAŞIYACAĞIZ”

Dayanışmayı sürdüreceklerini kaydeden Kesenbilici, “Bugüne kadar yanımızda oldular. Mezarlıklarda yanımızda oldular. Biz her geldiğimizde bu halkın temsilcileri muhatabımız olacak. Gittiğimiz her yere bu mücadeleyi taşıyacağız. Bu sorunu gittiğimiz her yere taşıyacağız. Buranın sesi olacağız” ifadelerini kullandı.

“EĞER DİYARBAKIR’DA MİLLİ İRADE YOKSA İSTANBUL’DA DA YOKTUR”

Yurttaş Girişimi, Barış Bloğu ve Diyalog Grubu adına konuşan Nesrin Nas ise, “Milli irade” vurgusu yaparak, “İstanbul sizi unutmadı, demek için geldik. Milli irade bir bütündür. Eğer Diyarbakır’da milli irade yoksa İstanbul’da da yoktur. Biz bunu demek için buradayız. Milli irade bir bütündür. Diyarbakır, Van ve Mardin’in iradesi gasp ediliyorsa, Türkiye’nin iradesi gasp ediliyor. Demokrasi bir bütündür. Bu mücadelede yan yana duracağız, ne kadar kararlı ve emin adımlarla güçlü bir şekilde demokrasi talebimizi ısrarla tekrarlarsak, o kadar güçlü oluruz” şeklinde konuştu.

“BİRLİKTE YÜRÜMEK ZORUNDAYIZ”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaya tepki gösteren Nas, “Demokrasi ya vardır ya yoktur. ‘Demokrasi, Kürdüyle, Türküyle, her kesimiyle hepimiz için ekmek su kadar vazgeçilmezdir’ dediği için, yan yana durduğu için, iktidarı sarstığı için bu şekilde cezalandırıldı. Bu cezalandırmaları en iyi bilen sizsiniz. Aynı şeyi İstanbul yaşıyor. O yüzden birlikte yürümek zorundayız” diyerek ortak mücadele çağrısında bulundu.

Nöbet, yapılan açıklamalar ardından 10 dakikalık oturma eylemiyle sona erdi. (Kaynak: MA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme