enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
27°C
Diyarbakır
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. DİYARBAKIR GAZETE – Sur içindeki tarihi Aşefçiler Çarşısında bulunan ve 20 günde yıktırılacağı sözü verilen hasarlı binanın, 45 günde ancak bir katı yıktırıldı. 45 günden beri bina yüzünden mağdur olan...
19.04.2024
21 yıl 21 gün süren bir çalışma sonucu tarihi Sur içi minyatürünü yapan taş sanat ustası Fesih Gündoğar, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına çağrıda bulunarak, mevcut maketin 10 katı büyüklüğünde yeni bir maket yapmak için yer talebinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın 80 yıl önceki halindeki Sur İçi maketi 21 yıl ve...
19.04.2024
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl 48. Düzenlenen Turizm Haftası Bahar konseri ile sona erdi. DİYARBAKIR GAZETE – 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm haftası sona erdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce merkez Sur ilçesindeki İçkale Müze Kompleksi’nde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mardin’in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat...
19.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Büyükşehir Belediyesine Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Yerlikaya X hesabından “Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında “İstiklal Marşı’nın okutulmadığına”, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise “Türk bayrağının kaldırıldığına” ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.” paylaşımını yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden açıklama Diyarbakır...
19.04.2024

Korona günlerinde Kültür-Sanat

Korona günlerinde Kültür-Sanat
REKLAM ALANI

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, son beş ayda sinema, tiyatro, dengbej dinletisi, konser, sergi, anma, masal anlatımları, şiir dinletisi, söyleşi, radyo tiyatrosu, eğitici kukla gösterisi, bilgi yarışması ve canlı heykel performansı olmak üzere toplam 167 etkinlik düzenledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kasım ve Mart ayları arasında 150 günde düzenlediği 167 kültür-sanat etkinliğiyle vatandaşların hoşça vakit geçirmelerini sağladı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, son beş ayda sinema, tiyatro, dengbej dinletisi, konser sergi, anma, masal anlatımları, şiir dinletisi, söyleşi, radyo tiyatrosu, eğitici kukla gösterisi, bilgi yarışması ve canlı heykel performansı olmak üzere toplam 167 etkinlik düzenledi.

Kentin turizm potansiyelini artırmak için geniş bir katılımla gerçekleşen Mezopotamya’nın Altın Üçgeni “Kültür ve inanç Destinasyonu Çalıştayı”nı düzenleyen Başkanlık, 5 aylık kısa sürede çocuk Şenliği, 17 sokak konseri, çocuklara yönelik 16 film gösterimi, 6 salon ile 17 online konser, çocuk ve yetişkin olmak üzere 13 tiyatro gösterimi, fotoğraf ve 4 resim sergisi, 6 şiir dinletisi, 33 söyleşi, 4 masal anlatımı, 8 radyo tiyatrosu, 11 dengbej divanı, 5 eğitici kukla gösterisi, 2 kandil programı, 3 canlı heykel performansı, 4 kabir başında anma, 7 bilgi yarışması ve 8 kitap önerisi etkinliğini vatandaşlarla buluşturdu.

Pandemi de riskin üst seviyelerde olduğu dönemlerde vatandaşların evlerinde kalmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen kültür-sanat etkinlikleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin resmi soyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

KÜÇEDE SANAT VAR VATANDAŞLARA MORAL VERDİ

Kısıtlamalar nedeniyle vatandaşın evine online taşınan “Küçede Sanat Var” etkinliği, her hafta pazar günü farklı bir mekanda müzikseverlere Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılarla moral verdi. Büyükşehir Belediyesi Kent Konservatuarı sanatçılarının yer aldığı etkinlikte toplam 17 konser dinleyiciyle buluştu.

DENGBEJ DİVANLARI EVLERE KONUK OLDU

Büyükşehir Belediyesi’nin her ay düzenlediği Kültür-Sanat Takvimi’nde yer alan, sözlü edebiyatın anlatıcısı ve taşıyıcısı olan dengbejler, farklı tarihlerde kurdukları 11 divanla dinleyicilerin evlerine online konuk oldu. Koronavirüs salgının rakamlarının aşağı seviyede olduğu aylarda her ay çocuklara yönelik 16 animasyon sinema filmi gösterimi yapan Başkanlık, vaka sayılarının artmasıyla birlikte yetişkinlere 9 ve miniklere 4 tiyatro oyununu online sistemle sahneledi. Geçmişi yad etmek amacıyla aylık yapılan Kültür-Sanat Etkinlikleri’nde toplam 8 Radyo Tiyatrosu oyununa da yer verildi.

Tarih ve edebiyat başta olmak üzere 33 söyleşi etkinliğiyle vatandaşlara bilgiler veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ayrıca her ay topluma mal olmuş ve yaşamını yitirmiş sanatçıları anmak için anma programları gerçekleştirdi. Nostaljileşen son dönemlerde yeniden popülerlik kazanan masal anlatma etkinlikleri Türkçe ve Kürtçe olmak üzere her ay düzenli şekilde dinleyiciyle buluştu.

ÇOCUKLARA EĞİTİCİ KUKLA GÖSTERİLERİ

Pandemi döneminde okulların kapalı olması nedeniyle zamanlarının çoğunu evde geçirmek zorunda kalan çocuklara yönelik Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 5 eğitici kukla gösterisi düzenledi.

SANATSEVERLER SANAL SERGİYLE RESİMLERİ İNCELEDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dünyaca tanınan ressamların eserlerini oluşturduğu 360 derece sanal ortam aracılığıyla sanatseverlere ulaştırdı. Mezopotamya’nın Altın Üçgeni “Kültür ve inanç Destinasyonu” Çalıştayı’nda Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerinin tarihi alanlarını konu alan “3 Şehir Tek Rota” fotoğraf sergisi de düzenlendi. Vatandaşların edebiyat, sanatla olan bağlarını pekiştirmek ve Diyarbakır’ın ünlü sanatçı ve edebiyatçılarını daha yakından tanınmasını sağlamak amacıyla 7 bilgi yarışması düzenledi. Yarışmada dereceye giren kişilere çeşitli ödüller verildi.

CANLI HEYKEL PERFORMANSLARI KORONAVİRÜSE DİKKAT ÇEKTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları, dünyayı sarsan koronavirüse karşı basit ancak etkili önlemler alınabileceğine dikkat çekmek için vatandaşların yoğun şekilde kullandıkları AVM’lerde canlı heykel performansı sergiledi. Kentin en işlek 3 büyük AVM’sinde gerçekleşen etkinlik vatandaşların beğenisini topladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Korona günlerinde Kültür-Sanat

Korona günlerinde Kültür-Sanat
REKLAM ALANI
25.03.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme